Yavaş, İstasyon Caddesi ve Alternatif Bulvarı ve Altyapı Projesi Açılışı ile Etimesgut - Sincan Projeleri Tanıtım Töreni’nde konuştu:
 
Millet İttifakı olarak 61 milyon seçmenin oyuna talibiz. “Şunun oyu, bunun oyu” diye ayıracak vaktimiz yok bu memlekette. Şu anda Türkiye'de, Anadolu'nun her yerinde Hakkari'de de, Edirne'de de, Kars'ta da, Ankara'da da… Herkesin derdi müşterek. İşsizlik, açlık ve pahalılık, geçim sıkıntısı herkesinki müşterek. O zaman hangi seçmeni sen Kürt seçmenisin, sen şu seçmenisin diye ayıracağız? Tümünün oyuna talibiz. İşte hem demokratik gelişimi sağlamak hem yeni bir anlayış getirmek için ortaya çıkan 6’lı hükümet, tertemiz bir sayfa açmak istiyor. İşte bu tertemiz sayfayı zaman zaman bozmak isteyenler oluyor. Bunlardan bir tanesi Kandil. Kandil, sürekli olarak 6’lı Masa’nın işini böyle zora sokacak açıklamalar yapıyor ve amacı kirletmeye çalışıyor. Net bir şekilde söylüyoruz: Kandil'i de başlarına yıkarız. Kandil'e de karşıyız, PKK'ya da karşıyız. Açık açık söylüyoruz. Bizleri onlarla korkutamazsınız. Halkımızı da inandıramazsınız. Eğer bölücülükten bahsedilmek isteniyorsa, bakın HDP ayrı seçime giriyor. Bölücülükten bahsediliyorsa…

HÜDAPAR'ın programını okuyun. Onlarla birlikte seçime nasıl gidiyorlar? İçlerine nasıl sindiriyorlar önce onun cevabını versinler. Devletin milli güvenliği, milli güvenlik politikası, dış politikası, bunlar giderse bitermiş... Hayır! İyi yapılan her şeyle gurur duyuyoruz. Türkiye'nin menfaatini ve haklarını her ortamda korumaya elbette devam edeceğiz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunun teminatlarından birisi Mansur Yavaş, genel başkanımız diğer 5 genel başkanlardır.