Defansın önüne savaşçı değil sanatçı koyarak başladı Abdullah Avcı yine. Puan sıralamasının en altındaki takımlara değil sadece, son haftalarda formda rakiplerine karşı da Hamsik bu göreve soyunuyor Trabzonspor'da. Üstüne, çeşitliliği artırmak için Nwakaeme de kısa aralıklarla 6 numaraya geçip oyun kurdu!

Açıkçası hepsi farklı özelliklerde skor üretebilecek çok isim var bordo-mavili takımda ve bu şartlarda, üstelik eksiği çok Y. Malatyaspor'un ilk bölümdeki oyunu yavaşlatma, soğutma ve zaman zaman da gerginleştirme çabalarına sığınmasını yadırgamamak gerek sanırım. Ama az adamla da olsa yarattıkları pozisyonlara kesinlikle saygı duyulmalı. Biraz çoğalabilseler tehditleri de artardı muhtemelen ama güçleri o kadardı. Çok mahkûm oynadılar gerçekten ama ilk yarının sonunda, sadece iki kişinin çabasıyla, Cornelius'tan yedikleri golden daha kolayını kaçırdılar ayrıca.

Trabzonspor maç boyunca kazandığı hemen her topta hücumu düşündü. İkinci yarıda top hep rakip yarı alandaydı. Avcı'nın iki yıl önceki faydacı sisteminin aksine pozitif futbola olan dönüşümü heyecan verici gerçekten. Ama skor artırmayı bırakın tehlike yaratacak pozisyon bile bulamadı öğrencileri zira dün üç engel vardı önünde:

  • Sumudica'nın çakılı, 5'li defansını aşmanın etkili yollarından biri şut atmaktı üstelik bunu yapabilecek çok önemli isimler var lider takımda. Gerçi çok şut denemesi vardı ama sezonun en kötü isabet oranı vardı dün!
  • Tek kanatla oynadı çoğunlukla. Solda Nwakaeme sakatlık sonrası yine fark yarattı ama sağ kanat sabırsızlıkla yeni transferleri bekliyor.
  • Trabzonspor, gol-asist üreten Novak-Pereira'lı dönemlerden İsmail-Peres'li veya Trondsen-Serkan vs., hücum katkısı çok az beklerle oynuyor artık. Mesela dün kolu kanadı kırık, ikinci yarıda neredeyse orta sahayı bile geçemeyen moralsiz rakibi karşısında bile bek katkısı yoktu hiç.

Tek farkla da olsa kazanma alışkanlığını sürdürdü Trabzon, yoluna devam etti. Riskli skora rağmen maçı, ilk dakikalardaki tempoyla bitirmeleri, hiç panik yapmamaları ve sabırlı oyunları biraz şaşırtıcı gibi! Bu özgüvene işaret biraz da ve tecrübeyle açıklanabilecek bu durum, stres dolu kalan haftalar öncesinde çok önemli avantaj.