Ekonomi gazetesinden Yener Karadeniz'in sorularını yanıtlayan uzmanlar, henüz Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulamaya mevcut şekli ile devam edileceğini bildirdi. 

Sektör temsilcileri, düzenlemenin yürürlüğe girmesi için gelir vergisi kanunda düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti.

Avdagiç: Nakit yatıracaksınız, bir daha da konuşmayacağız

Konu en fazla İstanbul Ticaret Odası tarafından gündeme getirilmiş, nakit ödenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama ise İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri Töreni’nde yapılmıştı. Konuyla ilgili EKONOMİ gazetesine konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: “Hiç burada problem üretecek bir konu yok, çok net bizim açımızdan. Bu parayı nakit olarak çalışanlarının hesabına yatıracaksınız, bir daha bu konuyu konuşmayacağız. Bu kadar basit. Yemek kartı çıktığında zaten sadece o konuda kullanılacaktı. Sonra amacından saptı. Hükümet orada çok net bir kapı açtı. Çok basit, yalın bir imkan var” dedi.

Piyade: Değişen bir şey yok

Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine ilişkin, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok.” dedi.