Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde İç Güvenlik Fakültesi adında bir fakülte kurulması öngörülüyor. Bu fakülteye alınacak öğrenciler lise mezunları olacak. NTV'de yer alan habere göre; öğrenciler, Polis Fakültesi’nde 1 yıl İngilizce hazırlıkla beraber toplam 5 sene eğitim görecek. Bu fakültede ilk derece amirlik eğitimi verilecek. Peki, Polis Fakültesi’ne kimler başvurabilir, şartlar neler?

POLİS FAKÜLTESİ BAŞVURU ŞARTLARI
Lise mezunu öğrencilerin polis olma yolunda önleri açılıyor. Öğrenciler, Milli Savunma Üniversitesi’ne başvurulduğu gibi İç Güvenlik Fakültesi’ne de başvuracaklar. Bu fakülteye lise mezunları alınacak. Polis adayları burada İngilizce hazırlıkla beraber toplam 5 sene eğitim görecek. Lisans mezunu olan adaylar,  EGM bünyesinde komiser yardımcısı olarak işe başlayacak.

Polis Fakültesi’ne alımlarda lise mezunu adayların, YKS’de TYT ve AYT’den aldıkları puanla seçilmesi bekleniyor. Fakülteye alınacak olan adayların yaş sınırı ve diğer şartlar henüz netleşmedi.

İÇ GÜVENLİK FAKÜLTESİ ALIMLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Fakülteye lise mezunlarının, 2023 yılının YKS sonrasında alınması bekleniyor. 2023 Temmuz’unda Polis Fakültesi alımlarının başlaması bekleniyor.

Konuyla ilgili detaylar belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.