CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Temmuz günü sosyal medya hesabından çok dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu, “5’li çete ile aramı bulmaya yeltenen sermayedar, holding, piyasa, kim olursa olsun pişman olur; bu böyle biline. Şimdi varsa cesaretiniz, gelin beni ikna edin. Ama haber yollamayı bırakın” dedi.

kemal5

CHP liderinin açıklamasına göre, AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen ihale zengini 5 şirketle arasını bulmaya çalışan kişiler vardı. Ancak Kılıçdaroğlu kendisiyle nasıl bir temas kurulduğunu ve kimlerin ne karşılığı aracılık ettiğini açıklamadı. Kılıçdaroğlu’nun çıkışının da üzerine pek fazla gidilmedi ve unutulmaya bırakıldı. Ancak CHP liderinin bu sözlerinin perde arkasında neler olduğuna ilişkin çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi gazeteci Sabahattin Önkibar

Gazeteci Önkibar, kişisel Youtube kanalında olayla ilgili “Bir valiz dolusu para”dan bahsetti.

Önkibar’ın iddiaları şöyle:

“CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresindendir. 5’li çetenin ünlü bir müteahhidi bir yakını aracılığıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e “faaliyetlerinizde kullanırsınız” diyerek, bir valiz dolusu dolar göndermiş. Meral Akşener’de konuyu acil koduyla Kemal Kılıçdaroğlu’na aktarmış. CHP lideri de İYİ Parti başkanına: “Siz ne yaptınız Meral hanım” diyerek sitem etmiş ve valizi derhal geri göndermesini istemiş.

Dahası var: “Seçime kadar size lazım olan parayı ben Cumhuriyet Halk Partisi başkanı olarak size bulacağıma söz veriyorum” demiş ve söz konusu içi döviz dolusu çantanın sahibine gitmesine, iade edilmesine vesile olmuş.

Tekrar ediyorum bana bunları buluşup aktaran isim Kemal Kılıçdaroğlu’na çok yakın olan CHP milletvekilidir ki gerekirse ismini de açıklayacağım. İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5’li çeteyi durduk yerde gündeme getirmesi ve de sert mesajlar vermesinin perde gerisi bu. Ben Meral Akşener’le, Kılıçdaroğlu’nun yerinde olsam valiz ile dolar gönderen o müteahiddin ismini hemen açıklardım ki, böyle bir mevcut olduğunu söylemeliyim. Görüyorsunuz seçime doğru olmaması gereken şeyler bir bir olmaya başladı ve emin olun önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda bunların 10-20 misli şeyler bile olacak.”