Haberlobi - Haber Servisi // Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Mehmet Barlas, Ethem Sancak'ın bundan sonra ne yapacağını açıkladı.

AK Parti döneminin ihale zenginlerinden iş adamı ve eski AK Parti MKYK üyesi Ethem Sancak, "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözleri nedeniyle kesin ihraç istemiyle İstanbul İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Kararın hemen ardından istifasını açıklayan Sancak, önce o sözleri önce inkar etmiş ancak daha sonra ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Ethem Sancak'ın istifasının büyük bir anlam ifade etmediğini belirterek, "Diplomaside altın çağımızı yaşadığımız bir dönemde yaptığı bu çıkışla Ethem Sancak kendini isteyerek veya istemeden AK Parti kervanını terk eden malum kişiliklerle birlikte konumlandırmış oldu” diye yazdı.

Ethem Sancak’ın maksadını aşan açıklamalar yaptığını savunan Barlas, “Aslında gerçeğin tam tersini söylemiş. Ve sonuçta da kendini dışarıda buldu. Her şeye rağmen zaten “dışarıda” olan diğerleri gibi alt oyma ve kuyu kazma faaliyetlerinde bulunacağını da zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.