Haberlobi - Haber Servisi // İYİ Parti Siyasal İşler Başkanı Koray Aydın, Sözcü Gazetesi'nden Ruhat Mengi'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yazının tamamı için tıklayınız

Enflasyon ve asgari ücrete yapılan zamla ilgili değerlendirmelerini aktaran Aydın, "Enflasyon yılbaşından bu yana artarak emekçinin maaşını yutarken iktidardan hep 'enflasyon düşecek' açıklamaları geldi ama ne hesapları ne de takvimleri tuttu. Her yeni açıklamada yeni bir tarih verdiler. Kaldı ki TÜİK'in genel başkanından bütün daire başkanlarına kadar iş başında olan bütün memurları görevden alındı, yeni yandaşlar getirildi. TÜİK'in bu kadar rakamlarla oynamasına rağmen önümüzdeki aylarda da enflasyon artarak devam edecek. Bu enflasyon rakamlarıyla Türkiye'nin geleceğini çok sıkıntılı günler bekliyor." dedi.

"ERDOĞAN BUGÜN İSTİFA ETSE TÜRKİYE TRAVMADAN KURTULUR"
"İktidarın sözcüleri sürekli vatandaşa tasarruf tavsiye ediyor ve fakirliğin nimetlerinden dem vuruyor. Gırtlaklarına kadar harama batmışlar. Ülkede birileri tasarruf yapacaksa bu önce saraydan başlamalıdır. Ben 2001 krizinde bakanlık yaptım, bütün makam arabalarını garaja çektik. Önce bütün kamuoyunu kapsayacak bir tasarruf tedbirleri planının derhal uygulanmaya koyulması lazım. Devlet önce kendisi kemer sıkıp, fedakarlığı vatandaştan beklemelidir. İktidar saltanat sürerken vatandaşları açlığa sefalete sürüklemektedir. Sarayın uçak sayısı hala bilinmiyor. Şuanda sadece Osmanlı döneminin Lale Devri gibi sefa içinde yaşayan bir kitle görüntüsü oluşturdular. Kısacası bugün Erdoğan istifa etse Türkiye travmadan kurtulur, ek bütçeye gerek kalmaz."

"VATANDAŞ ZAMLARIN ALTINDA EZİLİRKEN, SIĞINMACILARIN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLMÜŞ"
Ek bütçe teklifinden sığınmacılara ayrılan ücreti eleştiren Koray Aydın, "Vatandaşlar, zamların altında ezilirken iktidar ek bütçede sığınmacıların sağlığını düşünmüş. Sığınmacıların sağlık giderler bu yıl sadece 4 milyon 90 bin lirayı aştı. Milyonlarca çiftçiye 2022 bütçesinden ayrılan kaynak 29 milyar liraydı, şimdi ek bütçeye koyulacak yaklaşık 1.2 milyarlık ödeneğin sağlık harcamalarından geri kalan 170 milyon lirasını da düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemlerine ilişkin giderleri için harcayacak. Bugün bu rakamların konuşuluyor olması gelecekte çekeceğimiz sıkıntılar açısından bize çok şey ifade ediyor." dedi.

koray-aydın-1000x700-1