Başıboş bir şekilde sokaklarda dolaşan köpekler, vatandaşların güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor…

Gaziantep’te pitbull saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, Tokat’ta ekmek almaya giderken saldırıya uğrayan 12 yaşındaki Berat Sunar, köpekten korktuğu için yola kaçmak isterken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, yine köpekten korktuğu için kaçmak isterken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Rabia Kallı (20), sorunun medyaya yansıyan örneklerinden sadece birkaçı...

Yaşanan olaylar büyük tepki toplarken, vatandaşlar yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Tepkilerini sosyal medyadan dile getiren kullanıcılara, sanat dünyasından da destek geldi.

Sanatçı Yıldız Tilbe, Twitterden yaptığı paylaşımlarla başıboş sokak köpeklerinin mağdur ettiği vatandaşların haberlerini paylaştı.

“HAYVAN DA KURTULSUN İNSAN DA”
Yaşanan soruna ilişkin fikirlerini de yazan Yıldız Tilbe, şu ifadeleri kullandı:

“Toplasınlar hayvan barınaklarına köpekleri, hayvanseverler görevlendirilsin, hayvan sevmeyen sırf görev diye bu işi yapan birileri olmasın. Barınaklardaki hayvanlar birbirini yiyor açlıktan. Allah razı olmasın, hayvanseverler görevlendirilsin, kontrol edilsin. Hayvan da kurtulsun insan da. Bütün insanların ve hayvanların yaşama hakkı vardır, fakat saldırmaya öldürmeye hakkı yoktur. Olmamalıdır. Yasalar insanın da hayvanın da birbirine zarar vermeden yaşamalarını kanunlaştırmalıdır. İnsanlara grup halinde saldıran parçalayan, öldüren köpeklerin insan öldüren bir insandan farkı yoktur, cezalandırılmalıdır. Başka insanlara saldırmak için özgür bırakılmamalıdır. Ben de şu an, o çocukları, kadınları insanları parçalayan köpeklerden nefret ediyorum. Sevmek için bir sebep göremiyorum. Allah herkesin kalbine göre versin, verir de.”

“KATİL KÖPEKLERİ MASUM FİNOLARMIŞ SAVUNANLARI KENDİ VİCDANLARINA BIRAKIYORUM”
Hayvan sevmek başka şey, bütün hayvanlar güzeldir, bunlar insan parçalıyor, öyle gezsinler mi? Köpek var köpek var, bunlar canavar. Bizim bir köpeğimiz vardı, bütün sokağı korurdu. Saldırmak neymiş? Bunlar vahşi. Birbirine de insana da kediye de her şeye saldırıyorlar. Almanya, Fransa, İngiltere’de bir tane sokak köpeği üç beş insana saldırıp öldürsün bakın neler oluyor. Bir hayvanseverin sesi çıkmaz, neden? Çünkü haksız yere öldüren insan da hayvan da cezalandırılır. Doğrusu budur. Hayvanlar sevilmez mi? Sevmeyen insan değildir. Köpeklerin saldırıp öldürdüğü, sakat bıraktığı insanlara acımayanları, hala katil köpekleri masum finolarmış savunanları kendi vicdanlarına bırakıyorum.”