UEFA Konferans Play-off'unda bugün İsviçre'nin Basel takımını konuk edecek olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, çok zor şartlarda karşılaşmaya hazırlandıklarını dile getirdi.Avcı'nın dünkü basın toplantısında yaptığı konuşma şöyle:

- Milletimizin başı sağ olsun. Acımız ve üzüntümüz çok büyük. Gerçekten canımız çok yanıyor.
- Hayatımızın en zor maçına hazırlanıyoruz. Böyle maçlara hazırlanmak kolay olmuyor.
- Futbolun iyileştirici ve birleştirici gücünden faydalanmak istiyoruz. Bu oyunun iyileştirici ve birleştirici gücüne son derece inanan biriyim. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacağız.
- Herkesin tek yürek olduğu bir yerde, umarım bu oyunda rekabet ve saygı devam eder. Bütün arzumuz ve istediğimiz bu.
- Basel formasyon olarak 4-3-3, 4-2-3-1 oynuyor. Geçen hafta sportif direktörleri, teknik direktör oldu.
- Avrupa kupalarına istikrarlı katılan bir takım. 8 kez Şampiyonlar Ligi elemesi oynayan bir takım. Avrupa'dan aldıkları kiralık genç oyuncuları kullanıyorlar, böyle bir dönem yaşıyorlar.
- Bütün enerjimiz ve duygumuzla, şu anda yaşadığımız süreçte ülkemizin biraz yüzünü güldürebilirsek, bu bizi mutlu eder. Bütün ülkenin bize destek olacağını biliyorum. Pozitif enerjileri için herkese teşekkür ederim.

‘UEFA karar vermiş’

- Kendi coğrafyasında bunu (depremi) yaşamamış futbolcular var, tedirginlikleri var. Olanları anlattık, şaşkınlıkları azalttık. Oyunculara da anlattım, iyileştirme gücü var bu oyunun.
- UEFA bu oyunun oynanmasına ve bölgenin güvenli olduğuna karar vermiş. Adım adım işin içine girmeye çalıştık. Dün (önceki gün) enerjimiz daha iyi görünüyordu. Umarım ülkemize güzel bir dokunuş yapabiliriz.
- Umarım bu spor ortamındaki kardeşlik ortamı devam eder. Rekabet olacak ama yarın hayat devam edecek. Kaybetmek dünyanın sonu değil. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor olmadan, bu güzel rekabet olmaz.
- Umarım son 16 turuna kalırız. Bu bir rekorsa çok güzel, bunun devamını sağlamak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi... Bir senede üç turnuvada oynamak çok önemli. İnşallah daha iyi şeyler gerçekleştiririz.

‘Kaldığım sokak şimdi yok’

Daha önce futbolcu olarak Kahramanmaraş’ta yaşayan Teknik Direktör Abdullah Avcı, bunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta kaldığım sokak şimdi yok. Dostlarımızla bağlantı kurmaya çalıştık. Bağlantı kurduğum insanlarda problem yok ama ikinci ve üçüncü derece akrabalarını kaybetmişler.”

'Markovic iyi futbolcu'

Gaziantep FK'dan kiralanan Lazar Markovic'in transferi hakkında konuşan Abdullah Avcı, "Böyle bir durumda transfer fırsatı çıksın istemezdim. Fırsat çıktı ama bu fırsat, bölgedeki oyuncuların oynamasına yönelik. Lazar Markovic'in bölgesinde bizim sıkıntımız vardı. Kendisiyle alakalı çok iyi bilgiler aldı. O da çok doğru bir adım attı, görüntülü konuştuk. Umarım bize önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Siopis: Türkiye ile birlikte oynayacağız

Trabzonsporlu Manolis Siopis, deprem nedeniyle söyleyecek çok şeyleri bulunmadığını ifade etti, "Bu maçı Türkiye olarak hep birlikte oynayacağız. Türkiye bir bütün olduğunu gösterecek. Taraftarlardan bilet almalarını ve bizimle olmalarını rica ediyorum. Bu bilet geliri depremzedelere gidecek. Bütün dualarım depremden etkilenen ailelerin daha güçlü olması" diye konuştu.