İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda yaşanan değişimlerin ardından Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu'nun görevsiz kalması ve Koray Aydın'ın Teşkilat Başkanlığı görevinden siyasi işler başkanlığına getirilmesi çok tartışılmıştı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun 'Herhangi bir gerekçe gösterilmeden görevden alınmak rencide edici' sözlerinin ardından İYİ Parti'den açıklama geldi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Bunlar parti içi meselelerdir. Her kongreden sonra siyasi partilerde değişiklikler olabilir. Bu tartışmanın yaşanması aslında İYİ Parti’nin demokrasi anlayışından kaynaklı bir durum" ifadelerini kullandı.

“İki kişiyi esas alarak bu tartışmaları yapmaya çalışıyorlar.” diyen Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Koray Bey’in durumu malum. Koray Bey bu partinin kurucusu ve herkes tarafından kabul edilmiş bir şahsiyet. ‘Teşkilat Başkanlığı yapar mısın?’ diye bana sorsanız, bu yaşta böyle bir göreve talip olmam. Çok yüksek enerji isteyen bir konudur bu. Koray Bey bunu parti kurulduğundan beri yapıyor. Dolayısıyla Koray Bey’in bir makamdan alınıp başka bir makama taşınmış olması kamuoyunda tartışıldığı kadar bizim partimizde tartışılmıyor. Koray Bey’in divandaki yerinin değişmesi Ona olan sevgimizi ve saygımızı azaltmaz.” dedi.

"YAVUZ AĞIRALİOĞLI KIYMETLİ BİR ARKADAŞIMIZDIR"
"Yavuz Ağıralioğlu bey de bizim açımızdan kıymetli bir arkadaşımızdır" diyen Dervişoğlu, "Partimizin TBMM’ye geldiği itibaren de sözcü nitelikli sıfatları vardır. Ben onunla halef-selefim. Grup başkanvekilliği ve parti sözcülüğü yaptı. Yavuz Ağıralioğlu bey boşta birisi değil, partimizin milletvekilidir. Hala bulunduğu konum itibariyle de hem kendi adına hem de partisi adına mücadele verme ehliyetinden kaynaklı olarak söz söyleme selahiyetine sahiptir." ifadelerini kullandı.