Şair Sunay Akın, sosyal medya hesabından İstanbul’da Kız Kulesi’nde çekilmiş 30 yıl öncesine ait görüntüleri paylaştı. 

“Bugün 60 yaşındasın. Ve ben bundan 30 yıl kadar önce çekilmiş VHS bir kaset buldum. Volkan Konak, Küçük İskender, Vera, Genco Erkal, Joan Baez…” diye yazan Akın, şu ifadeleri kullandı:

Kız Kulesi’ni “Şiir Cumhuriyeti” ilan etmişsin. İçerisinde resim sergisi var. Şiirler okuyor, şarkılar söylüyorsunuz. Karanfiller ve kağıt gemiler bırakıyorsunuz Nazım Hikmet’in anısına, İstanbul Boğazı’na. Güneş kocaman parlıyor tepenizde. Yaşadığı şehri seven, vatanıyla derdi olan bir avuç güzel insansınız. O zaman kentsel dönüşüm yok, Galataport yok, Tersane İstanbul yok.. AVM’ler sarmamış şehrin dört bir yanını, önü henüz kapanmamış Nusretiye Camii’nin.. Ama sanki siz bugünleri görmüş gibi, ranta karşı işgal etmişsiniz Kız Kulesi’ni, sanatınızla.. Kentin en lirik, en estetik kulesinin pek yakında restoranta dönüştürülüp, resimler astığınız duvarlarının arasında “köfte-piyaz” satılmaya başlanacağından habersizsiniz.

Canım babam, sana 60.yaşgününde “umut” armağan ediyorum. Çünkü sen hiç umutsuzluğa kapılmadın ve bana asla vazgeçmemeyi, her zaman iyiyi ve güzeli düşünmeyi öğrettin.

Kız Kulesi bir gün yeniden “Şiir Cumhuriyeti” olacak.

Bahçesinde şiirler okuyup, şarkılar söyleyeceğiz.

Güneş kocaman parlayacak tepemizde.

Ve ben sana iyi ki doğdun diyeceğim.