AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Türkiye’nin yerli ve millî imkanlarla geliştirdiği İHA ve SİHA’ların öncüsü Baykar’ı hedef alan açıklamaların vatan ve millet düşmanlığı olduğunu söyleyerek “Tüm yerli ve millî savunma şirketleri gibi Baykar Türk savunma sanayinin, Türkiye’nin yarınlarının güvencesidir” dedi.

SİSTEMATİK KARALAMA KAMPANYASI

Çebi, Türkiye’nin yerli ve millî imkanlarla geliştirdiği İHA ve SİHA’ların öncüsü Baykar’ı hedef alan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a tepki gösterdi. Dünyada söz sahibi durumundaki Türk savunma sanayinin Baykar özelinde sistematik bir şekilde karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Çebi “Önce PKK, sonra HDP ve CHP bu karalama girişiminde öncülüğü üstlendiler. Şimdi de Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan verdiği röportajda Baykar’ı hedef aldı. Yapılan, dünya savunma sanayiinde söz sahibi olan Türkiye’nin yükselişini kabul edememek ve engellemeye çalışma girişimidir.” dedi.

HAZMEDEMİYORLAR

Baykar’ın öncüsü olduğu, Türkiye’nin yerli ve millî imkanlarla geliştirdiği İHA ve SİHA’ların hem yurt içinde hem de bölge coğrafyasında destan yazdığını vurgulayan Çebi şöyle devam etti: “Başkalarından emir almaya, istihbarat sağlamaya alışkın kukla zihniyetten Türkiye’nin millî ve yerli savunma atılımlarını hazmetmesini beklemek hayalcilik olur. İçeride hain örgüt mensuplarına karşı verilen mücadelede Kuzey Irak’ta ve Suriye’nin kuzeyinde nokta operasyonlarda, Karabağ’daki başarıda millî ve yerli savunma atılımlarının, İHA ve SİHA’ların mührü vardır.” 

DÜNYA DEVLERİNİ GERİDE BIRAKTI

Çebi, başta İHA ve SİHA olmak üzere Baykar’ın ürettiği teknoloji ürünlerinin dünya devlerini geride bıraktığını belirterek “Baykar, Türk savunma sanayisinin gururudur, medarı iftiharıdır. Havada, karada, denizde hareket kabiliyeti yüksek savunma sanayi ürünleriyle Türkiye’nin gücüne güç katmaktadır. Dünya devletlerinin savaş taktiklerini yerle bir eden, değiştiren İHA ve SİHA’larının öncüsü Baykar sadece AR-GE ile değil, TEKNOFEST etkinlikleriyle de Türkiye’nin yarınlarına ışık tutmakta, geleceğimize en büyük yatırımı yapmaktadır. Ayrıca savunma sanayi ihracatıyla da Türk ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.” diye konuştu.

YARINLARIMIZIN GÜVENCESİDİR

Çebi sözlerini şöyle tamamladı: “Baykar şirketi üzerinden Türk yerli ve millî savunma sanayini karalamak her şeyden önce vatan ve millet düşmanlığı yapmaktır. Baykar sadece Türkiye’nin yarınlarına değil tüm mazlum ve masum coğrafyaların yarınlarının da güvencesidir. Çamur at izi kalsın anlayışıyla sistematik karalama çalışmasında bulunanlar Baykar’dan değil Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsızlık duyanlardır. Hiç şüpheleri olmasın, tüm karalama çalışmalarına karşı Türkiye yerli ve millî hamleleriyle bölgesinde hakim güç olmaya devam edecektir”