Toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü. 

Meclisin başında gündem dışı söz alan İYİ Partili Meclis Üyesi Burhan Bekar, TBMM’de yumruklu saldırıya uğrayan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs ile ilgili konuşurken saldırının da meclis tarafından kınanmasını istedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te, meclis olarak durumu kınadıklarını ve saldırıyı yapan Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın da özür dilemesi gerektiğini belirtti. 

“DURUMU KINIYORUZ MECLİSİNDE KINAMASI BEKLİYORUZ”

Konuşmasında ilk olarak Trabzon Milletvekili Örs’ün TBMM’de Plan ve Bütçe görüşmeleri esnasında saldırıya uğradığını hatırlatan Başkan Genç, “Dün TBMM’de kötü bir hadise oldu. Bu hadisede milletvekilimiz Hüseyin Örs’e bir saldırı oldu. Hocamızın daha önceden kalp pili takılmıştı. Bu saldırı sonucu kalbi durmuştu. 5 dakika daha gecikmiş olsaydı kurtulma şansı yoktu. Doktor olan başka bir vekilimizin durumu fark etmesi üzerine müdahale yapılmıştır. Ölümden dönmüştür. Gece yoğun bakımda kalmış, bu sabah ise servise çıkarılmıştır. Vekilimiz mecliste en çok konuşan ve Trabzon’un sorunları dile getiren vekilimizdir. Kendisi kibar ve naif bir insandır. Saldırıyı gerçekleştiren milletvekili özür dilemek yerine, bunun mecliste normal olduğunu ve mecliste yaşanabileceğini söylemiş ve özür dilemeyeceğini ifade etmiştir. Bu durumu kınıyoruz. Fikirler başka bir fikir ile bastırılır. Kaba kuvvet ile bastırılmaz. Biz bu konuyu kınıyoruz ve meclisimizdin de kınaması bekliyoruz.” diye konuştu.

“KINIYORUZ VE ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Başkan Ahmet Metin Genç, Hüseyin Örs’ün durumunu akşamdan bu yana takip ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

“Dün maalesef TBMM’de çok üzücü bir hadise yaşanmıştır. Bizim de bunu kabul etmemiz ve kabullenmemiz mümkün değildir. Burhan beyin de ifade ettiği gibi orada fikirlerin çarpışması ve milli iradenin öyle tecelli etmesi doğal olandır. Bende başından bu yana vekilimizin durumunu takip ettim. Şu an durumu iyi. Bizim de çok sevdiğimiz birisi. Sadece iyi dileklerle kalmıyoruz. Amasız, fakatsız, bu olay nezdinde, mecliste yaşanan bu tarz olayları kınıyoruz. Bir daha da tekerrür etmemesini temenni ediyoruz. Milletvekilimizin özür dilemeyeceği beyan etmemesi çok yanlış bir durumdur. Böyle bir durumda özür dilenmesi gerekiyor, biz de özür dilemesini de bekliyoruz. “