2024 yılında Türkiye'deki değerli kağıtların fiyatlarında önemli bir artış yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son düzenlemelerle birlikte, vatandaşların sıklıkla kullandığı resmi belgelerin ücretlerinde gözle görülür bir yükseliş söz konusu oldu.

Genel Tebliğ ile belirlenen yeni tarifeye göre, kimlik kartları artık 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira ve pasaport defterleri 790 lira olarak belirlendi. Bu artış, özellikle sürücü belgeleri ve pasaportlar için dikkate değer bir yükselişi temsil ediyor.

Süleyman Soylu'dan Fatih Altaylı'ya tepki Süleyman Soylu'dan Fatih Altaylı'ya tepki

Diğer önemli değişiklikler arasında noter kağıtları ve beyannamelerin 87 lira olarak güncellenmesi, protesto, vekaletname ve resen senet gibi belgelerin ise 174 lira olması yer alıyor. Ayrıca, ikamet izni için 565 lira, kanuni bildirim süresi dışında düzenlenen kimlikler için 130 lira, kayıp nedeniyle çıkarılan kimlikler için ise 260 lira ücret belirlendi.

Aile cüzdanlarının ücreti 705 lira olarak belirlenirken, motorlu araç tescil belgesi 885 lira ve iş makinesi tescil belgesi 740 lira oldu. Banka çeklerinin ücreti 55 lira, mavi kart ve yabancı çalışma belgeleri ise 130 lira ve 565 lira olarak güncellendi. Çalışma izni muafiyet belgesi de 565 lira olarak belirlendi.

bakanlik-duyurdu-yeni-kimlik-pasaport-ve-ehliyet-ucretleri-belli-oldu