Haberlobi - Haber Servisi // Seçim günü yaklaşırken, henüz cumhurbaşkanı adayını belirlemeyen Millet İttifakı'ndan İYİ Parti'nin ayrılması gündeme oturdu.

Cumhurbaşkanı adaylığı anlaşmazlığı sebebiyle başlayan süreçte nelerin yaşandığı ise merak ediliyor. Gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla Meral Akşener ile görüştüğünü ve Akşener'in son 6'lı masa toplantısında neler yaşandığını anlattığını açıkladı.

İşte o açıklamalar:

"Az önce İYİ Parti Genel Bşk @meral_aksener 'le konuştum. Son 6'lı Masa toplantısında yaşananları sordum, anlattı: "O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cb adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk. Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim. Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sn Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim. Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz deyince ben masadan kalkayım o halde dedim. Siz bilirsiniz dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı"