ARTIK ŞAŞIRMIYORUZ HER ŞEY MÜMKÜN

Trabzon’un Yomra İlçesi’nde 50 STK bir araya gelip Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı kınadığını bildirdi.

O gün yani 18 Haziran günü Yomra’da bir saldırı daha yaşandı.

Birlik mesajlar falan verildiği gün!

Ve bu olayın içerisinde bir belediye başkanı yardımcısı var!

Evet yani…

Bu nasıl olur falan diyorsunuzdur?

Ama oldu!

Yomra’da artık ‘şu olmaz’ yada ‘bu olmaz’ demiyoruz, şaşırmıyoruz.

Her şey mümkün denecek bir hal aldı..

ÖĞRETMENE KOCA BİR AİLE TEKME TOKAT SALDIRMIŞ

Tüm Trabzon’un Başkan Mustafa Bıyık’ın yanında yer aldığı gün!

Bu kenetlenmeyi gölgede bırakan bir saldırı vakası daha yaşandı.

Birileri için bu kenetlenme göstermelik olduğunu gördük. Aynı gün Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada H.A. adlı eğitimcinin dövüldüğü belirtildi ve olay kınandı.

Sendika olayı şöyle anlattı; “Arsin’de görev yapan eğitimci H.A. ne yazık ki, Yomra’da evinin bulunduğu site önünde saldırıya uğradı ve darp edildi. Şiddet çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Gerekçesi ne olursa olsun eğitimciye yapılan şiddeti kınıyoruz. Site önünde bulunan eğitimci arkadaşımız maalesef önce sözlü takiben de fiili saldırıya maruz kalmıştır. İlginç olan ise aile boyu bir saldırganlıkla karşılaşmış ve darp edilmiştir. “

BAŞKAN ERDOĞAN BEDER OLAYIN İÇİNDE İDDİASI

Sendika daha ciddi bir iddiada bulundu.

Diyorki; “İşin daha vahim olanı ise, ifade tutanaklarına bakıldığında, eğitimci arkadaşımıza yapılan yumruklu saldırı olayı içerisinde Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder de vardır. Eğitimci arkadaşımız aldığı darbe ile yere düşmüş ancak saldırı yerde de devam etmiştir. Durum bu haliyle daha karmaşık ve ilginç olmuştur. Yani anlık bir öfke durumunun ötesindedir. Toplumun önündeki insanların bu tür davranışlarda bulunması gerekçesi ne olursa olsun asla kabul edilemez.”

AHMET METİN GENÇ ‘ÖZÜR DİLE’ DEMİŞ

Bu olaydan bir süre geçti. Şu an olay poliste… Soruşturma sürüyor. Aldığımız bilgiye göre Erdoğan Beder dahil iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Şimdi kim suçlu? Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç bu konuda bir açıklama yapacak mı?

Erdoğan Beder olayda haklı bile olsa, böyle bir şiddet olayına karıştığı için acaba kamuoyundan özür dilecek mi? Halen bu sorular cevap bulmadı.

Aldığımız bir duyum yine belediye kaynaklarından Ahmet Metin Genç Beder’e ‘çık özür dile’ demiş. Yomra konusunda saldırı konusunda samimiyse eğer,

KİMSE SORMAZ İSE HABERLOBİ SORAR

Bu arada Yomra kulislerinden gelen bilgilerinden biri de şu… Ahmet Metin Genç, Erdoğan Beder’i Yomra’ya Belediye Başkan adayı olarak düşünüyormuş..  Gerçekten bu durum Beder’in açıklaması gereken bir durum. Eğer bu şekilde kapalı kalırsa, iddialar doğruysa, hiç de şık olmaz.

Yakında bir basın açıklaması yapmalı. Eğer yapmaz ise her karşımıza çıktığında bu soruyla karşılaşacaktır. Kimse sormaz ise Haberlobi soracaktır!