Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen Metin ve Necla Büyükşen çiftinin cinayeti milyonları ekran başına toplamıştı.

Çiftin büyük oğlu Osman Büyükşen'in yoğun çabaları, JASAT dedektiflerinin dosyayı çözmek için olaya dahil olmasını sağlamıştı.

Osman Büyükşen sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. Büyükşen'in yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Konya Cumhuriyet Başsavcılığı! Aile mahremiyeti konusunda çoğunun cesaret edemeyeceği şeye mecbur bırakıldım ve adalet için rezil oldum, bedel ödedim. Jandarmanıza ayıp oldu mu, küstü mü bilemem. Ama SİZ BİZE AYIP ETTİNİZ!  BUNUN ALTINI ÇİZEREK OKUYUN! ŞU ANKİ DOSYA SAVCIMIZI tenzih ederim. Savcımız iyi niyetli,  yürekli, titiz bir insan. Kendisi töhmet altında kalsın istemem. Kendisine selam olsun. Jandarmada şu ana kadar emek sarfeden, gecesini gündüzüne katan ŞU ANA KADAR Kİ 3 jandarma komutanımıza ve ŞU ANKİ karakol komutanımıza da teşekkür ederim. Allah razı olsun. Onların da töhmet altında kalmasını istemem. Kendilerine selam olsun. Özel ekip komutanlarımıza da bu yeni  görevlerinin hem kendileri için hem bizim için, annem babamın dosyası için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önceki bahsettiğim değerli komutanlarımızın dosyayla ilgili bilgi birikimi ve kanaatlerinin de içerisinde bulundukları bu yeni özel ekibi bu dosyada önemli ölçüde aydınlatacağını düşünüyorum. Bu tarz halka mal olmuş ve geçmişte hataların olduğu bu dosyanın ARTIK BİR HATAYI DAHA KALDIRAMAYACAĞINI düşünüyorum. Bu yüzden GERÇEK katillerin cinayet sebepleriyle, olay örgüsüyle, şahitleriyle, delilleriyle, akla mantığa uygun ve hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde bulup yakalayıp adalete teslim edeceği konusunda güvenim kendilerine tamdır. Benim bir evlât olarak yakalanacak kişinin GERÇEK katil olduğuna mutmain olana kadar dosyanın titiz bir takipçisi ve sorgulayıcısı olacağımı ve bu  konuda ilgili yerlere başvurmaktan imtina etmeyeceğime emin olmaları gerektiğinin ALTINI ÇİZİYORUM."