İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçim mesaisine Erzurum'da devam etti ancak konuşması sırasında miting alanındaki bir grup seçim otobüsüne taşlı saldırıda bulundu.

Yaşanan gerginlik üzerine miting yarıda kesildi. Taşlı saldırı sonucu mitinge katılanlardan yaralananlar oldu. Erzurum Valisi, 17 kişinin hastanelere başvurduğunu açıkladı.

İmamoğlu olaylara ilişkin, "Bu işin Erzurum'la uzaktan yakından ilgisi yok" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise İmamoğlu'nu hedef aldı, "Provokasyonu oluşturan kendisi" diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan da "Bu kabul edilebilir şey değil. Bunu bütün Erzurumlulara yüklemek de hoş değil" açıklaması geldi.

EKREM İMAMOĞLU:  'UTANMAZ ADAM, İFTİRACI, YALANCI'

* İçişleri Bakanı, bir televizyon kanalına çıkarak Erzurumlulara ‘provokatör' dediğimi nasıl dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş bir şekilde, gözü fır fır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş bir adam. Peşin peşin söyleyeyim; üç defa kendim televizyonlara bunu söyledim, kendim yayınladım. Allah biliyor. Çocukluğumdan beri Erzurum'la o canım cennet parçası şehrimizle irtibatı olan bir insanım. Trabzon ve Erzurum kapı komşusudur.

* Ticareti, yaşamı, ilişkileri çok derindir. O şehirde benim akrabalarım var. Ticaret yapan insanlarım var, hısımlarım var. Orada eğitim yaşamını geçirmiş akrabalarım var. Defalarca gittim. Spor yöneticiliğimde defalarca gittim. Stadında maç izledim. O stadı da biz yapacağız. Onlar yapamadı, biz yapacağız. Erzurumlu boşuna ‘dadaş' adını almamıştır. Erzurumlu merttir. Erzurumlu Nene Hatun'un torunlarıdır. Erzurumlu bu bir avuç ne olduğu belli olmayan insana pabuç bırakacak bir şehir değildir. Hadlerini de bildirecek. Onlara cevabını da verecek. Hiç kuşkum yok.

SÜLEYMAN SOYLU: EKREM İMAMOĞLU EN BÜYÜK SAHTEKARDIR

Bakan Soylu, katıldığı canlı yayında İmamoğlu'na sert çıkarak şunları söyledi:

"Bu arkadaşın gündem hastalığı var. Zaten Bay Kemal, Mansur Yavaş ve İmamoğlu birbirlerinden nefret ediyorlar. Esas rekabetleri bizle değil, kendi içerleriyle. Sivas'ta YSK'nın başka bir yeri gösterebilecekken getirip burada bu işi inatla yapmak istemesinin temel sebebi bu kavgayı kanatmak. Cumhurbaşkanımız Erzurum mitingini nerede yaptı? İstasyonun yanındaki büyük bir alanda YSK'nın gösterdiği yerde. Akşener'de aynı yerlerde merkezde yapmak istedi 'orada yapamazsın, sizin yeriniz orası' dediler. Neden? Çünkü kalabalık toplayamıyorlar. Kendi gövde gösterimi yapayım oradan çıkayım diyorlar. Miting dediğiniz, miting alanında yapılır. Ekrem İmamoğlu Türkiye'ye gelmiş en büyük sahtekarlardandır. Hem yalancı hem sahtekardır"

"İstanbul'da hiçbir hizmeti yok"

Bakan Soylu sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Bunların hepsi hak düşürücüdür. Toplum nezdinde itibarını kaybettiği çok net bir şekilde gözüküyor. İstanbul'da hiçbir hizmeti yok. Bir tahriki de şuradadır. Van'da Selo'ya özgürlük naraları atılırken bunlar HDP'nin ve PKK'nın zafer işaretini yaptılar."