Özgür Özel: Verdiğim söze bağlıyım, erken seçim çağrım yok Özgür Özel: Verdiğim söze bağlıyım, erken seçim çağrım yok

Trabzon siyasetinde kadın olarak aktif çalışmalarıyla dikkat çeken ve 7’den 70’e herkesin gönlüne dokunmaya çalışan İnşaat Mühendisi Tülay Adanur ‘AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adaylığı’ süreciyle alakalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

HAKKINI VERMELİYİZ

Yapılan her işi en iyi ve en kaliteli şekilde yapmayı düstur edindiğini ifaden eden Adanur, “Bugün Trabzon siyasetinde bu noktada olup ve bu niyetle yola çıktıysak, hakkını vermeliyiz. Bu sadece siyasi hayatımız da edindiğim bir kural değil. İş hayatımda, aile hayatımda, sosyal ve kültürel ilişkilerimde veya ekonomik hayatımızda da dikkate değer bulduğum şeylerden biridir. Düstur önemli ve benim kendimi bildim bileli en önemli kuralım ‘Tülay ne iş yapıyorsan yap fakat en iyisini ve en kalitelisini yapmak için’ mücadele et. Bir iş biter biri başlar, o biter bir başkası başlar derken geçmişe dönüp baktığımızda ‘Keşkeler’ yerine ‘İyi kiler’ var olmalı” demeliyiz. Şükürler olsun ki siyasi hayatımın başlangıcından bugüne kadar istikrarlı bir süreci milletimize hizmet bayrağını daha yukarıya çıkarak yürüttük” dedi.

tülay adanur

MİLLETİMİZE BORCUMUZ VAR

AK Parti çatısı altında hangi görev verilirse verilsin o göreve layık olmaya çalıştığını belirten Adanur, “Teşkilatta verilen görevler olsun yerel yönetimde vatandaşımızın bize yüklediği misyon olsun veya partimizin özel programlarında üzerimize düşen her ne olursa canı gönülden iyi ve faydalı bir niyetle çalışmalar yapmaya çalıştık. Karşılığında istediğimiz tek bir şey vardı hoş bir seda bırakmak ve Allah’a şükür bunu fazlasıyla görüyor, hissediyor ve şahit oluyorum. O yüzden özel ve genel muhasebemde içim rahat ve bu rahatlıkla hemşerilerime olan borcumu ödemeye devam edeceğim. Borcumuz ise millete hizmet ve bu borç bitmez. Bizi kendine borçlandıran da milletimizin ta kendisidir, milletimizin hem hizmetkarı hem de onların duacısıyız” diye konuştu. 

EKSİLERİ ARTIYA ÇEVİRECEĞİZ

Aday Adaylığı sürecine dair de genel bir beyanda bulunan Adanur, “Aday Adaylığı süreci merhale merhale ve her merhalesi kendine has güzelliklerle doluydu. Bu güzelliklerden nasibimize ne düştüyse biz de onu aldık. Hem teşkilat temayül yoklaması hem kamuoyu araştırması hem de yerel ve genel merkezde ölçeğinde değerlendirmelere baktığımızda artılarımızı da eksilerimizi de net görüyoruz. Eksileri artıya çevirmek, artıları da fazlalaştırmak adına çalışmaları pür dikkat ve planlı bir şekilde ekibimle birlikte yapacağız” dedi.

tülay adanur 2

ÖNEMLİ OLAN EKİP ÇALIŞMASI 

Grup ve ekip çalışması gerektiren yönetim ve idarelere dair teorik ve uygulama açısından önemli tecrübelere sahip olduğunu hatırlatan Adanur, “Tek başımıza bir hiçiz, tabi ki hiçiz derken yanlış anlaşılmasın. Talip olduğumuz görev makam veya unvandan ibaret değildir. Ben buna talip olurken de biz diyerek yola çıktım, bugün yerel yönetimlerde başarılı örneklere baktığımızda en çok dikkat çeken ekip çalışmasıdır. Ekip çok önemli, işte bu noktada tecrübe sahibi ve donanımlı bireylerle çevrili olmak da önemli. Bu modern zamanın bir talebi değildir, geçmişten bugüne insanın var olduğu ve insanların idare ve yönetiminin olduğu her zaman var olmuştur. Biz de bu bilinçle ekip çalışması yapacak, istişareye ehemmiyet verip ve halkımızın sözüne kulak asarak bir yönetim anlayışıyla ilçemize seviye atlatacağız” dedi. 

HADDİNİ BİLMEK DAHA GÜZEL

Projelerine dair de açıklamalarda bulunan Adanur, “Şu aşamada teknik ve bütçe gerektiren projelere dair söylemlerde bulunmayı haddimi aşmak olarak görüyorum. ‘Bilmek güzel haddini bilmek daha güzeldir’ bu söz aslında durumumuzun özetidir. O yüzden şuraya park, buraya asfalt, buraya beton, şuraya kaldırım, buraya ofis ve benzeri gibi afaki söylemleri yersiz buluyorum. Bizim en büyük projemiz Yomra’yı AK Parti Belediyeciliğine kavuşturup ilçemize ve vatandaşımıza hizmetin hakkını vermektir. Bunu da adil, planlı, dürüst ve şeffaf bir şekilde hep birlikte yapacağız. Merkezi hükümetin gücünü hissedecek olan Yomra farklı bir konuma evrilecek ve vatandaşlarımız da ikamet ettiği ilçesiyle gurur duyacaktır” diye konuştu.  

tülay adanur 3

ÜSLUBUMUZ DÜSTURUMUZUN YANSIMASI

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığı günden bugüne kadar destekleri için dava arkadaşlarına ve hemşerilerine müteşekkir olduğunu ifade eden Adanur, “Üslubumuz düsturumuzun yansımasıdır. Düsturumuza da kıssadan değindik. Bugüne kadar her sözüm ve her eylemde muhatap veya muhataplarımın kalbini incitmeden hareket ettim. Yine bu minvalde eylem ve söylemlerime devam edeceğim. Bu süreçte hem sözlü, hem yazılı ve hem de kalben desteklerini hissettiğim her bir kardeşime ve büyüğüme canı gönülden teşekkür ediyorum. Niyetimiz şeffaf ve net, nasipten ötesi de olmadığına göre biz insanlara düşen ‘Ne yapıyorsan en iyisini yap’ demektir. Biz de yolumuza bu şekilde devam ediyoruz” dedi.