Haberlobi - Spor Servisi // Süper Lig'in ilk devresini tamamlayan Trabzonspor, kış transfer dönemi gelmeden Koassi ve Edin Visca'yı kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çekmişti. Fırtına'nın kadrosuna kattığı bir başka isim ise Tymoteusz Puchacz... Bundesliga ekiplerinden Union Berlin'den kiralık olarak takıma katılan Puchacz kimdir, nasıl bir futbolcudur, hangi mevkilerde forma giymektedir? İşte tüm detaylar...

Tymoteusz Puchacz kimdir?

23 Ocak 1999 tarihinde Polonya'nın Sulechów kentinde dünyaya gelen Puchacz, futbol kariyerinde ilk olarak Pogoń Świebodzin ve UKP Zielona Góra gençlik kulüplerinde başlamış ve ülkenin büyük takımlarından Lech Poznań'ın altyapısına transfer olmuştur.

2017 yılında Lech Poznan ile A takımda forma şansı bulmaya başlayan Puchacz, sol kanadın tüm mevkilerinde forma şansı buldu. İleri uçta sergilediği performansla hücum yönünü iyice geliştiren Polonyalı bek oyuncusu hücumcu bi solbek olarak tanınıyor. Polonya Ligi'nde oynadığı dönemlerde Galatasaray'ın da ilgisini çekti. Öyle ki A Spor'da Taner Karaman, Polonyalı bek oyuncusu ile Galatasaray'ın anlaştığını dile getirmişti. 

Tymoteusz-Puchacz

Lech Poznan'da oynadığı dönemlerde Z. Sosnowiec ve GKS Katowice takımlarına kiralanan oyuncu 1 Temmuz 2021'de Bundesliga ekiplerinden Union Berlin'e 3,5 milyon Euro bedelle transfer oldu.

Bu sezon takımıyla yalnızca UEFA Konferans Ligi'nde forma giyen Puchacz, 1'i elemelerde 1'i gruplarda iki kez asist yaptı.

Polonyalı oyuncu bu sezon devre arasında Trabzonspor'a kiralık olarak katıldı. (Haberin detaylarını okumak için tıklayınız)

Tymoteusz-Puchacz-trabzonspor-1000x700

Tymoteusz-Puchacz-1000x700-2

Ülkesine verdiği bir röportajda kendisine örnek olarak 'Marcelo, Kyle Walker ve Galatasaray'da oynayan Patrick van Aanholt'u' örnek aldığını söylemişti. 

Ünlü yorumcu Serkan Yetkin onu Youtube kanalındaki videosunda böyle tanımladı:

Kariyer istatistikleri:

Lech Poznan: 82 maç / 7 gol / 12 asist (Lech Poznan 2: 38 maç / 2 gol / 1 asist)

GKS Katowice: 27 maç / 4 gol / 1 asist

Zaglebie Sosnowiec: 17 maç / 0 gol / 0 asist

Union Berlin: 7 maç / 0 gol / 2 asist

Tymoteusz Puchacz nasıl bir futbolcu?

Polonyalı bek oyuncusu dar alandaki etkili oyunu ile dikkat çekiyor. Kanatlardan bindirme yaptığını alanı ne kadar sıkışık olursa olsun doğru zamanda doğru paslar vererek oyunu açabiliyor. Sol kanadın her bölgesinde başarılı bir şekilde oynayabilen Puchacz, tekniği sayesinde takımın jokeri oluyor. Solbek oyuncusu, sağ açıkta bile forma giymiştir.

Tymoteusz-Puchacz-1000x700-4

Tymoteusz Puchacz ismi nasıl okunuyor?
Ülkemize transfer olan karışık isimli futbolculardan biri olan Puchaz'ın isminin telafuzunun nasıl olduğu da merak ediliyor. Polonyalı birçok kişinin ismi ülkemizde telafuz edilirken zorlanılıyor. Puchacz'ın ismi 'Pukaş' diye okunuyor.

Tymoteusz-Puchacz-trabzonspor-1000x700-3

Tymoteusz Puchacz Trabzon'a geldi:

tymoteusz-puchacz-trabzona-geldi_6127_dhaphoto2

tymoteusz-puchacz-trabzona-geldi_6127_dhaphoto3

tymoteusz-puchacz-trabzona-geldi_6127_dhaphoto1