MUHTARLARA 500 LİRA ÖDENEK TARTIŞMASI
Ortahisar Belediye Meclisinin Nisan ayının ikinci oturumunda muhtarlıkların aylık ödenekleri 500 liraya çıkarıldı. Ortahisar Belediye Meclisi’ne Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti tarafından getirilen ödenek önerisi oy çokluğuyla kabul edildi. 

Hemen bunun ardından Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı ve Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk,  muhtarlar adına  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e ve kararın oybirliğiyle alınması nedeniyle de meclis üyelerine teşekkür etti.

Bundan sonra kıyamet koptu! Hemen CHP’den bir açıklama geldi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, bu öneriyi ilk kendilerinin sunduğunu belirtti.

Alınan karara katkı sağlayan herkese teşekkür eden Oyman, “Plan ve bütçede 300 TL olarak görüşülen değer Grup Başkanvekilimiz Turgay Şahin’in de meclisteki önerisiyle 500 TL’ye çıktı. Bu anlamda katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Biz ‘belediye başkanından jest’ başlıklarıyla değil şehrimiz ve şehrimizin dinamikleri adına önerilerimizin uygulamaya geçmesiyle mutluluk duyuyoruz. Ne söylediğimizi biliyoruz, önerilerimizi sunmaya ve çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yani anlayacağınız Muhtarlar Derneği Başkanı Aktürk’ün teşekkürüne de bir sitem var burda.. CHP diyorki ilk biz dedik de bu oldu. 
İnceden şöyle bir tartışma yaşandı…

SELÇUK AYDIN’IN SPOR SALONU SATILIYOR AMA KAÇA?
Trabzon’da Ortahisar Belediye Meclisi’nde Beşirli’deki Ortahisar Belediyesi’ne ait şu an AVM ve ünlü boksör Selçuk Aydın’ın spor salonunun kiracı olduğu mülk satışına Ortahisar Belediye Meclisi’nden onay çıktı. 

AK Parti ve MHP oylarıyla onay çıkarken CHP ile İYİ Partililer bu satışa onay vermedi. Mülkle alakalı zaten bir kısmının ipotek olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Metin Genç satmakta kararlı.. Öte yandan bir çok yerden fiyat deniyor. CHPli meclis üyelerine sorduk, 12 milyon lira gibi bir paraya satılacak.

2021 yılında aynı mülk yine satışa çıkmış 3 milyon 200 bin liraya.. Bu defa 12 milyona satılır mı?

Emlak fiyatları Trabzon’da sun 2 yılda uçtu. Bu mülk de 1200 m2 civarında ve 2 Nolu Beşirli’de.. Kimine göre çok az kimine göre fazla.. Bakalım ne çıkacak..

KULİSLERDE NELER İDDİA EDİLİYOR?
AK Parti Kulisleri yoğunlaşmaya başladı. Seçimlerde ki milletvekili listesinde kimler yer alacak kimler yer almayacak? İddialara kulak kabartıyoruz. AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin  Mumcu’nun kesinlikle milletvekili listesinde yer alacağı bunun için Ankara’da hamle yaptığı gelen bililer arasında. Hatta bir iddia ise şöyle Muhammet Balta Trabzon Büyükşehri Belediye Başkan adayı olacak. Buna karşın Murat Zorluoğlu Milletvekili listesinde yer alacak. Asıl bomba iddia ise şu Ayşe Sula Köseoğlu listeye girebilir.

E Adnan Günnar ne olacak? Ya Salih Cora? Ya Bahar Ayvazoğlu.. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aldığı oy oranlarıyla değerlendirirse şöyle bir Trabzon ajandasını açtığında bu saydığımız isimleri başarılı bulacak.  Peki yeni yüzler konusunda ısrarcı olanlar? Onları hüsrana uğrar mı? İşte bu noktada epey bir sancılı süreç başlar!

BU ADAMI TÜRK FUTBOLUNDAN UZAK TUTUN
Geçen sezon Başakşehir Kulübü’nün nasıl şampiyon yapıldığını biliyorsunuz. Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ’dı. 2010 yılında yaptıkları ortada.. Biliniyor herkesçe futbol severler tarafından konuşuluyor. TFF Başkanlığından istifa eden Nihat Özdemir, “Ben, Göksel Gümüşdağ ve birileri ile baş edemedim” diyerek çekip gitti! Bu Göksel Gümüşdağ artık futbol camiasında istenmeyen adam olmuştur! Kim arkasında var kimler var ortaya çıkarılıp futboldan uzak tutulmalılar! Bunun gibiler yüzünden Türk futbolu irtifa kaybediyor.

ŞENOL GÜNEŞ İSMİNİ KULLANMAMAYA BAŞLADILAR
rabzonspor taraftarları, Şenol Güneş ismini çoğu yerde kullanmamaya başladıkları dikkatimizi çekti.

Biliyorsunuz Akyazı Spor Kompleksi’nin adı Şenol Güneş ile başlıyor. Bu ismi Trabzonspor taraftarları bir türlüm içine sindiremediler. Nedenlerinde bir çok tartışma yaşanır. Sosyal medyadan dikkat ettik maça gidilecek kafilelerin gurbetçi taraftarların bir birlerine adres verme mesajlarına baktık Şenol Güneş yerine Avni Aker yazıyor. Bu konudada kulübe ciddi baskı var

trabzonspor-medical-park-stadyumu-koreografi-1000x700-11