Haberlobi - Haber Servisi // Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Karadeniz'den Furkan Yiğit'e konuştu.

İYİ Parti'den AK Parti'ye geçecek iddialarına yanıt veren Bıyık, "İYİ Parti’de siyaset yapmak çok keyifli… Bizim parti içerisindeki ilişkilerimiz iyi. Sayın Bakanımız Koray bey bize çok destek oluyor; genel başkanımızla iyi bir ilişkimiz var. Hüseyin Örs, çok sevilen bir milletvekili konumundadır doğal olarak iyi bir süreç içerisindeyiz, çalışma olarak çok rahatız. Ama malzeme bulamayan birisi akşama oturuyor sabahtan bir başlık atıyor, ‘Mustafa Bıyık AK Parti’ye geçecek mi?’ diye… Bunu çok anlamlı bulmuyorum." dedi.

'MUHALEFET BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NIN AVANTAJI YOK'
Muhalefet belediye başkanlığı yapmanın bir avantajını görmedim açıkçası. Nasıl bir avantajı olabilir ki? 3 yıllık görev sürecim içerisinde belediyenin İller Bankası’ndan rutin gelirinin dışında hibe olarak geçen ay bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ziyaretimizde araç ve bir projemiz sebebiyle hibe bir miktar para aldık. Sayın AK Parti İlçe Başkanımız, milletvekillerimiz yanımızdaydı. Bunun haricinde belediyeye proje anlamında bir destekte karşılaşmadık. Muhalefet belediyesi olmanın bir avantajı olduğunu düşünmüyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda AK Parti'li isimlerle birlikte çekilen fotoğrafı hakkında yorum yapan Bıyık, "O gün, o fotoğrafın içerisinde yer alan arkadaşlarımızdan olmadı. Onları zan altında bırakmayalım. Ben uzun zamandır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir randevu talep etmiştim. Sonra AK Partili milletvekillerimizden biri randevuyu ayarladığını, sayın bakanın belediye başkanlarıyla bir araya geleceğini ve benim gelip gelemeyeceğimi sordu. Bende memnuniyetle katılırım dedim. Neticede ben şahsi işim için oraya gitmiyorum. Belediyenin ihtiyaçlarını talep etmek için oraya gittim. AK Partili 4-5 belediye, AK Partili ilçe başkanları ve kendi siyasi partilerine mensup milletvekillerimizde oradaydı.  Sonrasında Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın Murat Kurum’a projelerimizi sundum…" dedi.

AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLLERİMİZ BANA DESTEK OLDU
"Baktığınız zaman Yomra gelişmiş ve dönüşüme devam eden bir ilçe ancak bir süpürge arabamız bile yoktu. Eski bir araç vardı 3 yıl önce arızalanıp hurdaya çıktı. Bakan beyden istedim… Aracın değeri bugün 1 milyon 250 bin TL. Arabanın ihtiyaç olduğu noktasında AK Parti Trabzon milletvekillerimizde bana destek oldular. Dediler ki, ‘Yomra’nın buna ihtiyacı var’ ve biz arabayı aldık. Ben şunu söyleyeyim ben Trabzon’da vicdanlı insanların olduğunu hep söylerim. Kapalı kapılar ardında, AK Partili dostumla bir araya gelirim, bir çoğu Yomra’da yapmış olduğum projelerimizde başarılı olduklarımızı söylerler… Eksik yaparız, eksiğimizi de söylerler."

İYİ PARTİ'DEN ÇOK AK PARTİLİLER'DEN TEBRİK ALDIM
"Kendilerinden çok takdir ve tebrik aldım. Hatta şunu ifade edeyim; İYİ Partililerden çok, AK Partililerden tebrik aldım. İnsanlar iyi işler yapıldığı zaman takdir edebiliyor, doğruyu görebiliyorlar. Bu diğer belediyeler içinde geçerli. Mesela Murat Zorluoğlu Kahramanmaraş Caddesi’ni yayalaştırdı ve gerçekten müthiş bir görünüme kavuşturdu. Ne oldu? Muhalefet partilerinden birçok isim onu da takdir etti. Bende bu anlamda çok tebrikle karşılaştım. Ancak ben insanları zor durumda bırakmamak için mümkün mertebe ilişkilerimi arka planda sürdürmeye çalışır ve toplum önüne atmaktan kaçınırım."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan destek sözü alıp almadığı sorusunu yanıtlayan Mustafa Bıyık, "Başkanımız bugüne kadar çok arkamızda durdu. Kendisi bize her zaman destek olur. Ekrem İmamoğlu’nun şöyle bir özelliği var; makul, mantıklı, topluma faydalı bir şeyle karşısında çıktığınız zaman mutlaka bir talimatı oluyor. Hürriyet Parkı’nı açtık çok büyük destekleri oldu bize Hürriyet Parkı’nda… O olmasaydı yapamazdık. Biz orada altyapısına 7,5 milyon liralık bir yatırım yaptık ama üst yapı için gücümüz kalmamıştı. Sağ olsun bize çok destek verdi. Şimdi yapacak olduğumuz sosyal alanlardaki ihtiyaçlarımızın bir kısmını bize sağladı, elimizde duruyorlar yapacağız." dedi.

GENEL BAŞKANIMIZLA İYİ BİR DİYALOĞUM VAR
Sayın genel başkanımızla çok iyi bir diyaloğum var. Sayın genel başkanımızla her toplantıda çok olumlu iletişim kurabilme imkanımız oluyor. Bu durumun şöyle bir özelliği var; siyasette insanlar konuşurken, onu incitmeyeyim, bunu incitmeyeyim, şuna kötü bir şey söylemeyeyim mantığıyla hareket eder. Sayın genel başkanımızda 30-40 yıldır siyasetin içerisinde olduğu için kimin ne demek istediğini hemen anlar… Bense o an ne söylenmesi gerekiyorsa, onu söylüyorum.