Çakıroğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin bir açılış dönüşü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ı parti meseleleri nedeniyle şikayet ettiğini ileri sürdü. Henüz il başkanı bu iddiaya cevap vermedi. 

davut çakıroğlu

İYİ Parti’den bir süre önce istifa eden Çakıroğlu’ ım açıklamasının o kısmı şöyle: 

Trabzon kamuoyunun görmezden geldiği, yerel basınında makamı gereği yer vermek zorunda olduğu İyi Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli'nin amaçsız, anlamsız ve kabak tadı veren ciddiyetten uzak açıklamaları bizimde radarımıza takıldı.

Partiyi sürüklediği kaos, ayağına basılınca hatırladığı nasırı ve gerçeklikten uzak ucuz siyasi hesapları Trabzon kamuoyunu ziyadesiyle rahatsız etmektedir.

azmi kuvvetli-2

Her emirlerine amasız, fakatsız tamam dediği kişilerin ver dedikleri koltuğu mahsenlerde saklama gayreti beyhudedir. Siyasetçi dünü anlayacak, yarını okuyacak ki bugünü idrak edebilsin.Hadi dünü, yarını geçtim, gözüne sokulan sopayı, bu netlikte bazı siyasi gerçekleri ısrarla görmek istememesi parti adına heba edilen dört koca yılı bize özetliyor. İktidar partisinin sokak açılışında boy göstermekten gayri siyasi aktivitesi olmayan bir kişinin Genel Başkana yerel basın üzerinden haber gönderme gayreti, komedidir. Israrla yerel basına demeç verip, "karar vermedim, garanti koltuk talep ediyorum" derken dünü dahi hatırlamıyor olması, akıl tutulmasıdır. Gümüşhane dönüşü Genel Başkana, baş başa yaptığı yolculukta şehrimizin ve Türk Siyasetinin değeri Sayın Koray Aydın'ı şikayet etmesi ve dün sattığı siyasi arkadaşlarına, bugün boyunu çok aşan bir değeri eklemesi kendi kişiliğinin gerçekliğidir.  Her şeyi koltuk, makam, mevki görmek ve bu uğurda yolda bırakamayacağı insanın olmamasını biz daha önce deneyimledik ancak bukadarına biz bile şaşırdık. Akıl tutulması yaşayan ve siyasi hayatında sayılı bir kaç gününü kamuoyunu gereksiz meşgul etmekle heba eden Azmi Kuvvetli'ye tavsiyemiz dün bizi hedef yaptığı, yaptırdığı siyasi okuma ve tavsiyelerimizin olduğu metinleri paylaşmasıdır. Olanı anlatmakta veya olması gerekeni ifade edebilmekte yetersiz kalıyor. Oturdukları koltukların geçici olduğunu, kişilikli siyasetin kişilerin kendilerine tahsis edeceği en değerli ve kalıcı makam olduğunu insanların hiç unutmaması gerekir. Yola çıkarken aynaya bakmadan kurdukları hayallere birilerini kurban ederken insan bir gün  kendisinin de kurban olabileceğini düşünmesi gerekir. Buna felsefeciler empati diyor ama empati yapmak iş işten geçince anlamsızlaşıyor. Parti yönetiminin bir an evvel bu durumu görmesi ve Trabzon'da neler oluyor diye sorması gerekiyor. Burada gemi rotasız, kaptansız ve güvenlik zaafiyeti yaşıyor. Yarın yolcular da yük de taşınamaz, temizlenemez duruma gelecek. İçinizden biri, olmadı bir dost tavsiyesi olarak hassasiyet gösterilir diye umuyorum…”