14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne 38 gün kaldı.

Milletvekilliği aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslimi için süre 9 Nisan Pazar günü saat 17.00 itibarıyla bitiyor.

İttifaktan ayrılmak için partilere tanınan süre ise bugün doluyor.

Partilerin genel merkezleri hareketli. Seçimlere ittifak içinde girecek partiler bugünlerde en çok milletvekilini çıkarmak için yoğun bir mesai içindeler.

Peki Cumhur İttifakı'ndaki gelişmelerde son durum ne? AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı.

Yavuz, ''AK Parti'nin milletvekili aday listeleri tamamlandı mı?'' sorusuna ''Bu sürece çok erken başladık. Bu dün başlamış değil. Mülakatlarımızı yaptık temayül yoklamaları gerçekleşti. Sonuçlar ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlık ettiği üst kurul, bütün verilerden sonra biraz daha çalışmaları hızlandırdı. Geldiğimiz noktada listede çok önemli aşama kaydettiğimizi düşünüyorum. Pazar gününden önce listeler son şeklini alacak.'' yanıtını verdi.

''HER PARTİ KENDİ LİSTESİYLE SEÇİME GİDECEK''

Peki Cumhur İttifakı ortak liste yapacak mı? ''81 ilin tamamında kendi listemizi çıkartacağız.'' diyen Ali İhsan Yavuz şöyle konuştu:

''Cumhur İttifakı'nın içinde yer alan partilerin de böyle bir yaklaşımı var. Onların da kendi listeleriyle seçime gitmek gibi bir düşünceleri var. Şu anda geldiğimiz noktada böyle bir yerdeyiz. Bunun aksini tartışmadık ve düşünmedik. Kendi kişisel logolarıyla kendi tüzel kişilikleriyle seçime girmelerinin daha uygun olacağını düşündüler. 4 günlük süreç içerisinde ihtiyaç hasıl olursa her ihtimalin söz konusu olabileceğini de söylemem mümkün. Daha 4 gün var bundan sonra ne olur ne olmaz bilmem. Gidişat o ki partiler kendi logoları ile seçime girecek gibi hareket ediyorlar.''

ÜÇ DÖNEM KURALI

AK Parti'deki üç dönem kuralı hatırlatılan Yavuz, milletvekili listesinin büyük oranda değişeceği mesajını şu sözlerle verdi:

''Değişim katsayısının yüksek olması bekleniyor. Tam bir karar vermiş değiliz şu anda. Üç dönem kuralının tüzüğün öngördüğünün ötesinde kapsamı daha da genişletilerek uygulanma ihtimalinin söz konusu olabileceğini öngörüyorum.''

HÜDA PAR'A KAÇ ADAYLIK VERİLECEK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''HÜDA PAR'a kaç adaylık kontenjan ayrıldı? Daha önce 8-9 civarında bir açıklamanız olmuştu.'' sorusuna ise ''Hayır o kadar değil. Ondan çok çok daha az olacak şekilde. Hem onları tatmin edecek hem bize de uygun gelecek bir sayıda anlaştık.'' yanıtını verdi.