SİZLE BİRLİKTE YENİ BİR HAFTAYA BAŞLADIK 

Merhaba hayırlı haftalar dileriz. Kafulluk ile gündemi irdelemeye bu hafta da devam edeceğiz. Sizden gelen bir çok yorum oldu geçen hafta. Buraya katılmak, bizle birlikte değerlendirmeler yapmak isteyenler oldu. Biz tabi bu konuda hem fikiriz. Her zaman sizden gelenlerle analizlerimizi güçlendiriyoruz. Sizden gelen bilgileri değerlendiriyoruz. Bu haftada böyle bir değerlendirme sürecine gireriz. Bazen güleriz bazen üzülürüz, bazen adrenalin artırırız. Bazen heyecanımızı yansıtırız.

Bazende yorumlarımızda güç savaşlarına yer veririz. Ya da hissettiririz. Trabzon’da güç savaşları meşhurdur. Bu güç savaşlarında kimlerin nasıl saf tuttuğu bellidir. Savaşanların hiç biri açıktan kendilerini belli etmezler. Mutlaka bir maskeye bürünürler. Ama hedefleri vardır. Bu hedefler doğrultusunda hareket ederler ve bazen kendi çaplarında manevralar yaparlar. Kimi manevralarında açık eder kendini! Kimileri ise edemez.

Deve kuşu misali kendilerini göstermediklerini sanırlar ama biz görürüz. Sadece o an ‘seni gördük’ demek yerine sabrederiz.  Zamanını bekleriz. 

BU ŞEHRİN DEĞERİNİ BİLİP SORUMLULUĞUNU TAŞIYACAKSINIZ!

Trabzon’da Kostaki Konağı’na yapılanları görüyorsuz. Kostaki Konağı restorasyon çalışmaları nedeniyle 2018 yılından bugüne nerdeyse zulüm görüyor. 2-3 hafta önce Haberlobi editör masamız konuyu gündeme getirdi. Manşetine taşıdı.

Çeşitli çevrelerden tepkiler geldi. Çünkü ikinci kez bir müteahhit yarıda bırakarak gitti. Konağı aldığı gibi bıraksa iyi, duvarlarını bile gelin deşik etti. Şimdilerde gazetelerde okuyoruz. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bakanlık yetkililerine topu atıyor. Onlar başkasına! Bu nasıl iştir arkadaş! Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise hiç konuşmuyor! Bir şey söylemiyor. Bu kentin valisi kim? Böyle tarihi bir konağa, kentin hafızasına kim sahip çıkacak? Sarı Çizmeli Mehmet Ağa mı gelip, konuya el atacak?

Trabzon’un değerini bilip sorumluluğunu taşımayanların artık bu şehirde yeri yok.

İster bürokrat ister siyasetçi...

ZİYA SELÇUK’UN İSTİFASINA TRABZON’DAN İLGİNÇ DEĞERLENDİRME

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifası çeşitli şekillerde yansıdı. Trabzon’dan bir ses dikkatimizi çekti. İlginç bir değerlendirme geldi. Kamu Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, Selçuk’un istifasını cemaatlere bağladı.

Ziya Selçuk’un eğiticimleri pek çok konuda memnun ettiğini ifade eden Coşkun Dilber, şu detayı verdi;  "Sayın Bakanın mücadele ettiği üçüncü gruplar vardı. Milli Eğitim Bakanlığını kendi at oynadıkları saha gören çetevari grupların saldırısına uğradı. Bunlar zaman zaman sendika zaman zaman cemaat kimliğiyle ortaya çıkmıştır."

TRABZON’DA EN BÜYÜK SİYASİ SAVAŞ BAŞLADI ‘VEKİLLİK SIRALAMASI’

Geçen hafta İYİ Parti koridorlarında neler konuşulduğunu söylemiştik. Neler söylendiğini.. 

Kulislere neler yansıdığını.. CHP ve AK Parti alınmış! Pek bizden bahsetmiyor denmiş.. Kafulluk sizi unutur mu?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve  CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’ın bu aralar birlikte çok sahaya inmedikleri konuşuluyormuş! CHP örgütlerinde dillendirilen bazı iddialar var tabiki de biz şimdi biraz daha bu hafta nabız yoklayalım sonra ele alacağız.

E AK Parti’de de en büyük sıkıntı İl Başkanı Sezgin Mumcu’da..

Mumcu’nun önüne geçiliyormuş, bu da il yöneticilerini ayar ediyormuş!

Bu sıralar siyasi partilerde müthiş bir kapışma var. Kendi içlerinde bu kapışma!

Nedeni milletvekili sıralamasında pozisyon almak:..

İYİ Parti? Ordamısın?

MHP Trabzon İl yönetimini ele aldığımızda senle de tekrar buluşuruz.

ŞANSAL ASLINDA NE DEMEK İSTİYOR? 

Geçen hafta Trabzonspor camiasında en çok konuşulan isim Şansal Büyüka oldu. "Şampiyonluk yarışındaki favorim Trabzonspor” diyor.. Kulağa ne kadar hoş geliyor. Ama işin boyutu öyle değil işte! Bunda ne var diye hafiften alanları paylaşanları gördük.

Ama biz bunun acısını aha önce yaşadık! Trabzonspor’a ilk saldırı fişeğini başlatanlardan biridir Şansal!

2010’un ikinci yarısında da böyle bir beyanatı vardı.

Önce yazısını okuyalım:

Ekuban satılmasaydı 'banko' derdim

Ekuban satılmasaydı, "Bu sezon şampiyonluk yarışındaki banko favorim Trabzonspor" derdim. Ekuban satılınca bu öngörümden “banko” kelimesini çıkardım. Şampiyonluk yarışındaki favorim Trabzonspor...

Niye Trabzonspor? Bu ülkenin en iyi bir-iki hocasından birine sahip... Abdullah Hoca’nın takıma dokunuşu daha geçen yıl belli oldu. İşini iyi yapan bir başkana sahip... İyi bir kadroya çok önemli takviyeler yaptı. Bir takımda omurga son derece önemli... Yani kaleci, stoperler, orta saha ve santrfor... Bakmayın kaleci Uğurcan’ın Avrupa Şampiyonası’nı kötü geçirdiğine... Bu ligin en iyisi... İki iyi stoper Edgar Ie ile Vitor Hugo devam ediyor.

Zaten güçlü olan orta alana Hamsik gibi müthiş bir oyuncu geldi. İleride Gervinho, geçen sezon sonradan açılan Djaniny ve ilk sezondaki formunu bulacak Nwakaeme çok iş yapar.

Ayrıca Trabzonspor’un güçlü bir Ankara lobisi, siyasi desteği, sıkı bir yerel ve ulusal medyası, çok coşkulu taraftar desteği var. Bu sene şampiyon adayım Trabzonspor...

Yeter ki her kaybı hakemlere bağlamasın, bir yanlışlık yapıp kendi ayağına sıkmasın."

Bakın yazıda genelinde sanki Trabzonspor’u övüyor gözüksede adeta hedef gösteriyor. Ne demek, "Trabzonspor’un güçlü bir Ankara lobisi, siyasi desteği.."

İşte asıl bu cümlesi hedef gösteriyor. Bu cümleyi Beşiktaş’ya yazabilir mi?

Külliyeyi su yolu yapan Fenerbahçe’ye diyebilir mi?

Şansal efendi 3lü çeteyi uyarıyor. Trabzonspor’u övmüyor!

Trabzonspor sizi bitirecek şimdiden önleminizi alın, çelme takın, saha dışında her türlü şeyi yapın demeye getiriyor.

Aman uyanık olun! (Şansal Büyüka'nın yazısının tamamını okumak için buraya tıklayınız)