Türkiye'nin Suriye'deki askeri harekatıyla ilgili İran'dan farklı açıklamalar gelmiş, Cumhurbaşkanı Reisi terörle mücadeleye destek verirken, Hamaney operasyonun Suriye'ye zarar vereceğini söylemişti.

Tahran'da yapılan 3'lü zirveye değinen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında "Tahran Zirvesi, İdlib başta olmak üzere Suriye krizinin sağduyu ve diyalog yoluyla çözülmesi için önemli bir fırsattır" vurgusunda bulundu.

"Biz her zaman diyaloğu çatışmaya, uzlaşmayı dayatmaya tercih ettik"
"Bu haftanın önemli dış politika başlıklarından birisi de dün Türkiye, İran ve Rusya arasında Tahran’da gerçekleştirilen zirvedir." diyen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz her zaman diyaloğu çatışmaya, uzlaşmayı dayatmaya tercih ettik. Tahran Zirvesi, İdlib başta olmak üzere Suriye krizinin sağduyu ve diyalog yoluyla çözülmesi için önemli bir fırsattır.

Bu nedenle; Astana süreci kararlı bir şekilde sürdürülmelidir. Bölgesel ittifaklar daha da genişletilerek güçlendirmelidir. ABD’nin haksız ve dayatmacı yaptırımlarına karşı, İran ve Türkiye’nin öncülüğünde ortak bir refleksin geliştirilmesi sağlanmalıdır. Azami beklentilerin değil, asgari müştereklerin ortaya konacağı bir iş birliği zemini oluşturulmalıdır.

"Silah tek başına çözüm değildir"
Asgari müştereğimiz Kiev’den Şam’a, Arakan'dan Yemen'e ve özellikle Filistin'e uzanan bu coğrafyada akan kanın bir an evvel durdurulması ve istikrarın sağlanması olmalıdır. Çünkü silah tek başına çözüm değildir. Hiçbir gerekçe, masum bir insanın bir damla kanından daha önemli olamaz."

Hamaney de Suriye'ye karşı operasyona karşı çıktığını söylemişti
Diğer taraftan İran dini lideri Ali Hamaney, Suriye’ye olası askeri operasyona karşı çıktığını duyurmuş, "Suriye’ye yapılacak askeri operasyon, bölgeye zarar verir ve teröristlere yarar sağlar." demişti.