Oyuncu Seymen Aydın Haberlobi'yi ziyaret etti ve Levent Ustabaşı'nın sorularını yanıtladı.

Seksenler dizisi hakkında konuşan Seymen Aydın, "Çok oturmuş bir iş ve çok iyi oyuncular var. Türk televizyonlarının klasik olan dizilerinden birisi. Ben oyuncu kadrosuna yeni dahil oldum. Bir işe sonradan girmek biraz alışma süresi gerektiriyor. Onu da atlattım. Ekibin çoğunu tanımamın katkısı var. Çok mutluyum bu projede yer aldığım için. Uzun zaman sonra komedi dışında bir rolde yer alacağım için heyecanlıyım. Disiplinli, kuralcı bir müdür yardımcısı rolündeyim. Seksenler dizisinda yıl artık 1991 oldu." dedi.

SANAT HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ

"Biz 1983'lüyüm. 90'lı yılları hatırlıyorum. Dünya değişiyor, hayat değişiyor. Bizim yaş grubumuz o yılları özlüyor. O öğrencileri görünce kendi öğrencilik yıllarımızı hatırlıyorum. Bizim yıllarımızda disiplinli öğretmenlerimiz vardı. Özellikle saçlarımıza jöle sürüp sürmediğimize çok dikkat ederlerdi. Kılık kıyafet önemliydi. Bu hikayeler aynıdır. O zamanları yansıtmaya çalışıyoruz. Hem eskiyi hem de günümüzü yansıtıyoruz. Böyle bir projede yer almak çok değerli. Yaz dönemi olmasına karşın reytinglerde olumlu seyrediyor."

Pandeminin dizi sektörünü etkilediğini söyleyen Aydın, "Sinemalar geçtiğimiz hafta açıldı. Tiyatro oyunlarımız iptal oldu. Ancak pandemi süresinde herkes televizyonların başındaydı. Bizim sektörümüz sarsıldı ancak yine de devam etti. Sektör kendini toparlamaya başladı. Herkes dizi ve film izlemek istiyor. Çok fazla dijital mecranın çalışması iş anlamında geniş imkan sunuyor. Sanat, hiçbir zaman ölmez. İnsanlar sıkıntılarından, dertlerinden sıyrılmak için başka ne yapabilirki? İnsan başka nasıl kafasını dağıtabilir?" dedi.

VAY BABAM VAY FİLMİ

"Pandemiden önce bir sinema filminde yer aldım. Çok kısa bir rolüm var ancak çok keyifliydi. Bir yörük bir muhtarı oynuyorum. 'Vay Babam Vay' adında bir film ve 14 Temmuz'da vizyona girecek. Pandemiden dolayı daha küçük bütçeli projeler yapılıyor. Kendi projelerim var ancak bunları üretmek ve sunmak başlı başlı bir süreç. Ben üretiyorum."

SOSYAL MEDYADAN KORKMUYORUM

"Sosyal medyada pek aktif olmadığı eleştirilerini yanıtlayan Seymen Aydın, "Sosyal medyadan korkmuyorum. Sosyal medyadan var olanlara da saygı duyuyorum. Ancak sosyal medyada sürekli olmak bence oyuncuyu çok daha çabuk tüketeceğine inanıyorum. Kendimi ve işimi kalitesizleştirmek istemiyorum ancak orada olanlara da saygı duyuyorum. Bu biraz bizim işimizin de parçası ama ben her gün paylaşım yapayım diyemem. Bana sosyal medya çok başka bir dünya gibi geliyor bana."

Seymen Aydın'ı iki kelime ile tanımlar mısınız sorusuna başarılı oyuncu, "Sakin ve sağduyuluyumdur." cevabını verdi.

SİZLERE EN ÇOK NELER SORULUYOR?

Genellikle senaryom var, oyuncu olmak istiyorum diyorlar. Benimde elimden pek birşey gelmiyor. Çünkü ben karşımdakini tanımıyorum, yeteneğini bilmiyorum. Bu şekilde yardımcı olmam. Gençlerde biran önce olayım düşüncesi var. İşin mutfağını öğrenmeden başarılı olmak zor.

OYUNCULUK SENİ KISITLIYOR MU?

Benim hiç böyle bir kaygım yok. Sokakta yürürken tabi ki dikkat ederim ancak ben her ortamda bulunan bir insanım. Halktan kopmak diye birşey benim için yok. Kahvehanelerde oturur çay içerim. Bu iş matematik, fizik değil; halktan beslenirsiniz. Ben kamera karşısında oynuyorum zaten; bir de hayatın içinde oynayamam. Rol yaparsam kafayı yerim. (Gülüyor.) Ben normal hayatımda kendim olmak istiyorum.

YAYLALARA ÇIKAN SEYMEN Mİ? KAMERA KARŞISINDAKİ SEYMEN Mİ?

Köyümüz bizi ata toprağımız; babamın mezarı orada. Ben gittiğim yerlerde hep söylüyorum. Yarın hayat sizi dışarıya sürükleyebilir; ancak asıl mesele ata toprağını unutmamaktır. Büyükşehirlerde herkes aynı gibi; hiçbir özgünlüğü yok. Bu coğrafya birçok kültürü barındırmıştır. Buradan çıktığı zaman bir özgünlüğün kalmaz.

TRABZON'DA TURİZM ANLAMINDA NELER YAPILMALI?

Turizm bütün yıla yayılmalı. Bizim dağlarımız var. Ben burada doğdum, Uzunsokak'ta büyüdüm. Ancak estetikden çok yoksunuz. Şehrin göbeğinde taş evler vardı; bahçeli evler vardı. Çömlekçi'nin bitmesini isterim. Meydan çalışmalarını beğendim. Şehre makyaj yapılması lazım. Sümela, Uzungöl, Ayasofya'ya gidilebilir. Bu mekanların tanıtılması gerek.

TRABZON'DA FİLMLER NEDEN AZ YER ALIYOR?

Turizm, sanat ve spor Trabzon için önemlidir. Ancak yatırım gereken işlerdir. Daha fazla organizasyonlar olaması gerekir.

"Yaratıcı Drama eğitmeniyim. Yaklaşık 3-4 yıldır eğitimini alıyordum. İlk defa Trabzon Eren Bülbül Gençlik Merkezi'nde; haftanın üç günü kendi tasarladığım yaratıcı drama yöntemi ile kısa film senaryosu yazma etkinliği düzenliyorum. Yaklaşık 6-7 saat sürecek.Çok heyecanlıyım. Trabzon'da yaşadığım dönemlerde de böyle projelerde yer alıyordum. İyilik yapmak insanları mutlu ediyor."

Haberlobi'ye başarılar dileyen Aydın, "Spor programında da söylemiştim; yerel basın şehrin çok güçlü bir dinamiğidir. Sizlere hayırlı olsun diyorum. Sizleri de diğer arkadaşları da çok önemsiyorum. Başarılar diliyorum." dedi.