CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımda Türk Hava Kurumu Etimesgut Meydan İşletmeleri Genel Müdürlüğü önüne giderek çektiği videoyu paylaştı.

"Günlerdir ciğerlerimiz yanıyor. Tüm ülke seferber oldu, yangına bir damla su dökmeye çalışıyor." dediği videoda şu ifadeleri kullandı:

"Etimesgut Meydan İşletmeleri önündeyiz. Son günlerde sosyal medyada bir video dolaşıyor. Videoda Türk Hava Kurumu'na ait, geçmişte ülkedeki ve diğer ülkelerdeki yangınların imdadına yetişen; oralarda ki yangınları söndüren,ismi 'yangın kuşu' olarak konan uçaklarımız vardı. Bizim pilotlarıyla verdikleri hizmetlerle gurur duyduğumuz uçaklarımız vardı. 'Uçaklar vardı, yoktu, bakımları yapılmamıştı' deniyor. Bugün bu uçaklar ne durumda diye tespit ettik. Ankara milletvekillerimizle birlikte THK'nın Etimesgut Meydan İşletmeleri önüne geldik. Üzerinde Orman Genel Müdürlüğü yazan beş adet uçağımız atıl vaziyette duruyor. Buradan soruyoruz, ormanlarımız cayır cayır yanıyor. Durum bu iken, bu uçaklar neden atıl vaziyette duruyor. Bu uçaklar neden kullanılmıyor, kullanıma hazır hale getirilmiyor. Bu uçaklar bugün kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak? Bu devlet çok güçlü bir devlet, ama yönetenler aciz. O yüzden uçaklar burada bu şekilde duruyor."