'2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programına katılmak üzere Ardahan'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, valiliği ziyaret etti. Ardahan Valiliği'nde çocuklar tarafından çiçekle karşılanan Dönmez, şeref defterini imzaladı. Vali Hüseyin Öner'in ziyaret anısına yöresel kilim hediye ettiği Bakan Dönmez, valilikte bürokratlarla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Dönmez'in kent merkezinde işyeri ziyaretinde bir çiçekçiyle doğalgaz fiyatı konusunda sohbet etti. Esnafın doğalgazda indirim talep ettiği Dönmez, yüzde 75'ini sübvanse ettikleri gazı 100 liraya alıp 25 liraya sattıklarını söyledi. Bakan Dönmez, daha sonra Ardahan Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programında konuştu. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından Dönmez, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

'TANER KARDEŞİMİZE RAHMET DİLİYORUM'       

AK Parti İl Binası'nda basın toplantısı düzenleyen Bakan Dönmez, konuşmasına bir maden işçisinin daha hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Dönmez, Bir üzüntümüzü paylaşmak isterim. Maalesef geçtiğimiz günlerde Amasra'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlere bir yenisini eklemiş olduk. Taner Şen kardeşimiz İstanbul'da Çam ve Sakura Hastanesi'nde tedavisi devam etmekteydi, durumu kritikti. Bugün gelen haberle tekrar üzülmüş olduk. Taner kardeşimize rahmet diliyorum, kederli ailesine baş sağlığı ve sabır diliyorum  dedi.

KÖYLERİMİZE VERMEYE BAŞLARIZ

Ardahan programında doğalgazla ilgili talepleri dinlediklerini ifade eden Dönmez, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu  ve direktifiyle batıda ne varsa doğuda o olacak prensibiyle hareket ettik. 2013 yılından bu tarafa Ardahan şehir merkezi ve Göle ilçesinde doğalgaz kullanılmakta. Kalan ilçelerde proje planlama çalışmaları devam ediyor. Birkaç yıl içerisinde eksik kalan ilçelere doğalgaz götüreceğiz. Köylerimizden bile doğalgaz talebi gelmeye başladı artık. AK Parti hükümetleri illerimize, önemli miktarda ilçelerimize doğalgaz götürdü, artık köylere ne zaman doğalgaz gelecek talebini yöneltiyorlar. Kendi gazımızı Karadeniz'den çıkarmaya başladıktan sonra köylerimize de vermeye başlarız diye konuştu.

TÜRKİYE ENERJİDE BAĞIMSIZ HALE GELECEK

Türkiye Yüzyılında ülkenin enerjide bağımsız hale geleceğini ifade eden Dönmez, şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Ekimde biliyorsunuz Türkiye'nin Yüzyılı vizyonunu tüm ulusumuzla, halkımızla paylaşmıştı. Türkiye'nin yüzyılını birlikte inşa edeceğiz. Türkiye enerjide bağımsız hale gelecek. Enerjide bağımsız hal getirmek için kendi kaynaklarımızı arama, üretime geçirmeyle alakalı projelere hız veriyoruz. Bu kapsamda yıllarca ihmal edilmiş, aranmamış hem kara hem de denizdeki alanları aramaya başladık. Rabbim de yüzümüze güldü. Artık meyvelerini toplama zamanı yavaş yavaş yaklaşıyor. İnşallah önümüzdeki yıl Cumhuriyetin 100 yılında keşfin ateşiyle aydınlanacağız. Oradan çıkan gazı Ardahan da Kars da Edirne de kullanmaya başlayacak.

ENERJİ MERKEZİ OLMA STRATEJİSİ

Üzerinde hassasiyetle çalıştıkları bir konunun da Türkiye'nin bölgesinde bir enerji merkezi olma stratejisini hayata geçirdiklerini anlatan Dönmez, Bunu artık sadece biz söylemiyoruz. Bölgemizde kaynak ülke olan ülkelerin liderleri, bu enerjiyi, doğalgazı talep eden ülkelerin yetkilileri ifade etmeye başladı. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışmalarımızı tamamlayacağız. Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Yıl sonuna kadar yol haritamızı netleştireceğiz. Hem kaynak ülkeleri hem de doğalgaza talip olan ülkeleri bir masa etrafında toplayarak stratejiyi netleştirmek istiyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte hareket etmek arzusundayız diye konuştu.