MUSTAFA DESTİCİ TRABZON’A NEDEN GELECEK?
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Trabzon’a iftar programı, partisinin kongreleri ve bir açılış için gelecek. 09.04.2022 tarihinde Trabzon’da olacak olan Genel Başkan Destici’nin programıyla ilgili BBP Trabzon İl Başkanlığı  şu şekilde bilgilendirme yaptı;

BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici'nin Trabzon programı:

  • 12:00 - Ayasofya Kavşağı “Cumhuriyet Kargo Açılışı”
  • 12.30 - Yomra İlçe Başkanlığına Hareket
  • 13:00 - Yomra İlçe Başkanlığının Açılışı
  • 13:30 - Arsin İlçe Kongresine hareket
  • 13:45 - Arsin İlçe Kongresine İştirak
  • 15:00 - Köprübaşı İlçe Kongresine hareket
  • 15:45 - Köprübaşı İlçe Kongresine İştirak
  • 16:30 - Avulot Turistik Tesislere hareket
  • 17:30 - Avulot Turistik Tesislere Giriş
  • 19:00 - Avulot tesislerinde iftar programı

mustafa-destici-1000x700

KORAY AYDIN VE YAVUZ AĞIRALİOĞLU, MERAL AKŞENER İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?
Dün bazı İYİ Partili kaynaklardan görüştüğünü kaleme almıştık! Lakin Trabzon’da Yavuz Ağıralioğlu karşımıza çıktı! Sorularımıza cevap vermedi. Hayır ne ara görüştüler eğer memleketindeyse.. Başladık yine bir kaç kulak yere kulak kabartmaya.. Döndük ve kendi kendimize, “Kaynaklarımızı yeniden gözden geçirelim” dedik. Yavuz Ağıralioğlu Trabzon’da köyünde.. Bir kaç milletvekili ile programlar yaptı. Annesiyle bir araya geldi. Yani şu inzivaya çekilme meselesi varya.. Hani zaman zaman yapar! İşte onu yapıyor. Bu arada Size bir detay verelim. Yavuz Ağıralioğlu Çaykaralıdır. Zorlu ve Zorluoğlu soyadlarına yakındır ailesi. Bu soyadları nereden hatırlıyoruz.. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Murat Zorluoğlu ve CHPli meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’dan.. Çaykara deyip geçmeyeceksin.. Kritik öne çıkan isimlerin yeridir..

koray-aydın-1000x700-1

yavuz-ağıralioğlu-1000x700

EREN BÜLBÜL'ÜN ADI NERENİZE BATTI!
11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Eren Bülbül'e ithafen "İyi Ki Varsın Eren-Eren Bülbül Parkı" isminin verilmesine ilişkin önerge Mersin’de reddedildi.

Yanlış duymadınız!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, şehit Eren Bülbül'ün adının bir parka verilmesine ilişkin önerge Cumhur İttifakı üyelerine karşı muhalefetin oy çokluğuyla reddedildi.

CHP, HDP, EMEP ve iki bağımsız üyenin oylarıyla 'İyi Ki Varsın Eren-Eren Bülbül Parkı'nın ismini parka verilmedi.

Bunun üzerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, önergeyi sunan MHP'li meclis üyesi Tufan Nenni ve Huzurkent Bahşiş Mahallesi muhtarı Hayrettin Uğurcan ile parka gitti.

Kendileri meclis kararı olamadan tabelayı taktı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Mecliste, mahallelinin ve muhtarımızın talebi olduğunu söylememize rağmen maalesef kahredici bir olay yaşadık. CHP, HDP, EMEP ve iki bağımsız üyenin oylarıyla 'İyi Ki Varsın Eren-Eren Bülbül Parkı'nın ismini parka veremedik. Bundan dolayı çok üzülüyorum çünkü şehitlerimiz varsa bugün buradayız, ezanlarımız okunuyor, devlet ve cumhuriyetiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetlerde yürüyüp büyük bir cumhuriyet olmak istiyorsak şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde olacağız." dedi.

AK Parti’den ilk tepki Milletvekili Alpay Özlalan’dan geldi.

“CHP ve ortakları, haddi iyice aştı. Millet bu rezillikleri asla unutmayacak!” ifadelerini kullandı.

Bizim merak ettiğimiz Trabzonlu CHP’nin de Mersin’de İl Başkanlığını yapan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in tavrı. O ne diyecek? Ne diyor? Hala sesi çıkmadı. Hemşerisi şehit Eren Bülbül’ün adını anılarını mücadelesini, 15 yaşında vatanı için toprak oluş bedenini ruhunu korumak için ne yaptı?

Öğreneceğiz..

mersin-de-eren-bulbun-adi-verilsin

TRABZON’DA MARULUN BİR BAĞ FİYATI FINDIĞI GEÇECEK
TÜİK raporlarına göre Türkiye’de en pahalı bir kaç şehirden biri Trabzon…
Dedikki bu TÜİK arada kaçık veriyor..
Zart diyor zor çıkıyor.
Pırt diyor patırt çıkıyor.
Bir Yenimahalle’de açılan halk pazarına gidelim.
Salı pazarında bir kaç test yapalım.
Tek bir üründen size örnek vereceğ*iz. 
Hiç yorulmadık!
Eskiden habercilik yaparken bütün sebze meyve fiyatlarını tek tek irdelerdik!
Sadece en çok kullanılan en fazla tüketilen ve en fazla aranılan ürünün başına gitmemiz yetti.
Marul!
Marul kaç liraydı biliyor musunuz?
15 lira..
Tam ooonn beşşşş lira… 
He he evet..
Kayaya atsan tohumunu biten o bitki işte!
Markette gidip sorduk!
25 lira..
Yahu dedikki bu millet ne yapıyor?
Nasıl geçiniyor ne yiyor ne içiyor?
Marul 15 liraysa bu şehirde..
E ne diyelim..
Köylerimize Allah güç kuvvet versin.
Köylersiz bu şehri bırakmasın!
Son olarak her bulduğunuz yere fındık dikmeyin!
Bak marulun bir bağı fındığın kilosunu geçecek. 
Haberiniz yok!

DOLAR YÜZDE YÜZ ARTTI DOMATES ONU GEÇTİ
Konu ekonomiden açılmışken KTÜ'lü Profesör Dr. Kemal Üçüncü'nün sosyal medya paylaşımı radarımıza girdi.
Enteresan yorumları ve analizleri dikkatimizi çekti.
Üçüncü, sosyal medya paylaşımında şöyle diyor:

"Doların %100 arttığı bu ülkede domates %100 artıyor. 4 ay önce 3 TL olan domates 30 TL. Altın ve mücevherden daha çok arttı. Burada öz Müselmanlar Ramazan-ı Şerifi idrak ediyorlar iyi mi? Az sonra teravihe ee gidecekler, hiç boşluk bırakmıyorlar. Ne kadar çelişkisiz değil mi?"

TRABZONSPOR KİMİN AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLADI?
Trabzonspor Yönetim Kurulu, dün avukatlar günü nedeniyle avukat Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen’in ofisine gittiler. Ali Sürmen’i kutlarken tüm avukatların avukatlar gününü kutlarız dediler.

Ali Sürmen de, "Avukatlar Günü nedeniyle Trabzonspor Yönetim Kurulunu temsilen ziyaretime gelen Genel Sekreterimiz sayın Ömer Sağıroğlu'na, Başkan Yrd. sayın Zeyyat Kafkas'a, Yönetim Kurulu üyelerimiz sayın Kibar Yaşar Güven ve sayın KemalErtürk'e çok teşekkür ederim" notunu paylaştı.

AVUKATLAR GÜNÜNÜ O BAMBAŞKA BİR GURURLA KUTLADI 
Her babanın hayalinde çocuğunun güzel meslek seçmesi vardır. Haklı gururunu yaşar. Dün bu gururu ilk kez yaşayan biri baba vardı. 

Ortahisar Platformu Başkanı ve TTSO yöneticisi Murat Zeki Solak, yeni avukat olan oğlu ile avukatlar gününü  kutladı. “Başta yeni mezun oğlum avukat Teyfik Mert Solak olmak üzere tüm avukat dostlarımın günü kutlu olsun” notu paylaşımıyla yaptı.

b3529d4a-faf3-4b4f-a5e5-b985c541be7b

TTSO SEÇİMLERİNE DOĞRU İLGİNÇ ANALİZ!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri yaklaştıkça heyecan artıyor. Meslek temsilcileri komisyonlar için kulisler arttı. Lobiler sıkılaştı! TTSO Başkanlığına aday olan Erkut Çelebi konusunda ilginç bir analizi nerede işittik biliyor musunuz? Trabzon Büyük Sanayi Sitesi’nde..

Ayhan Arpacı sanayi derneği başkanıdır. Aynı zamanda sıkı da bir AK Partilidir. Şöyle bir şey söyledi; “Aydın Doğan gazete patronuyla AK Parti ile uğraşırken Erkut Çelebi O’nun has adamıydı Trabzon’da.. E bakıyoruz şimdi bazı AK Partililer TTSO seçimleri için onla kenetlenmişler!é Hatta bazıları da AK Parti’de yöneticilik yapıyor. Çok enteresan değil mi?”

Döndü bize sordu.
Bizde dedikki; “o ki AK Partili dostların onlara sor bize soracağına..”
Valla bu sefer TTSO seçimleri fena geçecek..
Şehre şimdiden sinmeye başladığına göre…

Erkut Çelebi eleştirilir o ayrı.. Ama şu anda bire bir çalışıyor. Seçimler için bire bir kulis yapıyor.  Bu emeği ve ekibinin desteği onu istediği hedefe götürür mü bilemiyoruz. Lakin ciddi bir aday olduğu şimdiden gözüküyor.