Türkiye dün Bursa'da ortaya çıkan trajik olayla dehşete düştü.

Teyzesi tarafından 1 yıldır çöp evde kilit altında tutulan küçük Muhammet, teyzesi ve ev sahibi arasındaki kira davası sonucu eve gelen ekipler tarafından bulundu.

Ajanslara düşen haber ve küçük Muhammet'in fotoğrafları Türkiye'nin gündemine oturdu.

tedavi_6107

Türkiye'yi şoka sokan görüntüler

Fotoğraflarda açlık susuzluk çeken, ışık görmeyen küçük bedenin uzamış saçları ve tırnakları ile bir deri bir kemik halindeki küçük çocuğun görüntüleri görenlerin tüylerini diken diken etti.

Tevadi ve koruma altına alınan Muhammet'in son durumu ise merak konusuydu.

Konuya ilişkin açıklama küçük çocuğun tedavisinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi'nden geldi.

115023181-4f1d76906ebfb5db0a00f15c65ae986c

"Kuzumuzun genel durumu gayet iyi"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, konuya ilişkin açılamasında, Muhammet'in pediatri servisinde gözetim altına olduğunu söyledi.

Özkan, "Kuzumuz takip tedavi ve bakım altında. Genel durumu gayet iyi. Konuştuk gülüştük hatta.

Ancak 8 yaşındaki bir çocuğun bunları idrak edebilmesi çok da kolay değil biliyorsunuz. Genel olarak baktığınızda bir gelişme geriliği var bunu herkes görebiliyor. Bir yıl içinde yavaş yavaş toparlayacak gibi görülüyor.

"Ruhsal travmalarını göreceğiz"

Pediatri servisinde yatıyor hastamız, çocuk psikiyatrisi tarafından takip ediliyor. Takiplerimiz sonucunda şu an çok algılayamadığımız ruhsal travmalarını göreceğiz.

Bir süre içinde sağlığına kavuşacak. Ruhsal sağlığı için tğüm toplumun görevi ona sevgi vermek. Devletimiz onu koruyacak. Hepimiz sevgi vereceğiz.

115115665-b05f6007385d63c5ea3784543f1afec6

"Gülümsüyor bizimle iletişime geçiyor"

Daha korkak bir çocuk bekliyordum. Gülümsüyor bizimle iletişime geçiyor. Beni çok mutlu etti bu durum. Önemli olan bunda sonrasında onu güçlü bir şekilde yetiştirebilmek." diye konuştu.

"Yavaş beslenme sürecine başlandı"

Hastane Başhekim ise tedavi sürecine ilişkin, "Uzun süre açlıktan sonra aniden beslenmeye geçmemek gerekiyor. Yavaş beslenme sürecine başlanacak. Bu zaman alan bir süreç. En kısa sürede onu normal hayatına dönecek." diye konuştu.

115351400-aw674370-13