Haberlobi/Haber Servisi

Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi ekonomide yaşanan sorunlara dikkat çekmek için ‘geçim ittifakı’ sloganıyla kampanya başlattı. 81 ilde geçim ittifakı için harekete geçen SP, Türkiye’de ekonomik sorunların gündem olduğunu, bütün gündemin işsizlik, açlık olduğunu, sefaletin asıl gündem olması gerektiğini anlatacaklar. Bugün kampanyayı Trabzon’da başlatan  Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı  Abdülkadir Karaduman, Trabzon Ortahisar İlçesi’nde etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geleceklerini ifade etti.

HANGİ İTTİFAKTAYIZ AÇIKLIYORUZ

Saadet Partisi Trabzon İl Binasında basın toplantısı düzenleyen  Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı  Abdülkadir Karaduman’ın açıklamalarında şu satır başları yer aldı;

Şimdi burada tarihi bir kararı açıklamak üzere buradayız. Saadet Partisi’nin bu süreçte özellikle ittifak tartışmalarının daha da dertinleştiği, ittifak meselelerinin Türkiye’nin gündemini belirlediği bu dönemde, Saadet Partisi olarak hangi ittifakta bulunacağına dair aslında bir bakıma kararımızı açıklama üzere bu basın toplantısını gerçekleştiriyoruz.

HİÇBİR SORUNA DEVA OLMAMIŞTIR

Türkiye her alanda ciddi krizlerle karşı karşıya bırakıldı. Bu krizlerin en belirleyicisi ekonomik alanda yaşanmıştır. Pandemiyle birlikte daha büyük sefalete daha büyük bir buhrana neden olmuştur.

Bugün asıl gündemi açlık, yoksulluk, sefalettir. Artık intiharlar oluyor. İşsizlikle ilgili toplumun her alanına sirayet eden yoksullukla ilgili meseleler dışında üretilen her gündem tali hususlar yapmaya dönüktür. Suni gündemler olmanın dışında bir anlam ifade etmemektedir. Ülkemizin hiçbir sorununa deva olmamaktadır.

BETONA FAİZE MAHKUM ETTİLER

Ekonomik krizin sebebi pandemi dönemi değildir. Ülkemiz 19 yıldır her alanda açıkça bir pandemi dönemini yaşıyor. 19 yıldır yürütülen ekonomi anlayışı bugün gelinen nokta itibariyle bahsettiğim bu krize ve sefalete mahkum etmiştir. Üretime yatırıma tartıma gelir dağılımında adaleti sağlamaya dönük değil betona faize ithalata gelir dağılımında adaletsizliğe dayalı ekonomi uygulamaları toplumun feryat ettiği noktaya ülkemizi teslim etti.

Kütahya’da Zafer Havalimanı için devlet yolcu garantisi için 1 yılda 1 milyon 200 bin yolcu garantisi vermiştir. Ama bir yılda 62 bin yolcu havalimanını kullanmış. 1 yılda havalimanının zararı 6 milyon doları bulmuştur. 29 yıllığına bu anlaşmanın yapıldığını sayarsak ülkemize maliyeti 200 milyon doları bulmaktadır. Asıl maliyeti ise bu paranın 4’de biridir.

50 milyon civarındadır.

HASTA GARANTİLİ HASTANELER

Son 2021 yılı bütçesindeki bütçe açığı 245 milyar liradır. Ve bunun faturasını da vatandaşlarımızdan vergiler suretiyle alınıyor. Hasta Garantili hastanelerle, yolcu garantili havalimanlarıyla geçiş garantili otoban ve otoyollar üzerinden devletin zarar ettirildiğini açıkça görüyoruz.

Mevcut iktidar aynı zamanda faizci ve rantiyeci bir iktidardır.

Ne için bunu söylüyorum; 2003 yılından 2021 yılına kadar her yıl bütçeden faize giden parala baktığımızda 2003 yılında 58 milyar lira para bütçeden faize aktarıldı ancak 2021 yılında faize 180 milyarlar lira para aktarıldı.

1 SAATTE 3 MİLYON DOLAR FAİZ

Çay üreticilerimizin alın teri fındık üreticilerimizin emeği faizi ve rantiyeci zümreye peşkeş çekilmiştir.

18 yılda devletin faize verdiği para 1 trilyon 232 milyar liradır. 6 sıfır atılmış haliyle söylüyorum.

Dış borcumuzla birlikte her gün faize ödediğimiz para 75 milyon liradır. Saat başı 3 milyon doların üzerindedir. 1 saatte bu devletin kasasından 3 milyon dolar faize aktarılmaktadır.