Haberlobi - Spor Servisi // Trabzonspor, Bundesliga ekiplerinden Union Berlin forması giyen Tymoteusz Puchacz'ı 6 aylığına kiralık olarak kadrosuna kattı. (Tymoteusz Puchacz kimdir? okumak için tıklayınız)

Alman ekibi, 'Trabzonspor ile iyi şanslar, yazın görüşürüz' mesajını verirken şu açıklamayı yaptı:

Union Berlin'in sol beki Tymoteusz Puchacz, Trabzonspor ile 6 aylık kiralık sözleşme imzaladı. Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın takımı şuanda Süper Lig'de puan tablosunda ilk sırada yer alıyor.

Puchacz ilk sezonunda yedi kez sahaya çıktı ve hem UEFA Konferans Ligi play-off'larında hem de grup aşamasında oynadığı maçlarda bir asist yaptı.

Union Berlin'in Genel Müdürü Oliver Ruhnert, Puchacz'ın 'potansiyel' olduğunu inanıyor: "Tymoteusz'un tavrından çok memnunuz. Kredi ile kendisine şuanda burada garanti edemediğimiz 6 ayda oynama fırsatını vermek istiyoruz. Trabzonspor'u çok kaliteli bir kadroya sahip olduğu ve çok iyi bir sezon oynadığı için iyi bir kiralık partner olarak görüyoruz. Daha fazla maç oynaması 1 Temmuz'da bize dönmeden önce gelişimine kesinlikle katkı sağlayacak.

Öte yandan Trabzonspor Tymoteusz Puchacz'ı kiralık olarak kadrosuna kattığını KAP'a bildirdi. Oyuncuya sezon sonuna kadar 400 bin Euro maaş ödeneceği açıklanırken; Union Berlin'e 200 bin Euro kiralama bedeli ödeneceği belirtildi.