Haberlobi - Haber Servisi // Türkiye'de gece 12'den sonra neredeyse tüm eğlence faaliyetleri Resmi Gazete'de alınan karar doğrultusunda yasaklanırken; vatandaşların durumla ilgili kafaları karıştı. Birçok işletme ve vatandaş bu yönetmeliğin anlaşılır şekilde detaylarını merak ediyor.

Twitter'da Ali Gül adında avukatlık yapan bir kullanıcı yönetmeliğin detaylarını anlaşılır şekilde açıkladı.

tablo-gece-yarısı-müzik

Bu şekilde tablo hazırlayan Gül, şu ifadeleri kullandı:

Cümleten geçmiş olsun. Cuma günü Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliği ile Türkiye'de gece 12'den sonra neredeyse tüm eğlence faaliyetleri yasaklanmıştır. Bir tablo hazırladım yasaklara dair. Burada detaylıca yasakların kapsamını görebilirsiniz.

Tivitlerle de ifade edeyim, bundan sonra konut bulunan yani çok hassas kullanım alanı olan yerlerde açık ve yarı açık alanlarda canlı müzik gece de yasak gündüz de yasak komple yasak. Sadece kapalı alanlarda canlı müzik olabilecek.

Bu kapalı alanlarda da ölçüm yapılacak. Bir yılda 3 kere ölçüm değerlerini aşarsa, mekan kapatılacak. Bitti mi bitmedi. Konut gibi çok hassas kullanım alanlarının yanında, bitişiğinde, altında, üstünde, konser, festival, gösteri, etkinlik açık hava faaliyeti yasak.

Çok hassas olmayan, "hassas" kullanım alanlarında, yani dini kurumların, eğitim kurumlarının yakınlarındaki açık ve yarı açık eğlence yerlerinde canlı müzik gece 12'den sonra yasak.  Konser, etkinlik, festival gibi açık hava etkinlikleri gece 12'den sonra yasak.

"Az hassas" kullanım alanları, yani ticaret binaları, oyun alanları, spor tesisleri, çocuk bahçeleri gibi yerlerde gece 12'den sonra canlı müzik serbest ama konser, etkinlik, festival ve benzeri açık hava faaliyeti yasak. Yani canlı müzik yapacaksanız kendi kendinize yapın.