Haberlobi/Röportaj

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen Haberlobi’ye konuştu…

Ben eleştireceksem kendim eleştirir maşa kullanmam!

Ben seçilerek geldim Tombaladan çıkmadım

Camianın yüzde 90’ı Abdullah Avcı’yı istemiyordu.. Şimdi hepsi Abdullah Hocacı..

Bozcaada’dan Divan başkanlığını nasıl yönetecek?

Trabzonspor Kulübü bugün Divan Başkanlık Kurulu’nun 48. Olağan Seçimli Divan Genel Kurulu’nun tarihin açıkladı. 28 Nisan 2021 Çarşamba günü 11.00 - 16.00 saatleri arasında Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda çoğunluk aranmaksızın yapılacağı açıklandı. Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, Seçim Genel Kurul konusunda Haberlobi’nin sorularını yanıtladı.

BAZI ARKADAŞLAR KAOS YARATMAYA ÇALIŞTILAR

Yeniden adaysınız öyle değil mi?

Hayırlı olsun Trabzonspor camiasına.. Daha öncede yaptığımız toplantıda biz zaten aday olacağımızı belirtmiştik.

Karşısınıza rakip çıkacak gibi gözüküyor? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Seçimler zaten yarış olsun diye yapılır. İnsanlar bir yere talip olabilirler. Bizde ikili seçimle seçildik. Aday olacak arkadaşlarımızın çalışmalarını toplum değerlendirecektir. Bizim bu güne kadar ki hizmetlerimizi değerlendirecektir. Bizi yeniden göreve uygun görürlerse hizmete devam ederiz, uygun görmezlerse, seçilecek olan arkadaşlara ve Trabzonspor camiasına yardımcı olmaya devam edebiliriz.

BU ARKADAŞLAR NE İSTEDİKLERİNİ BİLMİYORLAR

Bekliyor muydunuz karşınıza bir aday çıkacağını?

Bazı arkadaşlarımızın yaklaşık bir yıldır zaten çalışmaları var. Yani geçen seçene şampiyonluğa gittiğimiz dönemde pandemi öncesinde bazı arkadaşlar Trabzonspor içerisinde kaos yaratmaya çalıştılar. Bizde bu dönemde Trabzonspor içerisinde şampiyonluğa giden bir takımda kaosu ateşlemenin doğru olmadığını savunduk. Nedense o arkadaşlarımız o dönemden beri bizim değişmemiz yönünde kanaatleri var.

Kaos yarattıklarını tespit ettiniz öyle mi?

Kaos yaratmak istedikler.. 

ÖZKAN SÜMER’İN CENAZESİ  ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ YAPTILAR

Ne yaptılar?

Şu anda aday olacağını düşünen arkadaş, sosyal medya grupları üzerinden bazı benimle ilgili aleyhte açıklamalar yaptı. Bu açıklamaları insanlara soruyoruz?

Örneğin İstişare Kurulu Başkanlığında Özkan Sümer’in olmasını benimsemediler. Kendilerinin hakkı olduğunu düşündüler. Ama bunu toplumun önünde söylemediler. Bana attıkları mesajda bana bunları yazdılar. Bunlar bende var. Ondan sonra Özkan Sümer’in cenazesi üzerinden yine başka eleştiriler yaptılar. Bu arkadaşlarımın bazıları ne istediğini bilmiyorlar. Onlar şunu düşünüyorlar galiba, ‘biz varsak Trabzonspor var’   Oysa öyle bir şey yok. Herkes Hizmet etmiştir. Hizmetin yarışı olmaz, ben daha çok hizmet ettim benim Trabzonspor’dan daha çok hakkım var demeye kimsenin hakkı yok. Çünkü arkadan yeni bir nesil geliyor. Biz dedikki son kez adayız. Niye? Ya abilik yapmak lazım bazen. Her zaman ‘ben bunun içinde olmalıyım’ ‘ben yönetmeliyim’ ‘benim dediğim gibi olmalı’ gibi egolarla bu Trabzonspor’a zarar verilir. Maalesef arkadaşlarımızda bunu görüyoruz.

ŞAMPİYONLUĞA GİDEN TAKIMIN ALTINA DİNAMİT KOYMAM

Bazı arkadaşlarımız dediğimiz kimler?

İsim vermeyeyim. Onlar kim olduklarını biliyorlar. İstişare Kurulu Başkanı ben olmalıydım diyor bir arkadaşımız mesela.. İstişare Kurulu’nu seçen yer Divan Başkanlığı değilki.. Seçen yer İstişare Kurulu üyeleridir.

Ama sizden destek istediler sanırım?  Sizde vermediniz?

Destek yetmez. Divan Başkanının oyu var.

Bu kadar da inatlaşma olur mu? Camiada üzüntüyle karşılandı.. Siz en üst tepedesiniz?

Onların bir uslübü var. Ya bizim dediğimiz gibi olacak ya hiç olmayacak.

Bunla uzlaşı olur mu olmaz.

Trabzonspor Divan Başkanı, şampiyonluğa giden bir kulübün, altına dinamit koymaz.

Bunu bu toplum iyi takdir eder iyi değerlendirir. Eksikler varmadır vardır. Zaten sürekli anlatıyoruz. Transfer politikalarının yanlışlığını anlatıyoruz.

Bu eleştirileri yapacağınız yer transfer dönemleridir. Her an ortalığı ayağa kaldırmak divan başkanının işi değildir.

ŞAMPİYONLUĞA GİDEN KULÜBÜ KONGRE HESABININ İÇİNE ÇEKTİRMEM İSTENDİ

Sizi bu yüzden mi eleştirdiler? Neden Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetimini eleştirmiyorsun mu dediler?

Evet maalesef. Biz fikrimizi aleni söylüyoruz. Biz Trabzonsporla ilişkilerimizi belli bir üslupla yaparız. Geçmiş dönemdede böyle yaptık. Trabzonspor eski başkanları İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta döneminde de böyle yaptık. Trabzonspor menfaatleri olduğunda biz susmasını da biliriz.

Şampiyonluğa gidildiği dönemlerdeki gibi…

Ama kulüp sağa sola gidiyorsa, saha sonuçlarında bir felaket varsa, aydınlatma bilgilendirme gibi görevleri de yaparız.

Ama örneğin denetim kurulunun görevi bizim değildir. Biz denetim kurulu raporlarına itibar etmek zorundayız. Denetim kurulu raporlarına siz inanmıyorsanız bizim inanmamızı beklememelisiniz.  Bu kurumsal birlikteliği bozar.

‘LİSTESİNİ BEN YAPTIM’ DENECEK YERLER DEĞİLDİR

Sizin kabul ettiğiniz çizginizden farklı bir çizgiye geçmenizi mi istediler?

Arzu beklenti o yöndeydi evet.. Yani yönetimi nasıl kongreye taşırız..  Yani şampiyonluğa giden bir kulübün kongre hesabı içine çekilmesi doğru değildir. Ve divan kurulu olarak da müsade etmeyiz. Ben orada tek başına değilim. Benle birlikte orada bu kulübe çok büyük hizmetler vermiş insanlar var.

Selahattin Ahıskalı gibi bir ağabeyimiz var. Bu isimler şehrin alt yapısında amatör sporunda etkin isimler. Benim orası birilerinin dediği gibi listesini ben yaptım denecek yerler değildir. Oralar Trabzon’da sporun alt yapısının konuşulduğu tartışıldığı paydaşlarının olduğu yerler.

2 dönemdir başkansınız? Kendinizi başarılı buluyor musunuz?

Bir insanın başarısızlığı başarısı genel kurullarda belli olur. Mesela troller vardır. Size yazar. Trolün yazdığını umursamam. Ben sadece şunu söyleyeyim; Ben 2 dönem Sayın Hacıosmanoğlu ve Sayın Muharrem Usta dönemimde son Ağaoğlu ile beraber yaptık görevimi. O dönemlerdede bizi eleştirdiler.

‘140 MİLYON BORÇ VAR ADAY YOK’  MANŞETLERİNİ AÇSIN OKUSUNLAR

“Bazen masaya yumruğunuzu vurun artık yeter” dediler ?

Biz yumruğumuzu masaya vuracağımız zamanlar vurmuşuzdur. Eğer biz yumruğumuzu masaya vuracağımız zamanlar yumruğumuzu vurmasaydık bugün Trabzonspor’un ne tüzüğü olurdu ne de Trabzonspor’un “140 milyon borcu var ödenemiyor, kulübe icracılar girip çıkıyor yöneticiler icracılarla karşılaşmamak için kulübe gelmediği dönemlerde biz bu kulübü yaptığımız bazı çalışmalarla sağlıklı ellere teslim etmeye çalıştıysa biz masaya yumruğumuzu vurduk demektir.

Bazı şeyler görülmüyor yada söylenmiyor demekki?

İnsanlar hazır önlerinde bir kulüp var, tıkır tıkır işliyor ve oraya talip olmak için orayı aslında yönetimi ele geçirmek için divan kurulu üzerinden kimse siyaset yapmasın. Bizim seçimimiz ayrıdır. Bu siyasetin içine beni çekmesinler ben girmem! Yönetim seçimleri ayrıdır divan seçimleri ayırdır. Divan yönetimi olarak biz 6 yılda hangi hallerinden hangi hallere geldiğini iyi düşünsün.

“140 milyon lira bu yıl ödeecek, aday yok” denilen manşetlerini ne olur açsın da okusunlar. Arşivlere girsin bulsunlar. Sonra divan neler yapmış görsünler. Aday bulunamıyor dendiğinde Divan Başkanı hangi mesajları vermiş bir irdelesinler. Onları bulsunlar okusunlar. Biz yönetimin herseyini doğru bulmuyoruz.  Benim yönetimim de herşey doğrudur diyemem öyle bir iddia olmaz. Bizimde eksiklerimiz var. Olabilir bunlar doğal. İyi niyetle yapıp kötü sonuç alabilir yönetimdede..

ABDULLAH AVCI’YI  YÜZDE 90’I İSTEMİYORDU!

Örneğin Abdullah Avcı’nın gelmesini camianın yüzde 90’ı istemiyordu. Yüzde kaçı evet diyordu? Yüzde 90’ı karşıydı. Bizi mesaja boğdular. Yeni bir Ersun Yanal vakası yaşanmasın diye.. Ama şimdi, o dönem bizim söylemlerimizden bize hakaret edenler, bugün şimdi onlar Abdullah hocacı.

Biz yine aynı yerdeyiz. Biz önce Trabzonspor’un menfaatini düşünürüz. Benim grupçuluğum olmaz. Beni böyle herkes bilsin.

Ben Trabzonspor Divan Başkanlığına tombaladan gelmedim! Ben güçlü bir seçimden geldim. Ben bu şehirde Divan başkanlığım öncesi, Ali Sürmen olarak biliniyordum güvenilen biri olarak biliniyordum.

ELEŞTİRECEKSEM KENDİM ELEŞTİRİRİM MAŞA KULLANMAM

“Tüzüğü eleştirmenlerle birlikte tüzüğü yaptık” sözünüz çok konuşuldu ne diyeceksiniz?

Ben size Hayrettin beyin yazdığı tebrik yazısını gösteririm. Üzüldüğüm, eleştireceğim adamı doğrudan kendim eleştiririm.  Maşa kullanmam!

Size rakip olan sizin yönetiminizden mi?

Yönetime dilekçe gönderdi o arkadaşımız aday olacağım diye.. Yapılacak kongrede aday olacak arkadaşımız..

İsmini söyleyin bari o kadar bahsettiniz?

Siz söyleyin ismini .

Peki.. (Bülent Akyazıcı)

Bence aday olmalı zaten. Yani yönetime ben aday olacağım dilekçesi gönderdikten sonra eminim geri dım atmaz. Atmamalıdır.

Yönetimden istifa etti o zaman?

Yok etmedi. Aday olabilir.

Peki.

Hayır aday olsun. Benim merak ettiğim nokta şu, ben Trabzon’dayken bu kadar kendisi Trabzonspor Divan Kurulu yöneticisi olmasına rağmen, Trabzon’da  3 yıldır yapılmış olan toplantıların sadece bir yada ikisine katılmış, İstanbul’da Divan Başkanları toplantısına dahi katılmayan arkadaşımız, Bozcaada’dan Divan Başkanlığını nasıl yönetecek?

Ben bunu merak ediyorum. Bunun cevabını toplumu aydınlatır izah eder.

Ben kendisiyle yarışmak isterim.