Haberlobi/Haber Servisi

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Haberlobi’yi ziyaret etti. İl Başkanı Kurt, Haberlobi Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı’nın sorularını yanıtladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, Saadet Partisi’nin başlattığı ‘Geçim İttifakı’ kampanyasından bahsederek, “Milletin en büyük sıkıntısının geçim ittifakı olduğunu düşünüyoruz. Geçim ittifakı diyerek iktidara milletin ekonomik sıkıntılarını bildirmek istiyoruz” dedi.

ÖNCE MİLLETLE İTTİFAK EDECEĞİZ

İl Başkanı Cevat Kurt’un açıklamalarından çarpıcı detaylar şunlar;

“Önce tüm mağdur kesimlerle ittifak etmek istiyoruz. Ekonomik sıkıntı yaşayan tüm kesimlerle geçim ittifakı adı altında ittifak etmek istiyoruz. Önce milletle ittifak edeceğiz. Sonra seçime giderken kimle ittifak etmek istediğimize bakacağız.

100 BİN BROŞÜRLE SAHADAYIZ

Ekonomik sıkıntılar şu anda hat safhada, zaten biz sahadayız. 18 ilçemizde geçim ittifakı adı altında çalışmalar yapıyoruz. 100 bin broşürle sahadayız. Derdimiz milletin sıkıntılarını gündem etmektir. Onları dinlemektir. Onlara Saadet Partisi’nin çözüm önerilerini aktarmaktır.

İKİ KESİM ÇIĞLIK ATIYOR

Gelen tepkilerde ciddi bir öfke var. Özellikle esnaf kesiminde ciddi öfke var. Yani zaten var olan sorunlar vardı. Ekonomik sorunlar pandemi ile başlamadı. Daha önce başlamıştı. Bu tepkiyi ben iki çeşit olarak görüyorum. Birincisi sesini çıkartanlar, ikincisi endişe edip ses çıkartamayanlar. Daha büyük ekonomik bedel ödememek için sandıkta hesap soracak bir kitleyi görüyoruz.

Bir de bu böyle gitmez, diyen ve ekonomik açıdan çığlık atan esnafımız var.

MADEM BÜYÜYORUZ NEDEN ASGARİ ÜCRET 2800 LİRA

İktidarın her alanda iddiaları var. Yani ekonomi büyüdü milli gelir arttı diyor. Refah arttı diyor muhalefet uyduruyor diyor. Ama bir de gerçek var. Sanalı var bir de gerçeği var. Gerçeği işin sahibine dokunduğunuzda anlıyorsunuz. Biz esnafa gittiğimizde esnaf 10 aydır dükkanım kapalı ama SSK, Bağkur primim devam ediyor. Vergilerim devam ediyor. Kiram devam ediyor. Çektiğim krediyi siz 6 aylığına faiziyle birlikte devrediyorsunuz ama 6 ay sonra zaten ben çalışmıyorum. Nasıl ödeyeceğim diyorlar.

İktidarın ortaya koyduklarının doğru olmadığını sahadan anlıyoruz. Büyüme nasıl var? Ha bir de büyüme var da adil mi paylaşıyorsunuz! Bütün toplum kesimlerine eşit mi paylaşıyorsunuz. Kısmen büyüme var ama o da adil paylaşım değil. Siz bunu herkese adil mi paylaşıyorsunuz yoksa zengin daha fazla zengin fakir daha fazla mı fakir oluyor? Kiminle paylaşıyorsunuz? Madem büyüyoruz niyen asgari ücret 2 bin 800 lira?

İKİ FARKLI AK PARTİ VAR

Madem büyüyoruz 2021 bütçesinde 187 milyar faize ayırıyoruz. Madem büyüyoruz doğalgaza elektriğe zam yapıyoruz. Büyüyen ülke böyle mi olur? Kaynaklarımız varsa neden vatandaşı sık boğaz yapıyoruz. İki türlü AK Parti iktidarı var.

Bir uygulamaları var. Bir de söylemleri var. Uygulamalarına baktığınızda yada ilgilileri dinlediğinizde başka bir Türkiye’de olduğunu hissediyorsunuz. Ama baktığınızda hiç de öyle olmadığını görüyorsunuz.

Siz şoför esnafınıza aracanıza aracanıza 11 kişi değil 5 kişi alacaksın dediğinizde yakıt deposu yarı yarıya mı yakıyor? Böyle bir şey olabilir mi? Kira yardımları vermişsiniz pandemiyle alakalı Maraş Caddesi’ne Kunduracılar Uzunsokak’ta bu şehrin evladı olarak kiraların ne olduğunu bilmiyor musunuz?

GEÇMEDİĞİMİZ TÜNELE HAVALAİMANINA NEDEN PARA VERDİK

Muhalefet iş olsun diye cümle kurmaz. Sorumlu davranmalıdır. Biz millet olarak neden vergi öderiz. Niye devlete sürekli vergi öderiz. Niye merkez bankamızda akçe diye tabir ettiğimiz para bulundururuz. Büyüklerimizin kefen parası dediği parayı bulundurur. Zor günler için devlet Allah korusun savaş halinde, deprem anında, salgın anında vatandaşını belli süre imkanlarını gidersin diye.. Bugünler için bunu bulundururuz. Burada siz esnafa geldiğinde kaynak var mı derseniz ben size şunu sorarım; 17 gün kapanma verdiniz. Biz geçemediğimiz köprülerin, uçamadığımız havalimanının, tünellerin parasını verdik. Kime? 5  tane yandaşa! Geçmiyoruz? Yani siz şunu diyemediniz; ben sizle sözleşme yaptım ama Ülke olarak zor durumdayız. Sizde insansınız vicdan sahibisiniz hayır kardeşim demediniz.

Bunu demesi lazımdı.

Biz iktidarda olsak o yatırımlar öyle yapılmazdı!

KAFAYI BETONA TAŞA YORMUŞLAR

Rant odaklı oldukları için, kafayı betona taşa oraya yormuşlar. Rant var. Görünüşte ortaya bir hizmet çıkıyor ama siz şimdi 10 kuruşa mal olacak bir şeyi daha büyük maliyete yaparsanız böyle şey olabilir mi? Milletin kaynaklarına yazık değil mi? İsraf değil mi? Haksızlık değil mi?

Biz mesela ziyaretler ettiğimizde ilgili arkadaşları “Şunlar şunlar yatırım yapılıyor, Erbakan Hoca’nın da bunlar hayaliydi” filan diyorlar. Bizde onlar diyoruzki; Ama kardeş bak Erbakan hoca borçlanarak yatırımı savunmuyordu. Önce üretelim kendi yolumuzu yapalım. Kendi kaynaklarımızla.. Havaalanlarıdır, İstanbul 3. Havalimanı.. Hepsi Erbakan hocanın hayalidir.

EKONOMİK SIKINTI ÇEKEN İNSAN PARKA MI GİDER?

Diyoruzki bunlar tamam bizim projelerimizde var. Ama bir fark var. Biz kendi öz kaynaklarımızla yaparız. Önce biz üretime dönük yatırım.. Somut bir örnek vereyim. Diyelim ki Trabzon Millet Parkımız var. Kötü bir şey mi? Kötü bir şey diyebilir miyim? Ama başka bişey var; Bir insan muazzam yapılmış para nasıl gidebilir? Esnafsanız akşam üstü kapatacaksınız, eğer çekinizi rahat ödemişseniz eve gidip yemeğinizi yedikten sonra çoluk çocuğunuzu eşinizi alıp bir parka gidelim dersiniz. Veya kurumda çalışıyorsa gidecek eşine haydi bir parka gidelim diyecek eşine.. Ama sizin insanınız ekonomik buhran içindeyse eğer gençler işsizse akşama eve geldiğinde mutsuzsa ekonomik sıkıntı çeken bir insan parka mı gider? Stresten hastaneye mi? Yoksa Bahçecik ceza evine mi gider? Nereye gider!?

TÜNEL AKVARYUM YAPACAĞINA

Biz diyoruzki; şu kadar millet parkı yaptın, gittin botanik parkı yaptın, gittin millet parkı yaptın.. 12 milyon lira harcadın.. Biz Trabzon’da la biz balığın canlısını görüyoruz, tünel akvaryum yapıyorsun, 10 milyon lira veriyorsun.. Sen bunları söz verdiğin 5 bin kişi istihdam edecek üretim olacak yatırıma verseydin, gerçekleştirseydiniz projeleri, 5 bin vatanda evladına Trabzon evladına iş verseydin daha iyi değil miydi?

BÖBREK HASTASININ SAÇ EKTİRMESİ GİBİ

Bir insan düşünün. Böbrek nakline ihtiyacı var. Bir böbrek nakli olacak kadar para bulmuş. Bankadan kredi falan çekmiş bulmuş parayı.. Şimdi bu insanımız bu kaynaklarını kazandığı o parayı çektiği kredileri böbrek nakli olmazsa 6 ay sonra vefat edecek Trabzonlu hemşerimiz yakışıklı olayım diye bu parayı gitse saç ektirse.. Olur mu?  Karizmam olsun diye saç ektirse akıllı bir iş yapmış olur mu?

AYLAR SONRA YENİDEN SÖKMEK ZORUNDA KALIRIZ

Mesela Trabzon’da alt yapı yapılıyor. Alt yapı çalışması kötü değildir. Bir belediye başkanının en riskli işidir. Hakkın teslim etmek lazım. Alt yapıya normalde her belediye başkanı bulaşmaz! Risklidir. Toplumun tepkisi olur. Buna teşekkür etmek lazım. Alt yapıya cesaret edip girmiş.

5 AY SONRA ARIZA ÇIKAR

Siz bir anda şehrin bütün bölgelerinde buna başlarsanız planlamazsanız çalışmaya başlarsanız olmaz.

Maraş Caddesi ile Uzunsokak’ta ki  alt yapı çalışmasını bir tünel içine almazsak, toprağa gömersek, şimdi yaptığımız gibi, 5-6 ay mağduriyetten sonra 3 ay sonra 5 ay sonra bir arıza çıktığında bu asfaltı betonları yine sökmek zorunda kalmayacağız mı?

Basit yapılması gereken, tümünü yapamayız gerçekçi olmak lazım. Trabzon’un merkezini meydan-müftü cami oraya kadar postaneye kadar, iki haltere biz kanal içine alsak, böyle yapsak.. Yarın bir aksama olduğunda alırsın eline feneri iner arızayı tünelin içinde düzeltirsin.

ODALARLA KONUŞURUM

Soramıyoruz. Dinlemiyorlar. AK Parti hükümeti diyorki; ben sandıktan yetki aldım. Kadrom var yaparım. Yapıyor. Bende diyorumki ben esnafı, sivil toplum örgütlerini, basını ziyaret ediyorum. Geçen hafta şehir plancıları odasındaydım. Ondan bir hafta sonra mimarlar odasındaydım. Bütün odalarla konuşuyorum. Benim siyaset anlayışımda şu var; Bir oda bir sivil toplum örgütü bana karşı sert

BU GERİLMENİN SEBEBİ AK PARTİDİR

Nerede bir imar alanı gelişiyorsa, haliyle bir meşru imar var bir de rant var. Yomra gelişen bir ilçemiz. Bu olaylar orada hızlı büyümeden. Mustafa bey kardeşimize yapılanı kınadık. Rant endeksli. Bunları çözecek olan iktidar partisidir. Bu kadar gerilmemeli bence toplum! Bu kadar gerilmemelidir. Gerilmenin sebebi iktidar partisidir.

HDP TERÖRÜ KINAMALIDIR

Özellikle Saadet Partisi’nde siyaset yapanlar, siyaset tarzlarını sandığa göre belirlemezler. Ben bunu desem şöyle rey alırım böyle dersem şöyle rey alırım demezler. Öyle bir derdi yok Saadet Partisi’nin.. Saadet Partililer inandıkları şeyi derler ve hukukun üstünlüğünü savunurlar. Bu çok önemli bir şey. HDP’yi konuşalım. Saadetliler HDP’ye girmiyor konuşmuyor öyle bir şey yok.

HDP kesinlikle teröre şiddeti reddetmeli, bu onun açmazıdır. Bu onun utancıdır. Bu onu başarmalıdır. Yoksa Türkiye partisi olamaz. Bu onun temel sorunudur. Siz HDP eşittir PKK derseniz siyasetçi olarak, iktidar partisinin mensubu olarak bu milleti aldatıyorsunuz derim size. İki yüzlü siyasetçisiniz derim ben size..

Benim ülkemin parlementosunu terörist yönetemez derim ben sana, sorarım bunun hesabını sana. Sen de ister iktidar ister MHP’nin vekili olarak kürsüye çıktığında bir teröriste sayın başkanım diyemezsin!

Sen teröriste kırmızı plaka araç veremezsin! Sen teröriste her yıl hazineden para vermezsin. HDPli belediyeye PKK’ya para aktarıyor diye kayyum atıyorsun, dolaylı yoldan kendi ifadeleriyle söylüyorum, ama sen direkt hazineden HDP’ye para veriyorsun. HDFP eşittir PKK diyorsun para veriyorsun.

Böyle milleti aldatamazsınız. Siz dağdaki teröriste silahı bırak gelin mecliste siyaset yapın diyorsun, mecliste siyaset yapanında boğazını sıkamazsın! Çifte iki yüzlülük yok.

SEZGİN MUMCU BUNU SÖYLEYEMEZ

Şu anda böyle davranmayı kendi siyasal çıkarı olduğuna inanıyor. Şu anda bizim mevkidaşımızın MHP İl Başkanı sayın Bekir Sıtkı Tarım  ifadesiyle “biz AK Parti’ye katılmadık AK Parti bizim çizgimize geldi” diyor. Doğru diyor ben Sayın Tarım’a katılıyorum.

AK Parti Trabzon İl Başkanı doktor Sezgin Mumcu’dan cevap bekliyorum.

AK Parti MHPleşti mi? Ne oldu yani? Bazen biz milli görüşçüyüz bazen öyleyiz.. Ne oldu yani? Nedir buna cevap vermeli bence?

Cevap veremez versin bakalım? Cevap vemeli.. Demeli ki; Hayır efendim AK Parti kendi politikalarını yürütüyor, kuruluş ilkelerine bağlıdır desin bakalım. Diyemez!  Çünkü bu gerçek bir realite MHP desteğini çektiğinde AK Parti kendi başına ne geleceğini biliyor. Korkuyor cevap vermeye..

Ben inanıyorum ki o sözü duyduğunda “Ne yapacağız kardeşim ya bunlar da fazla oluyorlar filan içinden demiştir” ama kalkıp desin bakalım…

SPli bir siyasetçi olsan doğruları söylersin ama 50 yıl çile çekersin.

50 YILDIR ALDANMAZSINIZ

Sedat Peker olayıyla ilgili şunları söyledi;

Mafya yapılanmaları bizim bilmediğimiz bir alan. Yani bizim hiç bilmediğimiz ve hiç bilmediğimiz alan. Gayri meşru yapıları kullanıp iş yaparsanız bugünleri yaşarsınız. Ama hayatınız meşru alanlarda geçerse, onun için 50 yıldır yanılmazsınız, aldanmazsınız, aldatmazsınız.