Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 79. Olağan Genel Kurul Toplantısında açıklamalarda bulundu. İşte Ağaoğlu'nun sözleri...

"Trabzonspor'un bütçesinin konuşulduğu bir genel kuruldayız. Hemen herkesin ortak şikayeti, borçların ödenemeyecek boyutlara ulaştığı. Dolayısıyla sürdürülebilir finansal bir yapıdan uzaklaşmaya başladığımız yönünde eleştiriler vardı. Borç ve alacak dediğimiz şey, genel olarak gelir ve gider arasındaki farktır. Sürekli olarak anlatmaya çalıştık, ifade ettik, bir tane önemli nokta var. Ülke futbolunun, özellikle Süper Lig takımlarının en büyük gelir kaynağı, 5 yıl önce 500 milyon dolara imzalanmış olan bir naklen yayın sözleşmesiydi. Şimdi bakalım, yıllar içerisinde nereye geldi yayın sözleşmesi"

"DEPLASMAN GİDERİNİ KARŞILAMIYOR"

"İlk ihale 500 milyon dolar olarak imzalandı. 2018 yılında Trabzonspor'un 3 puan karşılığında elde ettiği gelir, 800 bin euro'ydu. Takip eden yıllar içerisinde 465'ten 416'ya, 388'e, 337'ye, geçen sezon 218 milyon dolar'a, bu sene de 115 milyon dolara düştü. Bunun anlamı şu, Trabzonspor, İzmir, Kayserispor, İstanbul deplasmanına gidip berabere kaldığında naklen yayından elde ettiği puan karşılığı para 70 bin euro. Yani sizin deplasman giderinizi karşılamıyor."

"48 MİLYON EURO KAYBETTİK"

"Eleştiriler yapılırken, bunların da göz önüne alınması lazım. Ülkedeki ekonomik koşullar, inanılmaz kur farkı artışı ve aynı zamanda enflasyon ve ona paralel olarak gelir kaybına uğrarsanız, biz bu borcu 2.5'larda tuttuysak bir ölçüde de olsa ne kadar dikkatli davrandığımızın en büyük göstergesidir. Buna göre yapalım değerlendirmeyi. Trabzonspor'un kaybı, 48 Milyon Euro 4 sene içerisinde kaybettiğimiz para naklen yayından. "

"SADECE 11 KİŞİ ABONE"

"Yayıncı kuruluşun da ilginç savunmaları, iddiası var. Süper Lig'de maç izleyen 100 kişiden sadece 11 tanesi yayıcı kuruluş abonesi. Bununla ilgili düşüncelerimizi sürekli olarak söylüyoruz. Bu tüm futbol ailesinin bireylerinin üstlenmesi gereken bir sorumluluk. "

UEFA'DAN ALINAN CEZA

"2016-2017-2018 yılında imzalanan mutabakat anlaşmasına uyulmadığı için takip eden ikinci sezon bütün hesaplar incelendikten sonra finansal ihlallerinden dolayı Trabzonspor, UEFA'dan bir yıl men cezası almıştır."

"156. SIRADAYDIK"

"Pandemiyi biz yaşıyoruz ilk defa. Pandemiden kaynaklanan gelir kayıplarını biz yaşadık. Türk futbol tarihinde ilk defa şampiyon, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için ön eleme ve play-off oynamak zorunda kaldı. Eleştiriliyoruz neden ilk 32 takım arasına giremedik diye. Avrupa başladığı zaman, Trabzonspor'un Avrupa'daki sıralamasını biliyor musunuz, 156. sıradaydık. "

"9.5 MİLYON EURO ALDIK"

"Sıralamada 156. olduğumuz için neden 32'ye giremedik diye eleştiriliyoruz. Bizim buradan kaybımız 11 milyon euro. Şampiyonlar Ligi'ne katılsaydık 24 milyon euro alacaktık. Play-off'ta elendiğimiz için 9.5 milyon euro aldık"

"TÜRK FUTBOLU ADINA YÜZ KARASI"

"UEFA'nın sitesine girdiğiniz zaman, 2014 yılında farklı bir ifade ile karşılaşacaksınız. Bazı Türk takımlarının neden 2 yıl UEFA'dan men cezası aldıklarıyla ilgili. Türk futbolu adına yüz karasıdır. Onun için ben 2014 yılıyla alakalı hiçbir veriye bakmak istemiyorum UEFA'nın sitesinde."

"TRABZONSPOR 4 KUPA ALMIŞ"

"2014-2018 arası, bizden önceki 4 yıl, Trabzonspor'u 3 büyük takımla kıyasladığınızda, 4 sezonda 136 maç yapmış takımlar. Beşiktaş 296 puan almış, Fenerbahçe 284, Galatasaray 267, Trabzonspor'un 203 puanı var. Bu süreç içerisinde bir 5., 2 kez 6. ve bir de 12.'ciliği var Trabzonspor'un, lider konumda olan Beşiktaş'la arasında 93 puan fark var. Bizim dönemimizde, 146 maçta 280 puan almış Trabzonspor. 270 puan Beşiktaş, 261 puan Galatasaray, 254 puan Fenerbahçe. Süper Lig'de oynanılan maçlar neticesinde elde edilen puanlar. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, birer kupa ve birer Türkiye Kupası. Trabzonspor, 2 Süper Kupa aynı zamanda. Beşiktaş ve Galatasaray'ın 3'er kupa ile tamamladığı dönemi, Trabzonspor 4 puan ile tamamlamış."

"ELEŞTİRİLERE KATILIYORUM"

"Altyapı konusundaki eleştirilen yüzde 80'ine hemen hemen katılıyorum. Ama altyapılardan yetişen oyuncuların Süper Lig'de, altyapılardan yetiştirdiği oyuncuların ilk 11'de süre almaları, oynama oranları yüzde 5.8, yüzde 6 diyelim. Bunun anlamı şu; iki takımdan birinde altyapıdan yetişen bir oyuncu oynuyor."

"SAHİP ÇIKMAK HERKESİN GÖREVİ"

"4 yıllık dönemde Trabzonspor'a baktığınızda ortalamayı yüzde 25-28 olduğunu görüyoruz. Aslında ortalamayı yükselten yegane takım yine Trabzonspor. Yeterli mi, asla yeterli değil. Eleştirilerin tamamına katılıyorum ama Altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuların en ufak hatasında onlara biz sadece sahip çıkmayalım. Onlara sahip çıkmak sizlerin de, camianın da görevi."