Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il ve ilçe kadın kolları başkanları ve yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi. 

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, MHP Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Cumhur İttifakı Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ergin Aydın ve çok sayıda il ve ilçe yöneticisinin ve meclis üyesinin katıldığı programda Başkan Genç, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi ve genel siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulunarak Cumhur ittifakının önemine vurgu yaptı.

Başkan Adayı Genç, şunları söyledi:

“Önemli bir seçimin arefesindeyiz. Esasında siyasetçiler mikrofonu aldığında hangi seçim olursa olsun o seçimin öneminden bahsederler. Ben de 22 senedir Trabzon’umuzda aktif siyasetin içinde bulunan bir kardeşiniz olarak bu süreçleri paylaştım. Ancak biraz önce hem Gülen hanım hem kurucu İlk kadın kolu başkanımız ki benim mesai arkadaşım Nihal hanım ve il başkanımız önemli hususlara değindi. Biz esasında bir yerel seçimin arifesindeyiz. şehirlerimiz belediye Başkanlığı ve belediye meclis üyeleri seçeceğiz. Ancak Yerelden önce bu seçimi önemli kılan sebepler var. Genel sebepler var.

*NATO ŞEMSİYESİ ALTINDA BİZİMLİ BAĞIMLI HALE GETİRDİLER*

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü buradan rahmetle ve şükranla anıyoruz. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu kadim toprakları ilelebet Türk yurdu olarak bize bıraktılar, emanet ettiler. Bir de hedef koydular. Tam bağımsız Türkiye hedefi koydular. Türkiye ancak tam bağımsız olursa bağımsız karar alıp, o kararını icra edebilirse kıymetlidir.  O zaman üzerimizdeki sorumluluğu yerine getirebiliriz. Ama maalesef Atatürk döneminden sonra NATO ile beraber bizi Rus tehdidine karşı, kominizim tehditine karşı NATO şemsiyesi altında, bir güvenlik şemsiyesi altında bağımlı hale getirdiler. Açılan fabrikalarımızı da bize kapattırdılar. Üreteceğimiz otomobilimizi de baştan irtibatsız hale getirdiler ve IMF denen bir bağımlılıkla beraber 30 Mayıs 2013’e kadar tabiri caizse bizim kendimize ait olan değerlerimize uygun karar almayı, icra etmeyi bize yaptırmadılar.”

*TÜRKİYE’NİN GÜÇLÜ OLMASINI İSTEMİYORLAR ÇÜNKÜ…*

“Emperyal güçler bu bölgede hiçbir şekilde güçlü Türkiye istemediler, istemiyorlar. Çünkü Türkiye güçlü olursa bölgesinde etkili olur. Bölgede etkin olmak demek bölgedeki enerji yataklarına hakim olmak demektir. Bugün emperyal güçler Amerikası, İngiltere’si ve Rusya’sı hepsi bu enerji yataklarını sömürüyorlar. Bakın Gazze’de kadınları ve çocukları bilerek katlediyorlar. Kadınlar doğurmasın, o çocuklar 15-20 sene sonra o toprakların hukukunu savunmasın diye bütün savaş hukukunu yerle yeksan ettiler, insanları katlettiler. Bir soykırım var. Ama oradaki gücü de bırakmak istemiyorlar. Kim? Amerika. Kim güçlü olursa boyunu bozar? Türkiye.”

*TÜRK’ÜN ASKERİ OYUNU BOZDU*

“Bakın içimizdeki kutsal kullanarak fetö denen hain, ahlaksız, vatanını, milletini ve dinini Allah’ın ismini kullanarak sömüren ahlaksız adam, hain adam 15 Temmuz’da darbe girişimini yapmış olmasına rağmen 45 gün sonra hemen güneyimizde İsrail’in güvenliğini temin etmek için, kurdurmak istenen o terör devleti, teröristan denen terör devleti kurulmasın diye Fırat harekatı, Zeytindalı, Barış Pınarı harekatlarını bizim ordumuz yaptı. Oyunu bozduk. Birileri Afrin’de ne işimiz var derken Türk’ün askeri oyunu bozdu ve teröristan devletini kurdurmamak için gücünü ortaya koydu. Sykes-Picot denen iki tane bakan sınırlarımızı çizdiler. Siz sadece bu sınırların içersinde hareket edebilirsiniz dediler. Suriye’de, Irak’ta, Filistinli, Arabistan’da işiniz yok dediler. Bu ülkeleri de teslim aldılar. Bugün Filistin’de soykırım yapılıyor. Arabistan’ı, İran’ı, Irak’ı hepsi dahil iki gün petrolün vanasını kapatsalar oyun bozulacak. Kapatamıyorlar kapatamazlar çünkü onlar da teslim olmuşlar. Ayakta bir tek Türkiye kaldı.”

Trabzon'da dev proje için imzalar atıldı Trabzon'da dev proje için imzalar atıldı

*15 TEMMUZ’DA İŞGAL EDİLMİŞ BİR TÜRKİYE’Yİ GERİ ALDIK*

“Türkiye’de esasında 1952 yılından itibaren 15 Temmuz 2016’ya kadar teslim almışlardı. Tek başına iktidarlar geliyordu ancak muktedir olamıyorlardı. İcraatlarını bir yere kadar yapılabiliyordu. Ama en son 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ki ben ona işgal girişimi diyorum. Elimizden aldıkları o devletimizi iki tane cesur lider bir araya geldiler Sayın Cumhurbaşkanımız ve Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanı Tam Bağımsız Türkiye yolunda, Atatürk’ün çizdiği o yolda devletimizi aslında biz geri aldık. 15 Temmuz’da aslında ordusu ile yargısıyla emniyeti ile içine sızılmış, işgal edilmiş devletimizi biz aslında geri aldık.”

*NE OLDUYSA IMF’YE OLAN BORCUMUZU KAPATTIKTAN SONRA OLDU*

“Zaten ne olduysa 30 Mayıs 2013’ten sonra oldu. 30 Mayıs 2013’te Türkiye’nin IMFye olan borcu kapandı. Ne olduysa bu saatten sonra oldu. Gezi olaylarını çıkardılar. 17-25 Aralık olaylarını çıkardılar ve en son fetöyü çıkardılar. Ancak bu yolda kararlı ve cesur iki liderimiz bir araya geldiler ve tam bağımsız ve tam milli Türkiye’yi ortaya çıkardılar. Devlet Bey’le Tayyip Erdoğan’ın ittifakı seçim İttifakı değildir. İkisinin ittifakı ilelebet bu toprakların tam bağımsızlık ittifakıdır, emperyalizme karşı dimdik duran ittifaktır. Çok kıymetli bir ittifaktır. O nedenle hangi mücadelenin içinde olduğumuzu bilelim. Liderlerimiz bu vatanın bekası için bu vatanı bize kanlarıyla emanet eden şehitlerimizin, dedelerimizin emanetini halel getirmemek için nelerle mücadele ettiklerini bilelim.”

*15 TEMMUZ’DAN SONRA HAİNLER AYIKLANDI*

“Ne oldu 15 Temmuz’dan sonra? Hainler ayıklandı. İşte 15 gün önce savaş uçağımız Kaan gökyüzünden bizi selamladı. Ne demişti Atatürk? istikbal göklerde demişti. 100 sene önce demişti. Atatürk öldükten 15-20 sene sonra bunlar olmalıydı. Süper Güç olmalıydık ama engellediler. 100 sene sonra yapabildik. Kendi irademizi kullandık. Kendi evlatlarımız çalıştı. O zeki evlatlarımız savaş uçağımızı yaptı. ASELSAN ve HAVELSAN’daki mühendisler bazen enteresan bir şekilde ölü bulunuyordu. Çünkü istihbaratımız İsrail’in elindeydi. Cumhurbaşkanımız Hakan Fidan’ı MİT’in başına atadı ilk tepki İsrail’den geldi. O zamana kadar istihbaratımız Milli değildi.”

“Bu emperyal akıl çok enteresan. Üç kurumumuzun önüne milli kelimesini koydular. Milli sağlık bakanlığı demiyoruz, milli çalışma bakanlığı demiyoruz. Milli Savunma dedik ama savunmamız hiçbir zaman milli olmadı. İşte şimdi oldu. Milli istihbarat dedik milli değildi. 2011’den sonra milli oldu. Milli eğitim dedik milli değildi. O nedenle hangi mücadelenin içersinde olduğumuzu bilelim. İHA‘lar SİHA’lar ürettik. 1990’da kardeş Azerbaycan’ın toprakları işgal altındaydı helikopter gönderemedik ancak bugün ürettiğimiz İHA ile SİHA ile Karabağ bölgesini kurtardık. Şanlı Azerbaycan bayrağını o mücadeleye destek olsun diye Boztepe’de göndere çektiğim için bizi Azerbaycan Kültür bakanlığı ödüle layık gördü. Bakü’ye gittim ödülümü aldım, kurtarılan Şuşa’yı da ziyaret eden belediye başkanı oldum.”

*”TRABZON’A CUMHUR’UN MÜHRÜNÜ VURACAĞIZ”*

“İki dönem Ortahisar Belediye Başkanınız olarak vazife yaptık. Şehrimizi daha iyi tanıdık. Siyasetin içersinde olan bir kardeşimizin. Bu şehrin evladıyız, bu şehrin bütün kesimlerini biliyoruz. Şimdi nasip oldu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduk. İnşallah Ortahisar’ımızda gözümüz arkada olmadan emanet edeceğimiz değerli bir dava arkadaşımız Ergin Aydın başkanımız var. 20 sene önce birlikte görev yapmıştık. 20 sene geçti inşallah şimdi biz Büyükşehir belediye başkanı olacağız Ergin Aydın başkanımız da Ortahisar Belediye başkanımız olacak. Böyle bir dava kardeşlerimiz var. Ergin başkanımız da siyasette tecrübeli bir isim.  Ortahisar, Trabzon Belediyesiyken belediye başkan yardımcılığı yapmış, alanında teknik birisi. İnşallah bizim bıraktığımız bayrağı daha yukarlara taşıyacaktır. Ona güveniyorum. Ben Büyükşehir Belediye başkanı olarak Ergin Aydın başkanımla çalışabilirsem size onun sunduğu hizmetleri de benim iki gün önce açıkladığımız projelerimizi de beraber hayata geçirebiliriz. Bu birlikte çalışmanın ortaya çıkardığı güç ve sinerjiyle oluyor.”

*“TRABZON’U ŞAMPİYON YAPACAĞIZ”*

“Gülcemal bölgesi güzel bir yaşam alanı olacak. Raylı sisteme başlayacağız. Kadınlarımız başta olmak üzere bütün kesimlerimiz için sokak hayvanlarımız için yeşili arttırmak için çok güzel projelerimiz var. İstihdama dair projelerimiz var. Yeni döneme inşallah daha güçlü gelelim başta Ortahisar’ımız olmak üzere bütün belediyelerimiz hep beraber 18 ilçemiz cumhur ittifakımız olarak bu ipi göğüsleyelim. Güçlü çıkarsak Ankara’ya gittiğimiz zaman bir isteyip iki koparalım. Biz bir hedef koyduk ve 30 büyükşehirde biz şampiyon olacağız dedik. Bunu yapabilir miyiz, yapabiliriz. Trabzon yaşanabilirlik ölçütlerinde 10. sırada. Aslında fena bir derecemiz yok. Çevresinden tutun ekonomisinden ulaşımından tüm parametrelerle birlikte 10. sıradayız. Bu iyi derecedir ama biz bunu kabul etmiyoruz. Bizim için derece her zaman şampiyonluktur.  Bunu daha yukarlara taşıyabiliriz. İyi bir ekibimiz var. Çok iyi anlaşıyoruz. Bu 20 günde kapı kapı çalacağız. Çok çalışacağız.”