AHMET AĞAOĞLU BUGÜN TRABZON’A NE DİYECEK?

Trabzonspor Kulübü Olağan Genel Kurulu bugün saat 11’de yapılacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Kongreye Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen katılacak.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu şu bilgileri kongrede delegelerin huzurunda sunacak;

1- Bugüne kadar ne yaptım?

2- Transferlerde neler oldu?

3- Trabzonspor bütçesi ne durumda?

4- Geldiğim günle şu anki durum arasında ne gibi fark var?

CELİL HEKİMOĞLU YİNE O CÜMLEYİ KULLANDI

Trabzonspor Kulübü’nün genel kurulu öncesi, bugün Trabzonspor ciddi başkan adayı olarak gösterilen en son seçimde bir kaç oyla başkanlığı kaybeden Celil Hekimoğlu net bir mesaj verdi.

Mesajı başkan adayı olup olmayacağı ile alakalıydı.

Şöyle dedi; “Trabzonspor başkanlığına yeniden adaylığımı koymam için bir baskı görüyorum. Ancak o defteri kapattım. Benim yolum artık Hekimoğlu Trabzon FK’dır. Buradan aday olmak isteyenlere bir kez duyurulur”

Bu sözünü tahminlerimize göre son 2 yılda 4-5 defa tekrar etti.

BUGÜN HERKES ETEĞİNDEKİ TAŞLARI DÖKECEK

Bugün yapılacak olan Trabzonspor Genel Kurulu’na haftalardır hazırlananlar vardı. Hatta bir kaç aday Trabzon’a genel kuruldan bir kaç hafta önce gelip kamp kurdu. Kulislerde Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun muhaliflerin sesini kısmak için Hamsik, Bengali-Fodé Koita gibi transferi tamda genel kuruldan bir gün önce Trabzon’a kampa getirip, imza attırdığı ifade bile edildi. Bugün Ahmet Ağaoğlu’nun en büyük avattajı bunlar.

Öte yandan Trabzonspor yönetimi için uyuşmazlık yaşayanlar, genel kurula katılacaklar mı? İşte onu da bugün göreceğiz.

CANTÜRK GÜMÜŞ’ÜN TRABZONSPOR PAYLAŞIMI

KTÜ’den Cantürk Gümüş hocamız bir paylaşım yaptı. Paylaşımında Trabzonspor'un efsaneleri  Faruk Özak ve Hüseyin Tok kulübün kurucu efsanesi Dr. Nizamettin Algan yer alıyor.

Cantürk hocanın kayınpeder Nizamettin Algan Gümüşhane’de köyünde Özak ve Tok’u misafir etmiş. Faruk Özak Trabzon şehrini yaşıyor. Hem siyaseten hemde spor camiasında çalmadık kapı gitmedik isim bırakmıyor. Şehri belkide tek başına o arşınlıyor. Allah hepsine uzun sağlıklı yıllar nasip etsin.

BİZ TEŞEKKÜRÜ TRABZON’A EDİYORUZ!

Bugün çok siyasete girmedik ama şöyle bir şey gündeme oturdu. Ganita’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin orjinaline dönüş, doğala dönüş operasyonu epey tartışılıyor. Şehir gündeminde yer alıyor. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Ganita’nın bu öze dönüşünü sağlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür etti.

Çebi’nin bu teşekkürü sonrası CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman’ı rahatsız etti.

Oyman rahatsızlığını şöyle dile getirdi;

“Ganita’daki doğal kumsalın eski haline dönmesi için bir çok stk ve siyasi parti destek vermiştir ama burada tebrik etmek gereken kişiler orada yaşayan, eskisini bilen ve bunun için mücadele veren ganita bölgesi sakinleridir. Bu girişimle beraber TBB kumsalın korunacağını zaten açıklamıştır.”

“Takip edenler iyi bilir; ben ganitada taş ve beton dolgu var dediğimde jet hızıyla dolgu yok diye cevap veren Başkan Selahaddin Çebi’nin ta kendisidir. Bu konuda gelişme yaşayarak doğal olması gerektiğine destek vermesi bizi haklı çıkarmıştır, bu sebeple haber için teşekkür ederiz.”

Bizde bu tartışmaya dalalım falan diye niyetlendik ama gerek görmedik. Şehrin enerjini zaten güzel olan bir çalışmanın üstünde harcamaya gerek yok. Toptan teşekkürü biz Trabzon’a ediyoruz. Ganita’ya sahip çıktığı için!

BİZ O GÜN DE BUNU SÖYLEDİK O KURŞUNLAR TRABZON’A SIKILDI

Yomra’da silahlı saldırı olmuştu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın bu saldırıdan ucuz kurtulduğunu günlerdir yazdık. Epey de ayrıntın verdik. Olayın en başından sonuna Kadr Haberlobi takipçisi oldu. Hatta ilk gün silahlı saldırının olduğu gün “Bu kurşunlar Trabzon’a sıkılmıştır” dedik.

Haberlobi editor masası ciddi bir çalışma yaptı. Emniyet Valilik konuyu 24 saat geçmeden çözdü kamuoyu ile paylaştı.

Mustafa Bıyık’a devlet yakın koruma verdi. Koruması İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geldiği gün görevine başlamış!

Bu arada olayla alakalı Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız ile Mustafa Bıyık arasında bir sürtüşme daha önce olmuştu, geçmiş olsun diye başkanı aradı mı diye sorduk aramamış. Yomra’da tek üniversitenin başındaki bir isim. Başkanı arar diye düşündük ama demekki küskünlük sürüyor.

TRABZON MEDYASINDA BİR TRANSFER HABERİ

Uzun süre böyle bir haber vermemiştik. Trabzon’da bölgesel ve yerel bazda haberleri epey gündem yaratmaya başlayan iş insanı Selahattin Bahadır’ın gazetesi Karadeniz’de Son Nokta, Kuzey Ekspres’ten eski kültür müdürü yazar yorumcu İsmail Kansız’ı transfer etti. Kansız’ın neden böyle bir karar aldığı uzun yıllardır yazdığı gazeteden ayrılması medyada epey konuşulduğunu gözlemledik. Gazetelerde transfer savaşı bundan 10 yıl önceleri çok ateşliydi! Bu ara çok yok. Böyle bir yazar transferi olunca da görmemezlik yapmadık. Kuzey Ekspres de yakında yeni bomba içerikler ve yazarları kadrosuna dahil edecekmiş hayırlı olsun.