İki takımdaki eksikler çok olunca maçın şekli baştan belli oldu: Yaratıcılık değil, daha fazla mücadele eden kazanır! Trabzonspor Dorukhan-Berat, Giresunspor ise Zeki Yavru-Flavio ile oyun kurmaktan ziyade oyun durduracak isimlerle sahadaydılar çünkü.

Takımlar arasındaki farkı, bu ikililerin önündeki isimler belirledi, Trabzonspor'un biraz daha fazla gol beklentisin olmasının nedeni, Giresunspor'un 10 numarası Diabate'nin etkisiz halinin aksine ev sahibi takımda Bakasetas'ın yaptığı ekstra işlerdi. Hamsik'in yokluğunda oyun kurucuların arasına girip top aldı, sürekli arkadaşlarını hareketlendirmek için adeta zorladı Yunan oyuncu. Ama onun çabası yetmedi, öncelikle tıpkı geçen haftaki gibi yine ileride çoğalamadı bordo-mavililer, Giresunspor kadar temkinli değildiler elbette! Cornelius'a sadece iki kişiyle markaj altındayken top geldi mesela.

Bir diğer sorun ise çok şey umulan Edin Visca'ydı. Alışık olmadık şekilde Boşnak oyuncunun özellikle ilk yarıdaki tercihleri sürekli hatalıydı. Bir özel anekdot Uğurcan'a gerekiyor sanırım. Liderlikte aslan payı kesinlikle ona ait ama geçen hafta Sivasspor maçındaki basit hatasının ardından daha temkinli olması gerekirdi, şaşırttı yine. Dün 18'de gereksiz yere ileri çıkıp top istedi, ardından rahat pozisyonda topu rakibe attı. Flavio cesaret edebilse 40 metreden avlanabilirdi bu kez milli kaleci!

İkinci yarıda Trabzonspor baskın oyuna geçti, Dorukhan 8 numaradaydı artık. Bir fazla kişiyle hücum hamlesi, oyun üstünlüğünü tamamen bordo-mavili ekibe getirdi. 20 dakika tek kale oynadılar ama yine deneyen sadece Bakasetas'tı, yine yetmedi. Giresunspor başladığı gibi devam etti, mücadele gücüne güvendi, sabretti, ilk tehlikeli atakta öne geçti.

Trabzonspor ısrarla set oyunu ve şutlarla sonuç aradı ancak beraberlik golü, sürpriz şekilde geldi. Bu sezon hücumda beklerden katkı alamamıştılar ama Peres'in boş koşusu, ardından topla buluşup mükemmel ortası vardı. Nihayet Cornelius'a bir orta gelmişti, gol da geldi. Son bölümde 3'lü defansa dönüp saldırdı yine Trabzonspor, galibiyete çok da yaklaştı. Maçın adamı Bakasetas tekrarı ile birlikte iki penaltıda da kötü, Okan başarılıydı. Yaklaşık 4 dakika süren VAR incelemesi ve itiraz sürecinde Diarra'nın ona yaptığı açıkçası çıldırtıcı yakın markaj da işe yaramıştı belli ki!