Fenerbahçe’nin unutulmaz isimlerinden, eski milli futbolcu ve teknik direktör Ziya Şengül, 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Geçtiğimiz yıllarda hastalığı nedeniyle hastanede tedavi altına alınan Ziya Şengül’ün KOAH hastalığı olduğu biliniyordu.2 gün önce yoğun bakıma alınan efsane futbolcu, 26 Şubat Pazar günü öğleden sonra hayatını kaybetti.

Fenerbahçe’de 1964-1975 yılları arasında11 yıl boyunca oynayan, 22 kez A Milli Futbol Takımı forması giyen Ziya Şengül, futbol kariyerinin ardından Fenerbahçe’de teknik olarak da çalışmıştı. Ziya Şengül, spor yorumculuğu da yapmıştı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Kulübümüzün 1698 sicil numaralı YDK Üyesi, eski kaptanlarımızdan Ziya Şengül’ün vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. 1964-75 sezonlarında çubuklu formamızı giyen Ziya Şengül sarı lacivertli formamızla 5 lig, 2 Türkiye Kupası sevinci yaşadı; Takımımızda teknik direktörlük görevinde de bulundu. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz. Cenaze töreni bilgileri Kulübümüze ulaştığında ayrıca paylaşılacaktır.

GALATASARAY DA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Ziya Şengül için Süper Lig kulüplerinden ilk mesaj, Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray'dan geldi:

Türk futbolunun ve Fenerbahçe camiasının unutulmaz isimlerinden Ziya Şengül’ün, vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm Futbol camiasına başsağlığı dileriz.