Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında yardım faaliyetleri kuşunda Kızlay’a yönelik eleştirilere AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin çebi’den yanıt geldi.

Çebi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kızılay Yardım derneği ve Kızılay HOLDİNG 

1-Türk Kızılay ;yardım derneği gönüllü yöneticilerden oluşmaktadır.Herhangi bir şekilde kesinlikle maaş oturum parası almamaktadırlar .

2-Kızılay holding ticari bir kuruluş ve altında bir çok şirket barındırmaktadır .

3-Bu şirketlerin tamamı profesyonel yöneticilerden oluşmaktadır.

4-Bu şirketler yardım bağış alınmaz kendi öz sermayesi ile kar amaçlı kurulan işletmelerdir .

5- Yardım ve bağışlar ile hizmet yürüten Kızılay yardım derneğidir .

6- Kızılay yardım derneği ihtiyaçlarını para karşılığında Kızılay holdingden satın almaktadır.

7-Kızılay holding afad ‘a verdiği çadırları ve diğer ihtiyaçları para ile vermektedir .

8-Ahbap ın kurucusu Haluk Levent bu durumu gayet normal olarak ifade ediyor.Kızılay Çadırkentin şirket olduğu faturalı mal verdiğini yeni öğrenmiş olduğunu ,bütün bu yalan yanlış haberlerin okyanus ötesi fetö tarafından yapıldığını söylüyor.

9- kendi ifadesi ile Afad’ta para ile almaktadır .ve bize her konuda afad yardımcı olmaktadır .Başka çadırları çok kalitesiz ve pahalı olduğunu afad verilen fiyattan aldığını net bir şekilde söylüyor.

10- kimse afad’a niye para ile sattın demiyor da ahbap neden paralı satıldığını söylüyor.Mesele çadır değil mesele başka Tıpkı ağaç olmadığı gibi

11- Kaldı ki ticari işletme bedava vermesi halinde batacak olması sizce daha mi iyi

12-Kızılay yardım derneği sodayı bile bu şirketlerden para karşılığında almaktadır .

ha

Maksat şu zor günlerde Kızılay’a giden yardımları kan bağışlarını engellemek.Maksat Türkiye ve Türk milleti.

yalan yanlış haberler ile yardımlaşmada birlik beraberlikte destan yazam halkımızın mutluluğunu engellemek,birlikteliğimize gölge düşürmek.Aksini iddia eden yalancıdır.İspat edemeyen müfteridir.Maaşsız bu kadar gönüllü çalışmak şaşırtıyor onları alışmamışlar.

Kızılay yönetimi denetleme disiplin kurulu il ilçe başkanları kesinlikle hiç bir şekilde maaş huzur hakkı almıyorlar.

Temennim KIzılay yardım derneği yöneticileri , bu maksatlı saldırlar karşısında haklı olduğu durumu net duruş ile ortaya koymalıdır.

whatsapp-image-2023-03-03-at-091325-1

Bütün bu saldıkların tek hedefi var Türkiye,Türk milleti ve sn. Recep Tayyip Erdoğan

Elbette biz elimiz kolumuz bağlı seyirci kalamayız .

Kızılayın son yıllarda başarısı ortada ve saldırıların hedefi belli iken bu kadar yalan algı üzerine seyirci kalmak haramdır .

“Haksızlık karşısında susan dil şeytan dilidir“

O makamların hukukunu korumak bizim olduğu gibi size de düşmektedir.Cesur ve kararlı olmadıkça çok daha algı yalan iftira ile karşı karşıya kalırız .

An itibari ile Kızılay kan bağışı azalmıştır .Yarın hepimiz in kana ihtiyaçı olabilir , bunun sorumlusu olmak insan hayatını tehlikeye atmak can kaybına sebebiyet vermek demektir

Ahbap ın kurucusu Haluk Levent’in ifadesi okyanus ötesi fetö terör örgütü üyeleri yalan ve algı üretmektedir .Terör örgütünün yalan algısına destek sağlayan katkı veren taşörenler var maalesef