Haberlobi - Haber Servisi // İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Trabzon'un Yomra ilçesinde Yomra Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı tebrik eden Aydın, "İYİ Partili Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık ve yönetimi sayesinde Yomra değişimi yaşıyor" dedi.

Kültür Merkezi'nin açılış konuşmasını yapan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, "Biz Kültür Merkezi'nin yerinde bulunan düğün salonunu yıkıp yeniden yapacağız' dediğimiz zaman 'hayal' denmişti. Yomra'ya modern bir kültür merkezi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 250 kişilik konferans salonu, 400 kişilik düğün salonu var. Kültür Merkezi'nin altında, daha sonrasında halk eğitim kursları açmak ve çok amaçlı kullanmak amacıyla salonlarımız var. Yomra'daki Kültür Merkezimiz Trabzon'un tamamına hitap edecektir." ifadelerini kullandı.

yomra-kültür-merkezi-açılış-iyi-parti-1000x700

Mustafa Bıyık, yeni projelerin müjdesini verdi
"Yomra'da 20-30 yıldır taş üstüne taş konulmamış" diyen Mustafa Bıyık, "Bu açılış esnasında burada bulunan hemşehrilerimize müjde vermek istiyorum. Hükümet Caddesi olarak adlandırılan caddenin ihalesini geçen hafta tamamladık. 6 ay içerisinde caddeyi tamamlayıp; Yomra'nın en önemli caddesini altyapısı, üstyapısı ve aydınlatmasını tamamlamış olarak ilçemize kazandırmış olacağız. Otopark açılışını yapacağız. Restore edilen uçağın restauranta dönüşme çalışmaları devam ediyor. Hürriyet Parkı'nın temel atma törenini tamamladık; Haziran ayında açılışını yapmayı tamamlıyoruz. Yomra Sahil Gezinti ve Yürüyüş alanının ilk etabını tamamladık; yaza kadar ikinci etabını da tamamlamış olacağız. Yomra'da büyük bir dönüşüm ve değişime imza atıyoruz. Bu inşaatla ilgili çok mücadeleler verdik. Bu hale gelmesinden duyduğum mutluluğu ve heyecanı yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

yomra-kültür-merkezi-1000x700

Açılışa kimler katıldı?
Yomra Kültür Merkezi'nin açılışına İYİ Parti GİK üyesi Yavuz Aydın, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, partinin Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, Artvin İl Başkanı Kemalettin Akkök, Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, eski milletvekili Ali Kemal Başaran ile birçok partili katıldı.

yomra-kültür-merkezi-açılışı

KORAY AYDIN: BU ESERLER TRABZON'A HİZMET EDECEK
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, geçen sene Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a gerçekleştirilen suikast girişimini hatırlatarak, "Kurşunlara hedef olmak, korkutmayı silah olarak seçmek... Hiç alışkın değiliz. Bunlar Trabzon'da sık karşılaştığımız durumlar değil." ifadelerini kullandı.

Koray Aydın sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bunun ilk ihalesini, iptal ederek, bugün 5 milyona mal olan eseri, ihaleyi yenileyerek 1 milyon kar etmek kararlılığının, dik duruşun hedefini ortaya koydu. Kurşunlara hedef olmak, korkutmayı silah olarak seçmek, hiç alışkın değiliz. Trabzon’da çok karşılaştığımız durum değil. İnsanlar yaptığı işlerle anılır. Böyle bir durumda kararlılık göstererek, dik duruş sergilemek, Yomralıların hakkını, hukukunu aramak, cesur insanların vereceği karardır. Bu eseri arkadaşlarıyla buraya getirerek açılışa imkan veren bütün herkesi tebrik ediyorum."

koray-aydın-1000x700-1

"Sahil şeridindeyiz. Ben Bakan olduğumda, bu yol, şehir merkezinden geçiyordu. Ben bunu sahil yoluna aldığımda o zaman beni çok eleştirenler olmuştu. Yomra’nın “Merkezini öldürür sahil geçişinin yapılması” Ama bakın şimdi oluşmuş olan sahil geçişinde birinci etabı tamamlamış yürüme bisiklet yolu oluşuyor. Yanı başımızda 22 bin metre karelik alanda Hürriyet Parkı oluşuyor. Sadece Yomra’ya değil bütün Trabzon’a hizmet edecek geniş alan oluşuyor. iş yapmak üretmek sevda işidir. Başka meşgaleliler olmaması gerekir."

Yomra Kültür Merkezi'nin açılışının ardından İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen; Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Ardahan ve Bayburt illerini kapsayan Teşkilat İstişare Toplantısı bir otelde gerçekleştirildi.

AZMİ KUVVETLİ: SALONLARA SIĞMIYORUZ
Açılış konuşmasında partisinin salonlara sığmadığını belirten İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, "Parti kurulduğu günden bugüne kadar İYİ Parti'nin yükselişine il il, ilçe ilçe dolaşarak partimizi bugün iktidara giden bir yola döktü. Partimiz artık salonlara sığmıyor. Toplantılarımız artık kapalı spor salonlarına ve açık havada yapmamız lazım salonlara sığmıyoruz. İYİ Parti Türkiye'de Türk Devleti’ne ve milletine vatanına ve Türk Bayrağı’na tezahürünün sonucunda ortaya çıkmış bir partidir. Genel başkanımızın ortaya koyduğu iradeyle iktidara doğru gidiyoruz.  Biz ev ev dolaşarak bu yürüyüşe katkıda bulunacağız. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

HÜSEYİN ÖRS: GİDECEKLERİNİ ANLADILAR, SEÇİM KANUNU YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise, AK Parti'yi eleştirerek, "4 yıllık bir partiyiz. Çok şükür bir belediyemiz, bir de milletvekilimiz var. Bundan sonra belediyeleri de alacağız. Allah'ın izniyle milletvekilliklerini de alacağız. Şimdi gideceklerini anladılar, şimdi seçim kanunu yapmaya çalışıyorlar. Anayasa yaparlar, Recep Tayyip Erdoğan'a göre ihale kanunu yaparlar yandaş müteahhitte göre, şimdi de seçim yasası yapıyorlar Cumhur ittifakına göre. Ama o sandık gelecek. Hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Teşkilat İstişare Toplantısı'ndaki konuşmasından satır başları şu şekilde oldu:

  • "Türkiye’nin geleceğine mühür vurmuş bir partiyiz. Bir araya geldiniz tesadüfî değil. Vatansever insanların bir araya gelerek oluşan bir parti. Bir parti kurulsun diye bir araya gelmedik. Aldığımız terbiye ülkenin geleceği ne olan aşkımız muhabbetimiz."
  • "Bizim bir hikayemiz var. Dönem dönem yaşananlar tarihe not düşülür. Bizden sonraki nesiller bunu görecek. Türkiye zor bir dönemeçte. Devletin gücünü insanların üzerinde kılıç gibi tutan bir anlayış bu işin başında. İnsanların hak arayışında bu kuramadığı korku tünelinin içinde bir Türkiye manzarasını unutmayın. Tek adam düzeninin oluşturduğu bu yapıya karşı birilerinin bir şey yapması lazımdı. Birilerinin taşın altına elini koyması lazımdı. Onun için İYİ Parti tesadüfen kurulmuş bir parti değildir diyoruz."
  • Türkiye'nin tarihinde, bir kadının önderliğinde, insanlığın ötekileştirildiği bir dönemde bu adımı atan Parti'nin adı da İYİ Parti’dir. Bir kadının önderliği ile bir araya gelen bir partinin mensuplarıyız. Zalime boyun eğmeyiz. Korkutulup sindirilecek insanlar değiliz. Bu yollar denendi.
  • 2019’da Partimiz kurulduktan sonra 1.5 ayda yapılandık. Böyle bir örnek yok. 2,5 ayda hem il hem de ilçe kongresini yaptık. Nisan ayında iyi parti kongresini yaptık. İnsanlar akın akın geldi. Seçim yapmayacağız diyenler 1.5 ayda seçim yaptılar. 
  • İnsanları teslim alma konusunda uzmanlaştılar. Bir gün terörist olduk bir gün FETÖcü olduk. Bize vurmadıkları yafta kalmadı. Bize bunları söyleyenler, bizi aralarına yalvara yalvara çağırmadılar mı? İşte adamı böyle yalvartırlar. Bunlar daha iyi günleri. Tutmayınca iktidar taktik değiştirdi ve tehdit edile edile bugünlere gelmiş bir partiyiz. Bunları unutmayın. 
  • 2018 seçimlerinden öncesini aklınıza getirin. Hangi parti sokaklara inerek vatandaşa dokundu. İktidar partisi 3 ay çalışarak seçim kazanacağını sanıyordu. İşte o anlayışı yıkan Partinin adıdır İYİ Parti.
  • Meral Akşener çarıklarını giydi, sokak sokak dolaşıp vatandaşın derdini dinledi. 
  • Bu iktidar en büyük zararı milli ve manevi değerlerimize verdi. Adeta talan ettiler 29 yılda. Dinimizde israf haram ama itibardan taviz vermem diyen iktidar saraydan yöneten bir iktidar var.”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından toplantıya katılan il temsilcilerine Trabzonspor kaşkolu hediye edildi. Koray Aydın'ın da katılımı ile sahnede Trabzonspor marşı coşkuyla söylendi.

horon

16c77660-dd09-4016-a79f-05c7d2ee5dfc

c1b97b74-bbf0-479f-a28b-641b07446428

4b1ca807-1503-430c-943a-2484d327b23f

cddffa4d-7298-43ee-b2e4-6e9656968fa0

9f7c78c5-fa42-4783-9fb1-a5c4205ede46

3f127b0f-bc40-4b3c-a521-8615955eb282

c310dd7f-1f78-4fd0-a1c4-2db2c76713c3