İYİ Parti'de önce grup başkanvekilliğinden, sonra parti sözcülüğünden alınan İstanbul milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun son olarak da Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı görevine son verilmişti. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer" sözüne tepki göstermesiyle gündem olan Ağıralioğlu, görevden alınmasıyla ilgili gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu ve görev değişikliklerinden haberinin olmadığını söyleyerek, "Bu çok rencide edici bir şey. Usulü, karardan daha rencide edici. Ya habersiz yapılır mı?" dedi.

AKŞENER'DEN YAVUZ AĞIRALİOĞLU AÇIKLAMASI
TV100 ekranlarında yayınlanan Az Önce Konuştum programına konuk olarak canlı yayında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu ile ilgili de konuştu.

"YENİ BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMEYE ÇALIŞTIK"
Açıklamalarında Akşener, "Partimdeki meseleleri basın üzerinden konuşmadım hiç. Bir tanzim yaptık biz. O tanzimde şu: Yeni bir bakış açısı getirmeye çalıştık. Ben bir buçuk yıldır partiye genç çalışıyorum. Ana teşkilatların tabii yaşı biraz daha farklı, gençler var, bu ikisini birleştirmenin yolunu bulmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan Yavuz Bey'in yerine gelen arkadaşımız milletvekili değil. Bu görev için milletvekili olan arkadaşlarımızın vakti yok. Yerine gelen Rıdvan Uz arkadaşımız, gidecek ayda bir ailesini görmek için gelecek. Bizim sistemimizin içerisinde genel başkanların atamaları ile yapılıyor, başkanlık divanı. Buradaki tasarruf genel başkan üzerinden gidiyor" dedi.

"ARKADAŞIMIZ KAMUOYU İLE PAYLAŞMAYI TERCİH ETMİŞ"
Ağıralioğlu'nun İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise Akşener, "Arkadaşımız kamuoyu ile paylaşmayı tercih etmiştir" yorumunda bulundu.

yavuz-ağıralioğlu-1000x700