Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kulübün transfer gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mevkisel olarak 4-5 bölgeye oyuncu baktıklarını belirten Abdullah Avcı, "Geçen sezon 8 kez solbek değiştirdik; solbek alacağız. Savunmanın mekanizması değişti. Sağ stoper, solbek, sağbek, merkez orta sahada 6-8 oynayabilen oyuncu bakıyoruz; Nwakaeme'nin durumu da hava da duruyor, ona göre bir kanat oyuncusu alacağız. Geçen seneden daha iyisini yapacağız. 50 küsür maç oynayacağız. Ipad'im sürekli elimde." dedi.

abdullah-avcı-1000x700-3

"Yıldız ve marka değeri yüksek oyuncular olabilir.."
'Trabzonspor yıldız isimleri transfer edecek mi' sorusuna yanıt veren Avcı, "Mevkisine göre bu değişebilir ama çok değil. Ben organizasyondan yanayım. Organizasyonun içerisine yıldızı sokarsanız harika bir durum oluşur. Marek Hamsik gibi, İtalya'da planın ve taktiğin içerisinde olmuş oyuncu ile herşeyi tartışabilirsiniz. Organizasyonun içerisine girebilirse iyi bir oyuncu ya da marka değeri yüksek oyuncular olabilir. Bunların maliyetine göre hareket ediliyor" dedi.

"Nwakaeme'nin kalmasını isterim"
Anthony Nwakaeme'nin durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan deneyimli teknik adam, "Ben kulübün teknik direktörüyüm. Kalıp kalmaması ile ilgili kararı veririm. Bir tarafım oyuncu ile ilgili görüşümü söylerim; diğer tarafımda kurumcudur. Bazen 'fren' bile olabiliyorum. Nwakaeme gibi benimle iletişimi yüksek; grubun içerisinde ağırlı olan oyuncuyu isterim. Zaten kalmasını istediğimi söyledim. Anthony ile iki haftadır görüşmüyoruz ama görüşebiliriz. Nwakaeme, kişilik olarak sorun çıkartacak birisi değil." dedi.

anthony-nwakaeme-1000x700-antrenman

"Ahmetcan'a ciddi teklif geldi"

Ahmetcan Kaplan'ın gidişine izin verir misiniz?' sorusuna yanıt veren Avcı, "Şampiyon olan kadronun içerisinde kulübün içinden çıkmış 6-7 oyuncu var. Bu oyuncular kulübü de düşünüyor. Ahmetcan sol ayaklı, harika bir fiziği olan ve gelişime açık bir oyuncu. Ben onu 'Trabzon'un yüzü' yapalım dedim. Çok önemli bir mesafe kat etti; fırsat geldi ve onu çok iyi kullandı. Almanya'dan ve ciddi yerlerden teklif geldi. Kulübün ve oyuncunun menfaati neyse o olsun. Almanya'dan teklif geldi diye duydum. Ahmetcan her ligde oynayabilir ama daha çok mesafe kat etmesi gerekiyor. İyi bir çocuk, yatırımımızı insani bir şekilde yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.

ahmetcan-kaplan-1000x700

Boateng, Masouras, Eren Elmalı, Halil Akbunar, Ozan Tufan ve Oğuzhan Özyakup ile ilgili çıkan transfer iddialarına yanıt veren Abdullah Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Ozan Tufan'ın mukavelesi var"
Bu isimler hemen hemen tanıdığım ve çalıştığım oyuncular. Ben A Milli Takım'dayken Ozan Tufan A2 takımının oyuncusuydu; onu Bursa'dan tanıyorum. Beğendiğim bir A Milli Takım oyuncusu ve önemli bir potansiyeli olan bir oyuncu, İngiltere'de de oynadı. Mukavelesi var, süreci var... İşin o tarafını bilmiyorum; benim öyle bir talebim de olmadı.

"Eren için konuşulan rakamlar doğruysa olmaz"
Eren Elmalı, bu sezon Kasımpaşa'da çıkış yapan bir oyuncu. Eğer konuşulan rakamlar doğruya iç piyasada bu mümkün değil. Bu sene çıkış yaptı, A Milli Takıma seçildi. A Milli Takımımız'ın solbek havuzu da çok dar. Rıdvan, Umut Meraş ve Caner Erkin var. Şimdi de Eren Elmalı geliyor.

eren-elmalı-1000x700

"Oğuzhan, Dorukhan etkisi yapar"
Oğuzhan Özyakup'u A Milli Takım'a ilk ben aldım. Beşiktaş'a transfer olurken, ilk bana soruldu, Beşiktaş'da da onunla çalıştım. Büyük bir potansiyel ve büyük oyuncu. Ama hep aşağıya doğru seyretti. Yanlış hatırlamıyorsam Trabzonlu. Buraya gelirse 'Dorukhan etkisi yapar'. Burada herkes olur zaten; Trabzon'da iyi bir aile ortamı var ve bütün odak noktası Trabzon. Her futbolcuya burası iyi geliyor.

oğuzhan-özyakup-1000x700

"Halil kendini kanıtladı"
Halil, U20'nin Dünya Kupası kadrosunda vardı. Bu oyuncular yerli, kendilerini kanıtlamış oyuncular. Bunların hepsinin geleceğini benim kadro derinliğim, rekabetim ve ekonomi belirler. Kimse bu oyunculara 'neden aldınız' demez. Şuan için bu oyuncularla bir bağlantım yok.

halil-akbunar-1000x700

"Boateng'i inceliyoruz"
'Jerome Boateng ilgilendiğiniz isimlerden birisi mi?' sorusuna yanıt veren Avcı, "İsmi geldi. Onu inceliyoruz. Alman Milli Takımı'nda oynamış marka bir oyuncu. Eğer sakatlığı yoksa ve kulübün bütçesine uygun bir oyuncu ise değerlendirilebilir. Zaten basında da çok çıkıyor." dedi.

jerome-boateng-1000x700

"Masouras için konuştuğumuz fiyatın yarısı bile olmaz"
Masouras'ı geçen sezon istediklerini belirten Avcı, "Masouras'ı geçen sezon istemiştik. Yunan oyuncularımız çok renk kattı bize. Aynı bölgenin insanıyız. Bakasetas, milli takımda da gol attı. Masouras'ı geçen sezon devre arasında talep ettik ancak rakamlar yüksek çıkınca vazgeçtik. Geçen sezon Olympiakos'ta istemiştik. Şuanda onunla ilgili bir gelişme yok; zaten devre arasında konuşulan rakamlarına yarısı dahi olsa bu transfer olmaz. Taraftar oyuncu istiyor ama yayın gelirleri düştü; oyuncunun Euro değerinden ödediğimiz ücret arttı." dedi.

Georgios-Masouras-1000x700