Avcı ve ekibi Trabzonspor’da göreve başladığı günden bu yana taktiksel anlamda çok önemli işler yaptılar.

Göreve geldiklerinde çok gol yiyen bir ekip mevcuttu. Öncelikle savunmaya ağırlık verildi ve savunmada taktiksel değişiklere giderek aynı oyuncularla çok az gol yiyen bir ekip oluşturdular.

Sonrasında gol atmaya yönelik hamleler yaparak ligin alt sıralarından üst sıralara çıkmayı başardılar.

Bu yıl ise bambaşka bir Trabzonspor izletiyorlar.

Transferleri kamp öncesine yetiştirerek doğru hamleler yapan Trabzonspor, rakiplerinin önüne geçti ve ligi çok kısa zamanda forse etti.

Rakipleriyle arayı gittikçe açan Trabzonspor, öyle rahat bir futbol oynuyor ki izlerken sıkıntı yok birazdan gol gelir, üç puanı alır diyorsunuz.

Eylül ayında biraz sıkıntı yaşayan bordo mavililer, üst üste gördükleri kırmızı kartların da etkisiyle 3 beraberlik aldı. Bunun haricinde diğer ayların tümünü galibiyetlerle tamamladı.

Öncelikle deplasman galibiyetleriyle ünlenen takım şimdilerde taraftarın gücünü de arkasına alarak kendi evinde de bol gollü galibiyetler almayı başarıyor.

Taraftarlar artık Akyazı’dan neşeli, keyifli, sevinçli ayrılıyor. Şehir de mutluluk hakim…

Gelelim işin basın ve Tv yorumcuları ayağına;

Basında ve Tv lerde sürekli Trabzonspor şampiyonluğu konuşuluyor.
Üç büyüklerin havlu atması, başarısızlıkları ve aradaki puan farkı dillere destan..
Her şey iyi güzel, yorumlar oldukça sevindirici de son zamanlarda bir muhabbettir gidiyor, canımı sıkıyor.
Neymiş efendim, Trabzonspor ilk 15 dakika kötü oynuyor, maçlara kötü başlıyormuş. Son Rakipler Adana, Karagümrük, Gaziantep maçlara çok iyi başlamış da sonradan bozulmuşlar vs vs…
Öncelikle yazımın başındaki Avcı ve ekibinin taktiksel deha olduklarını tekrar hatırlatayım. Mükemmel taktikler geliştiriyor, harika rakip analizleri yapıyor, çok çalışıyor, emek veriyor ve emeklerinin karşılıklarını alıyorlar…

İlk 15 dakika mevzusunu şöyle açıklayayım;
Trabzonspor, ilk 15 dakika topu rakibe veriyor ve rakibin oynamasını sağlıyor. Sakin, kontrollü, baskı yapmayan, rakibin oyununa yön veren ve topu rakipte bırakan bir oyun sergiliyor. Kontra atak ve rakibin top kaybı yaptığı anlarda atağa az sayıda adamla çıkıyor. Savunma ve orta saha genelde geriye dönük oynuyor. 15 dakika boyunca topa genelde hakim olan ve oyun sergileyen rakip çok iyi oynadığını, Trabzonspor’un gününde olmadığını, açık vereceğini düşünerek rehavete kapılıyor ve saldırmaya başlıyor. Saldırdıkça açık veren ve bu özgüvenle hücuma çıkan rakip savunmada etten duvar ile karşılaşıyor. Başarılı stoper tandemine sahip Trabzonspor, beklerin stopere, ön liberoların savunmaya yardımıyla ve başarılı kalecisiyle zaten çok zor gol yiyor.

İşte bu 15 dakikalık taktik sonrasında bir anda sahadan bir CANAVAR çıkıyor. 16. Dakikalar itibariyle Karadeniz Fırtınası esmeye başlıyor. Bunun en güzel örneklerini son üç maç için verebiliriz. Yorumcular da zaten özellikle bu son üç maç sonrasında bu yorumları yapar oldular fakat hala bunun bir Avcı ekibi taktiği olduğunu çözemediler.

Burada ki püf nokta;  
Rakipler çok iyi oynamıyor, Trabzonspor oyuna yön veriyor ve öyle oynamasını istiyor.
Trabzonspor maça kötü başlamıyor, taktik gereği bu şekilde oynuyor ve sonrasında maçı koparıyor…
Son üç maç Trabzonspor Gol Dakikaları ;  Dk: 17 gol, Dk: 19 gol, Dk: 26 Gol….
Peki ilk 15 dakika rakip çok iyi oynamasına rağmen yenen gol sayısı kaç : 0 gol…

Yorumcular gözünüzü açın, Trabzonspor’u iyi seyredin. Çok başarılı hocası ve ekibi var…