Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan Haberlobi'yi ziyaret etti. 

Genel Yayın Yönetmeni Levent Ustabaşı'na gündeme dair açıklamalarda bulunan Turhan, Kahramanmaraş Caddesi için verilen sözlerin takipçisi olacaklarını ifade etti. 

Turhan'ın açıklamalarının tamamı ise şöyle;

ENERJİ ZAMLARI DURDURULMADAN, BU ZAMLAR DURDUDULAMAZ

Türk Lirasının döviz karşısında yaşadığı değer kaybına ve kötü ekonomi yönetimine bağlı olarak enerjiye büyük zamlar geliyor. Enerjiye zam gelmesi demek iğneden ipliğe her şeye zam gelmesi demektir. Halkımızın alım gücü düştü, ücretler eridi. Milyonlarca insanımız açlık sınırının altında, bir o kadarı da yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

Burak Turhan 3

TABLO DAHA DA AĞIRLAŞMADAN SEÇİME GİDİLMELİ VE İKTİDAR DEĞİŞMELİDİR

Halkın yaşam kalitesi her geçen gün düşüyor, insanlar artık en temel gıda maddelerini ve temel yaşam malzemelerini bile temin edemiyor. Küçük bir kesim hariç, ülkede büyük bir sefalet yaşanıyor. Akaryakıt, ekmek, tüpgaz kuyruklarını anlatarak iktidar olan AKP’nin iktidarında insanımız geçmiş günleri arıyor. Bu tablonun tek sorumlusu ülkeyi yöneten iktidardır. Biz bu nedenle diyoruz ki tablo daha da ağırlaşmadan ülke seçime gitmeli, iktidar değişmeli ve halkımız rahatlamalıdır.

AKP’NİN YÖNETME KAPASİTESİ KALMAMIŞTIR, ÜLKE UÇURUMA DOĞRU SÜRÜKLENMEKTEDİR

Mevcut iktidarın ülkeyi yönetebilme kapasitesi kalmamıştır, halkın iktidara güveni kalmamıştır. Türkiye yönetilmiyor adeta savruluyor, uçuruma doğru sürükleniyor. İktidarın her işbaşında kaldığı her günün faturası, dünden daha ağır oluyor. Bu bedelini toplumun ekonomik olarak en güçsüz tabakaları ödüyor. Allah’tan korkun, bunun hesabını halka vermekten, yani sandıktan kaçıyorsunuz ama yarın eninde sonunda sandık ortaya gelecek ve hesap vereceksiniz.

MARAŞ CADDESİ İÇİN VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Şehrin gündeminde Maraş caddesinin yayalaştırma projesi var. Bu tür kararlar alınırken, bütün kesimler dikkate alınarak çok iyi hesap yapılmalı. Haziran 15’te bitirileceği söyleniyor ama önümüzde bir Uzun Sokak örneği var. Uzun Sokakta söylenen tarihlerde çalışmalar bitirilemedi ve hem esnaflarımız hem de halkımız mağdur oldu. Ayrıca yapılan iş estetikten uzaktı. Uygun malzeme kullanılmadı, bunu taşların kırılmasından, sökülmesinden görüyoruz. Belediye yönetimi inşallah Uzun sokaktaki hatalardan ders alır ve Maraş Caddesinde daha derli toplu bir iş yapar.Biliyorsunuz turizm sezonu açıldı. Şehrimizin, esnaflarımızın turizmden büyük beklentisi var. Maraş Caddesinin böyle bir zamanda kapatılması, şehrin merkezinde inşaat faaliyetlerinin yürütülmesi buna darbe vuruyor. 

Burak Turhan haberlobi

TRABZON BU HALİYLE TURİZME HAZIR DEĞİLDİR

Ekonomik kriz sebebiyle zor günler yaşayan şehrimiz, esnafımız, umudunu turizme bağlamış durumda. İyi bir turizm sezonu bekleniyor. Fakat şehir ne alt yapısıyla, ne üst yapısıyla turizme hazır olmadığını görüyoruz.

Trabzonsporumuzun şampiyonluğunun da turizme büyük katkı sağladığını gördük, görüyoruz. Yurt içinden ve dışından çok sayıda insan şehrimize geliyor. Bir yandan belediyecilik çalışmalarının eksikliği, diğer yandan tarihi eserlerin restorasyonundaki facialar, şehrin ne doğa turizmine, ne kültür ve tarih turizmine ne de spor turizmine hazır olmadığını göstermektedir.

Bir turizm şehrinde olması gereken plan,  düzen, temizlik yok Trabzon'da. Kaldırımlar bozuk, yollar kırık dökük, her yer otoparka dönüşmüş. Yerel yönetimler turizme yönelik eylem planları hazırlamalı, daha canlı ve verimli bir sezon için gereken organizasyonlara ağırlık verilmeli, sadece yabancı turisti değil yerli turisti de dikkate almalıyız.

Bir sahil şehri olan Trabzonun denizle bağlantısı yok, plajlar tamamlanamadı,

tarihi eserlerin restorasyonları bitmemiş, Maraş caddesi kapalı. Allah'tan yaylalarımız var da durumu kurtarıyoruz. Şehir merkezi, turistler açısından maalesef cazip değil. İnşallah bu sezonu bütün bu olumsuzluklara rağmen verimli bir şekilde geçiririz, çünkü şehrin buna ihtiyacı var.

Burak Turhan 1