Müsabakaya Doğucan hariç ideal kadro ile başlayan Trabzonspor, ilk yarı başlarında girdiği 2 net pozisyondan yararlanamadı. Larsen, Baka’ya al ve at derken Baka kaleyi ıskaladı. Üçe bir yakaladığı atakta ise bu kez Cornelius net fırsattan yararlanamadı. Kuzeyin Yeni Kralı, ilk yarıda golü bulsa da ofsayt engelini aşamadı. Müsabaka boyunca vasat görüntü çizen tecrübeli hakem Serkan Ok, ofsaytı yakalayamasa da pozisyon VAR a takıldı. Bordo Mavililer, ilk yarıda istediğini bulamadı ve devreye beraberlikle girdi. 

İlk yarının en kötü anı Visca’nın kolunun kırılması ve sahayı ambulansla terk etmesi oldu. 

İkinci yarıya A. Ömür, Doğucan değişikliği ile başlayan Avcı, orta saha hakimiyetini eline almak istedi ve kısmen başardı. Soldan Trezeguet, Sağdan Kouassi bindirmeye çalıştı. Ortada zaman zaman boş kalan Ömür, kaleyi yokladı ve mükemmel bir vuruşla Trabzonspor’a Hayat öpücüğü vermeyi başardı. 

Ligde 2 maçta istediği puanları alan Trabzonspor, oyun anlamında çok sevindirmese de sonuca ulaşmayı bildi. Şimdi sırada çok önemli bir Avrupa sınavı var. Danimarka’dan güzel bir sonuçla çıkıp sahasında Şampiyonlar Ligi biletini kapma vaktidir. 

Haydi Fırtına, ligde ve Avrupa’ da esmeye devam…

Hakemlere gelirsek, Orta hakem Bitigen yine vasatı aşamadı. Verdiği ve vermediği basit kararlarla saç baş yoldurdu. Üst seviye maçlarda görev almamalı. 
Yardımcı Serkan Ok ise artık pili bitmiş. Tecrübeli ve iyi bir yardımcı olmasına rağmen fiziksel yeterliliğini kaybetmiş, yaş geçmiş. Yıllarca birlikte görev yaptığı Fırat hoca bırakmışken devam etmesini çok doğru bulmuyorum. Bugün verdiği hatalı kararlarla bu tezimi doğruladı. 
Yeni MHK, vasat performansları nedeniyle geri plana düşen bazı hakemlere görev vermekte ısrar etmemeli.