Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün yaptığı açıklamada Türkiye Ekonomi Modeli’nin ilk yılını başarıyla tamamlandığını söyleyerek, enflasyonun önümüzdeki aylarda da çok daha belirgin şekilde düşeceğini belirtti.

Sözlerinin devamında Bakan Nebati şunları söyledi: "Her ne kadar yüksek enflasyon hepimizin canını yakmış olsa da, aldığımız önlemler ve kaydedilen olumlu gelişmelerle onun da boynunu geçtiğimiz aydan itibaren aşağıya kırmış durumdayız. Küresel enerji fiyatlarındaki normalleşmeyle, önemi İzmir İktisat Kongresinde de belirtilen üretimi artırmaya yönelik politikaların uygulanmaya devam edilmesiyle ve beklentilerdeki iyileşmeyle birlikte enflasyonun önümüzdeki aylarda da çok daha belirgin şekilde düşeceğini zaten hep birlikte göreceğiz"

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'TAN YANIT GELDİ

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından Bakan Nebati'nin açıklamalarına yanıt verdi. 

'Şuan hükümet istifa edip ülkeyi 3 ay kimse yönetmese bile enflasyon düşer' diyen Demirtaş'ın açıklamaları şöyle: 

''Enflasyonun biraz düşeceği doğru. Bunu ben dahil herkes söyledi zaten. Ama düşüşün nedeni Yönetenlerin yaptığı doğru bir şey değil. Nedeni baz etkisi denen teknik şey. Şu anda hükümetin tümü istifa etse ülkeyi 3 ay kimse yönetmese yine düşecek enflasyon!''