Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim, son haftalarda, Ege’deki adaların silahlandırılmasından Doğu Akdeniz’deki enerji aramaları için deniz yetki alanlarına kadar pek çok konuda yeniden yükseldi.

Birkaç yıldır bölgesel ve uluslararası anlamda giriştiği diplomasi atağıyla dikkat çeken Kiryakos Miçotakis hükümetinin, son haftalarda ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde adeta Türkiye karşıtı bir kampanya gerilimi tırmandırdı.

Özellikle Miçotakis’in ABD Kongresi’nde yaptığı konuşma, iki ülke arasında son dönemdeki en önemli kırılmayı yarattı. Bu, Ankara’da en sert şekilde karşılık bulurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Artık benim için Miçotakis yok!” açıklaması Yunan kamuoyundaki tehdit algısını yükseltti.

"ONLARIN SİLAH BÜTÇESİ KADAR TÜRK TELEKOM'DA DOLANDIRILDIK"
Tırmanan gerilim ve ardı ardına yapılan açıklamalar akıllara Eylül 2020’de İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun konuşmasını getirdi.

Ağıralioğlu yaptığı açıklamada “Yunanistan’ın biraz haddini hududunu bilmesi lazım, onların silah bütçesi kadar parayı biz Türk Telekom’da dolandırıldık” demişti.

Ağıralioğlu’nun açıklaması şöyle:

“Yunanistan’dan çekinecek değiliz. 12 Milyar Dolarlık silah anlaşmasın yaptılar diyorsunuz. Yunanistan’ın 12 Milyar Dolarlık silah anlaşması yapmasından şöyle korkmayız, Yunanistan’ın Almanya’ya hesap ettiği silah parası kadar bir Telekom’da dolandırıldık. Yani biz 12 Milyar Dolar dolandırılmış bir ülke olarak Telekom’da hesap ettiği 12 Milyar Dolarlık silahtan korkacak değiliz. 500 Milyar Dolar faiz ödemiş bir ülkeyiz. Yunanistan’ın biraz şöyle düşünmesi lazım ‘Adamlar bizim silaha ayırdığımız para kadar dolandırılmışlar benim de biraz haddimi hududumu bilem lazım’ diye düşünmeleri lazım.”